Udvalg vil styrke kommunens erhvervsservice med en markant effektivisering af sagsbehandlingen

Del

Erhvervs- og Udviklingsudvalget og Teknik, Klima og Miljøudvalget har netop godkendt markante tiltag, der skal effektivisere sagsbehandlingen af erhvervssager. 
I alt bakker udvalgene op om ni konkrete tiltag, som blandt andet skal reducere sagsbehandlingstiden. Samtidig ønsker de at tilføre mere end 2 millioner kroner til indsatsen. Sagen sendes nu videre til byrådet til endelig godkendelse.  

Erhvervs- og Udviklingsudvalget og Teknik, Klima og Miljøudvalget har netop godkendt markante tiltag, der skal effektivisere sagsbehandlingen af erhvervssager.
Erhvervs- og Udviklingsudvalget og Teknik, Klima og Miljøudvalget har netop godkendt markante tiltag, der skal effektivisere sagsbehandlingen af erhvervssager. Patrick Kirkby

Erhvervs- og Udviklingsudvalget og Teknik-, Klima- og Miljøudvalget i Guldborgsund Kommune har netop godkendt ni konkrete tiltag, som skal styrke kommunens erhvervsservice på myndighedsområdet under Center for Teknik & Miljø. Det er blandt andet her, der gives byggetilladelser, og der udarbejdes lokalplaner.

Blandt de ni tiltag er blandt andet oprettelsen af et erhvervsteam, hurtig behandling af simple byggesager og ansættelse af en koordinator for at sikre en mere sammenhængende og effektiv erhvervsservice. Disse tiltag skal sikre, at virksomhederne får en bedre oplevelse af kommunens sagsbehandling, samtidig med at sagsbehandlingstiden nedbringes betydeligt.

For at kunne gennemføre disse tiltag skal der tilføres 1,8 millioner kroner årligt til myndighedsområdet, hvilket svarer til tre fuldtidsstillinger. Derudover kommer en tillægsbevilling på 300.000 kroner i år til at finansiere de nødvendige ressourcer allerede fra 1. november 2024. Sagen er nu sendt videre til byrådet, som skal behandle sagen 12. september.

Politisk opbakning til nye tiltag

Formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget, John Brædder, siger: "Dette er en meget vigtig indsats og på mange måder kernen for at lykkes med vores handleplan for 2024 og 2025, som sætter mål for, hvordan vi som kommune styrker vækstvilkårene for erhvervslivet. Kombinationen af en effektivisering af myndighedsbehandlingen, samtidig med at der tilføres flere midler til området, skal give en markant nedgang i sagsbehandlingstiden, samtidig med at vores erhvervsliv bliver hjulpet effektivt igennem det myndighedsarbejde, som er forbundet med erhvervsudvikling," siger han.

Også formand for Teknik-, Klima- og Miljøudvalget, Jesper Blomberg, bakker op om de nye tiltag: "Vi ved, hvor vigtigt det er med en hurtig og effektiv sagsbehandling for både borgere og virksomheder. Derfor etablerer vi nu blandt andet 'én indgang' på erhvervssager, hvor virksomhederne får en fast kontaktperson. Jeg forventer, at dette vil give en markant bedre service, da virksomhederne ofte har brug for mange forskellige tilladelser. Med en fast kontaktperson bliver processen meget enklere og mere overskuelig, hvilket vil gavne større projekter som for eksempel boligbyggeri," siger udvalgsformanden og fortsætter:

"Samtidig giver de nye arbejdsgange en bedre mulighed for at afstemme forventninger med projektudviklere om tidshorisonter, for eksempel når der skal udarbejdes nye lokalplaner. Det er nødvendigt at prioritere mellem projekterne, da ikke alt kan komme først. Det forstår udviklerne også, men de vil gerne kende en realistisk tidshorisont for, hvornår deres sag bliver behandlet. Det får medarbejderne nu en langt bedre mulighed for at give," siger han.

Såfremt byrådet også godkender de nye indsatser og tilfører midlerne til området, forventes de nye indsatser at være fuldt implementeret i 2025.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Ny handleplan for landdistriktsudvikling: forsøgsordning i Eskilstrup10.7.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Guldborgsund Kommune er i gang med at udvikle en ny handleplan for landdistriktsudvikling, der skal give retning til kommunens strategiske arbejde med at fremme udviklingen i landdistrikterne. Samarbejdet omkring landdistriktsudvikling involverer både Center for Teknik & Miljø og Center for Borger & Branding, og målet er at styrke livskvaliteten og borgernes muligheder for at bo og arbejde i landdistrikterne. Derudover lægges der vægt på inddragelse af lokale foreninger, virksomheder og borgere i udviklingsprocessen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye