Frederikshavn Kommune

Syv energibyer skruer op: Det er ren vind-vind

Del

Energibyen Frederikshavn er til Folkemødet for første gang, og har allieret sig med nogle af de allerstærkeste energibyer i Danmark. Deltagelsen på Folkemødet har fokus på fælles synliggørelse af energibyernes aktiviteter uden for de store byer

Syv ambitiøse danske energibyer er i Allinge for at få opmærksomhed om samarbejdet om at skrue op for den grønne omstilling. Byerne vil gøre sig selv og Danmark fri af fossile brændsler hurtigst muligt og vil dele viden om energieffektive løsninger, borgerinvolvering og planprocesser med høj effekt. De syv energibyer er ud over Frederikshavn, Horsens, Høje – Taastrup, Middelfart, Ringkøbing – Skjern, Skive og Sønderborg

Energibyerne laver det fælles fremstød på Folkemødet på Bornholm for at invitere til debat om blandt andet energiafgifter, bedre udnyttelse af vindmøllestrøm, unges interesse for klimaspørgsmål og landsbyernes muligheder i den grønne omstilling.

Får nye kontakter

Projektchef Poul Rask Nielsen fra Energibyen Frederikshavn holder oplæg i det fælles telt.

”Vi benytter Folkemødet til at gøre opmærksom på vores fælles dagsorden, også politisk. Og så vil vi gerne blive klogere og have nye kontakter. Vi regner med, at der dukker spændende og nysgerrige mennesker op, som kan give os ny inspiration”, fremhæver Poul Rask Nielsen.

Partnerskaber er et nøgleord for de ambitiøse energibyer. På Folkemødet fortæller Høje – Taastrup Kommune, DTU og Realdania om et fælles projekt om indeklima på skolerne. Her går forskning, kommunal drift og formidling hånd i hånd for at sikre bedre læring. Generelt samarbejder de nævnte energibyer om erfaringsudveksling, faglig sparring og politisk påvirkning af nødvendige tiltag.

Flere byer med

Også i Middelfart Kommune er samarbejde vejen til den grønne vækst, som er byrådets vision. Det gælder for eksempel et storstilet projekt med energistyring i private hjem, hvor kommunen arbejdede sammen med en række landsdækkende og lokale aktører om at analysere data om varmeforbruget i 200 boliger.

”Vi fandt frem til, at intelligent energistyring kan give store besparelser uden at boligejeren rører en finger. Smart data kan bruges langt mere effektivt end i dag, og det kan vi ikke løfte alene. Vi skal have andre byer, førende danske virksomheder og offentlige myndigheder med”, forklarer kommunens tekniske direktør Thorbjørn Sørensen.

Læs mere på: www.energibyerne.dk

For yderligere oplysninger kontakt:

Poul Rask Nielsen, projektchef, Energibyen Frederikshavn, +45 4032 4591

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Amerikansk virksomhed etablerer stort bæredygtigt værft i Frederikshavn15.3.2019 06:59:06 CETPressemeddelelse

Den amerikanske virksomhed Modern American Recycling Services, M.A.R.S., har besluttet at etablere sit første europæiske værft til genanvendelse af metal i Frederikshavn. Værftet på 280.000 kvadratmeter bliver verdens første værft opbygget helt fra bunden med det formål at nedbryde skrottede skibe og boreplatforme, så metallet kan genanvendes. I det moderne værft vil M.A.R.S. have et stærkt fokus på sikkerhed, bæredygtighed og miljø.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum