Udvalg godkender ny administrationspraksis for lokalplan i Nysted

Del

Ny lokalplan i Nysted eller ændringer i administrationspraksis. Det havde politikerne i Teknik, Klima og Miljøudvalget på dagsordenen før sommerferien. Nu har sagen igen været oppe, og politikerne er endt med at give grønt lys til en ny administrationspraksis, og dermed beholder udvalget den nuværende lokalplan for byen.

Lokalplan 132 for Nysted bevares, men der indføres en ny administrationspraksis
Lokalplan 132 for Nysted bevares, men der indføres en ny administrationspraksis Guldborgsund Kommune

Lokalplan 132 for Nysted Bymidte bliver bevaret. Det er hovedkonklusionen efter seneste møde i Teknik, Klima og Miljøudvalget. Lokalplanen bevares, men der indføres en ny administrationspraksis, så flere dele af lokalplanen lempes.

"Vi er et enigt udvalg, der bakker op om denne løsning. Det er et rigtigt godt stykke arbejde, som administrationen har fremlagt, som vi mener tager det vigtige hensyn til at bevare kulturmiljøet i Nysted samtidig med at borgerne får lidt friere rammer, når de skal renovere deres huse", siger formand for udvalget Jesper Blomberg.

Lempelser gælder konkret for en række paragraffer i lokalplanen som kommunen nu vil give dispensation fra. Det gælder blandt andet flere krav til vinduesudskiftninger, døre og skilte. Det betyder dog ikke, at borgerne nu er sat helt fri til at vælge eksempelvis vinduesløsninger. Der er stadig krav, de er bare knap så detaljerede.

Administrationen udarbejder nu materiale, som skal oplyse borgerne i Nysted om den nye administrationspraksis. Herunder materiale, som skal fortælle om mulighederne for opsætning af hegn og stakitter.

"Vi kan se, at der har været for stor tvivl om, hvilke hegn- og stakitløsninger der overholder lokalplanen. En af sagerne er endt med en politianmeldelse, men den bliver nu trukket tilbage, og så skruer vi op for vores formidlingsindsats i forhold til at fortælle om de løsninger, der overholder lokalplanen. Det er vigtigt at understrege, at lokalplanen stadig gælder, så der ligger stadig en stor indsats tilbage i forhold til at oplyse borgerne om de nye ændringer og de muligheder, som lokalplanen rummer," siger Jesper Blomberg.

Den nye måde at behandle sagerne på træder i kraft med det samme.  

Kontakter

Links

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Udvalg vil styrke kommunens erhvervsservice med en markant effektivisering af sagsbehandlingen30.8.2024 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Erhvervs- og Udviklingsudvalget og Teknik, Klima og Miljøudvalget har netop godkendt markante tiltag, der skal effektivisere sagsbehandlingen af erhvervssager. I alt bakker udvalgene op om ni konkrete tiltag, som blandt andet skal reducere sagsbehandlingstiden. Samtidig ønsker de at tilføre mere end 2 millioner kroner til indsatsen. Sagen sendes nu videre til byrådet til endelig godkendelse.

Ny handleplan for landdistriktsudvikling: forsøgsordning i Eskilstrup10.7.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Guldborgsund Kommune er i gang med at udvikle en ny handleplan for landdistriktsudvikling, der skal give retning til kommunens strategiske arbejde med at fremme udviklingen i landdistrikterne. Samarbejdet omkring landdistriktsudvikling involverer både Center for Teknik & Miljø og Center for Borger & Branding, og målet er at styrke livskvaliteten og borgernes muligheder for at bo og arbejde i landdistrikterne. Derudover lægges der vægt på inddragelse af lokale foreninger, virksomheder og borgere i udviklingsprocessen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye