Guldborgsund Kommune

Sorggrupper for børn og unge på vej i Guldborgsund Kommune

Del

Børn og unge med kompliceret sorg kan nu få hjælp i sorggrupper i Guldborgsund Kommune, som er gået ind i et samarbejde med organisationen Børn, Unge og Sorg.

Hvert år oplever 6.000 børn at miste en eller begge forældre. Det er en traumatisk oplevelse pludselig at miste sine nærmeste, men de fleste kommer igennem sorgen med hjælp fra deres familie eller venner.

Hos omkring ti procent udvikler sorgen sig imidlertid yderligere og bliver til såkaldt kompliceret sorg. Det betyder, at sorgreaktionerne varer længere end fire måneder, og hverdagen er svær at få til at fungere. Samtidig er op mod 20-30 procent er i risiko for at udvikle kompliceret sorg, hvis de ikke får hjælp.

Det er de børn og unge, som er i fokus i et nyt projekt, der er udviklet af organisationen Børn, Unge og Sorg, og som Guldborgsund Kommune nu sætter i gang. Her vil børn og unge mellem 12 og 19 år, der oplever kompliceret sorg, få mulighed for at komme med i en sorggruppe.

”Ved kompliceret sorg er det vigtigt at søge professionel hjælp, fordi det påvirker barnets hverdag massivt. Mange har svært ved at finde tilbage til det sociale samvær med vennerne og trækker sig fra fællesskabet. Andre bliver vrede og meget kede af det, og nogle har svært ved at sove,” forklarer chefpsykolog Lisbeth Sten Jensen i Guldborgsund Kommune.

Udover en række individuelle samtaler vil man indgå i sorggruppen, der mødes ti gange og følger et fast forløb tilrettelagt af Børn, Unge og Sorg. Der vil være op til otte børn og unge i gruppen, som er sammensat, så de aldersmæssigt passer sammen.

”Vi er gået med i projektet sammen med Børn, Unge og Sorg, fordi vi kan se, at det vil tilføre nogle gode perspektiver på vores arbejde med at behandle sorg hos vores børn og unge, som er et højt prioriteret område. Vi har derfor store forventninger til samarbejdet,” siger Lisbeth Sten Jensen.

Fakta om sorggrupperne:

Sorggrupperne er et gratis tilbud til børn og unge i alderen 12-19 år, som har mistet en eller begge forældre, og som har udviklet eller er i risiko for at udvikle kompliceret sorg.

Det er kommunens psykologer, der står for sorggrupperne.

Udover individuelle samtaler vil man indgå i en sorggruppe, der mødes ti gange á 1½ time og drøfter en række fastlagt temaer som eksempelvis: Hvem var min mor eller far, bisættelse/begravelse, kammerater og skole.

For at komme med i sorggruppen skal forældre eller professionelle kontakte Psykologisk Pædagogisk Center, som vurderer, om det er det rette tilbud.

Læs mere om tilbuddet og kompliceret sorg på: www.guldborgsund.dk/sorggrupper

Nøgleord

Kontakter

Chefpsykolog Lisbeth Sten Jensen på tlf. 54 73 29 50

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Guldborgsund på visionsseminar i venskabsbyen Rostock9.2.2018 13:32pressemeddelelse

I dag, fredag, vender byrådet hjem efter et døgn i Rostock, hvor visionerne for de næste fire år bogstaveligt talt er skitseret. En grafisk facilitator tegnede byrådets visioner og satte dermed billeder på politikernes ord. ”Det har virkelig været en positiv rejse. Både at være sammen hele byrådet – nye som erfarne. Men også den fælles rejse med at tegne et fælles billede af, hvor vi gerne vil bevæge os hen. Et billede af, hvordan vi gerne vil have, at kommunen ser ud i 2022, når denne byrådsperiode rinder ud. Vi har kun fire år og vi har masser af ambitioner og mål vi vil nå, så vi er i den grad i arbejdstøjet - alle er opsatte på at gøre en forskel og sammen skabe en endnu stærkere kommune” siger en glad John Brædder. "Vi har talt meget om tidlig indsats og samskabelse. Det vil vi arbejde videre med. Vi vil videreudvikle og udbrede samskabelse med borgerne, så vi sammen kan finde de bedste løsninger på fælles opgaver”. Der er enighed om, at vi stadig fastholder kursen i forhold til a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum