Kvisten

Styrket frivillig indsats over for seksuelt misbrugte i Hovedstaden med donation fra TrygFonden

Del

Med en donation på 900.000 kr. fra TrygFonden vil Kvisten rekruttere flere frivillige i Hovedstadsregionen og styrke indsatsen for at hjælpe voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen.

Flere kvinder og mænd med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen kan få hjælp med donationen fra TrygFonden Hovedstaden. Foto: Morten Dueholm.
Flere kvinder og mænd med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen kan få hjælp med donationen fra TrygFonden Hovedstaden. Foto: Morten Dueholm.

Målet med den nye frivilligindsats er både at nedbringe ventelisten i Hovedstadsregionen, så flere kan komme i behandling, og samtidig at udbrede kendskabet til Kvistens behandlingstilbud, så endnu flere med traumer efter seksuelle overgreb i opvæksten kan få et bedre fodfæste i livet.

Båret af frivillig indsats

Kvisten har eksisteret siden 1998 og arbejder for at hjælpe voksne, der har senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen. På frivillig basis tilbyder organisationen gratis psykoterapi og rådgivning til denne gruppe af socialt udsatte voksne. Kvisten har modtaget 900.000 kr. i støtte fra TrygFondens regionale råd Hovedstaden, og midlerne skal bruges til at rekruttere og fastholde frivillige, så endnu flere i regionen kan få den nødvendige hjælp.

Ved årsskiftet havde Kvisten 9 frivillige terapeuter i Hovedstadsregionen, som alle har en godkendt uddannelse som psykoterapeut eller psykolog og erfaring i at arbejde med traumer efter seksuelle overgreb. Målet er som minimum at rekruttere yderligere 10 frivillige terapeuter inden udgangen af 2023. Samtidig vil vi gerne rekruttere yderligere tre frivillige brugere til Kvistens Taskforce. De tidligere brugere i Taskforce står for en vigtig opsporings- og formidlingsindsats over for målgruppen af voksne med senfølger efter seksuelle overgreb, som er sket inden det fyldte 18. år. Flere er også med til at facilitere træf for hhv. kvinder og mænd.

Stort behov for hjælp

- Behovet for hjælp er stort, og derfor har vi brug for endnu flere frivillige. Vi er derfor utrolig taknemmelige for TrygFondens donation, der gør det muligt at implementere Kvistens Frivilligstrategi, så vi kan blive endnu flere terapeuter og udbrede kendskabet til vores tilbud, så endnu flere kan få hjælp. Det kan være svært og grænseoverskridende for de ramte at række ud efter hjælp. Derfor er det vigtigt for os at kunne imødekomme så mange som muligt, siger Peter Jørgensen, frivilligkoordinator i Kvisten, Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Kvisten har i februar etableret sig med lokaler i Lygten 2, 2400 København NV, så de frivillige og brugerne i hovedstadsregionen får endnu bedre rammer om både terapien og det faglige netværk. Hovedkontoret ligger i Bjerringbro, og Kvisten er et landsdækkende tilbud, pt. aktiv i 46 kommuner landet over, heraf otte i Region Hovedstaden.

Tilbyder psykoterapeutisk behandling

Organisationen tilbyder psykoterapeutiske forløb individuelt eller i gruppe, telefonrådgivning og støtte og vejledning til voksne, der har været udsat for seksuelle overgreb. Desuden laver Kvisten opsøgende arbejde for at nå ud til målgruppen og støttende aktiviteter i form af henholdsvis kvinde- og mandetræf, ligesom faglig sparring og oplæg for fagprofessionelle også hører til Kvistens aktiviteter.

Seksuelle overgreb kan give ofrene mange forskellige senfølger, både fysiske, psykiske, mentale og sociale. Det kan bl.a. være depression, angst, kompleks PTSD og spiseforstyrrelser, ligesom evnen til at indgå i sociale relationer og tilliden til andre mennesker kan være påvirket. Det medfører ofte, at den enkelte bliver socialt isoleret og kommer til at stå uden for samfundet. Mange har af den grund også kun en svag tilknytning til arbejdsmarkedet pga. langvarige sygemeldinger.

Nøgleord

Kontakter

Inge RamsingKommunikationskonsulent

Uddannet journalist 1991, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Medlem af Dansk Journalistforbund.

Tlf:93636865inge@kvistene.dk

Billeder

Flere kvinder og mænd med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen kan få hjælp med donationen fra TrygFonden Hovedstaden. Foto: Morten Dueholm.
Flere kvinder og mænd med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen kan få hjælp med donationen fra TrygFonden Hovedstaden. Foto: Morten Dueholm.
Download
Download
Download

Information om Kvisten

Kvisten
Kvisten
Baldersvej 10
8850 Bjerringbro

88 44 81 40http://Baldersvej 10

Kvisten er en frivillig social organisation, som hjælper voksne kvinder og mænd over 18 år, der har været udsat for seksuelle overgreb som barn og ung. 60-80 procent af ofre for seksuelle overgreb i barndom og ungdom oplever alvorlige senfølger i form af komplekse sociale problemer, misbrug og psykiske lidelser.

Hjælpen er tæt på i hele Danmark:

  • Gratis individuel eller gruppeterapi og telefonrådgivning
  • Rådgivning og støtte til pårørende
  • Informationsmøder og sparring til fagfolk i f.eks. jobcentre, psykiatri og misbrugsbehandling som alle møder ofrene i deres arbejde.
  • Gratis, anonyme og uforpligtende mande- og kvindetræf i flere byer.

Psykoterapien varetages af frivillige med en godkendt uddannelse som enten psykoterapeut eller psykolog med specialisering i psykoterapi.

Kvisten løfter en væsentlig samfundsopgave med at give psykoterapeutisk behandling til ofre for seksuelle overgreb. Hos Kvisten får de bearbejdet de oplevelser og dybe traumer, som stammer fra overgrebene, og de genvinder fodfæstet i tilværelsen og opnår større livskvalitet.

Kvisten modtog Tine Bryld Prisen i 2015.

Følg pressemeddelelser fra Kvisten

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvisten

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum