SMVdanmark

SMVdanmark: Hjælpepakke-aftalen skal forbedres

Del
Aftalen om hjælpepakker rummer gode elementer, blandt andet at de små selvstændige bar- og restaurantejere får en håndsrækning. Men mange af underleverandørerne til fester, markeder og lignende arrangementer, får stadig reelt ingen hjælp og står nu over for en truende konkurs, mener SMVdanmark. Der ér ellers en løsning, hvis der er politisk vilje.

Politikerne har med aftens aftale understøttet barer, caféer og restauranter, hvilket er godt og nødvendigt, men en hel branche står stadig uden adgang til kompensation.

Det gælder arrangørerne af arrangementer under 350 deltagere og arrangører af private arrangementer som fx bryllupper og julefrokoster, som er aflyst, herunder også alle deres underleverandører, der fx leverer telte, vagtpersonel, lyd, lys, scene, fadøl etc. Dem rummer dagens aftale ingen hjælp til, og det er en stor skuffelse midt i en aftale, der ellers viser et reelt politisk ønske om at hjælpe de hårdest trængte, mener Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark.

"Den politiske vilje har været der, men ikke nok. Jeg er glad for, at de selvstændige, der driver barer, restauranter og lignende får mulighed for kompensation. Men de små og mellemstore eventmagere og -leverandører er fortsat ladt i stikken. Politikerne har haft blikket stift rettet mod restauranter og barer og dem, der leverer til dem. De har glemt ham, der tager sin transportable bar ud til bryllupper, ham der udlejer festtelte og musikanlæg, hende der leverer fadøl til den lille havnefest eller stiller transportable toiletter op ifm. store motionsløb. Hele underskoven af eventleverandører får intet,” siger han.

Han påpeger, at det er en branche, der er meget afhængig af, at de kan tjene nok i sommerperioden til at klare den normalt magre tid i vinterperioden.

”Det står særligt slemt til for dem, da de har tabt hele årsomsætningen ved en dårlig sommersæson, og de ved ikke, om de kan holde sig oven vande frem til næste sommer. Alle disse virksomheder, der har oplevet et stort omsætningstab, har samme behov for støtte nu, som de havde i foråret. Vi vil derfor fortsat kæmpe for, at de bliver hjulpet,” siger Jakob Brandt og fortsætter:

”Det er især dybt problematisk, at de mange aflysninger i eventbranchen ikke skyldes, at der er indført regler om, at de skal aflyses, men fordi politikerne “henstiller” til aflysninger. Dermed ødelægger man en branche uden om lovgivningen og dermed uden at give kompensation. Det er uanstændigt,” siger han.  

Angiveligt bremser EU’s statsstøtteregler muligheden for at give støtte, men det mener Jakob Brandt er forkert.

”EU's statsstøtteregler giver mulighed for kompensation til små virksomheder under 50 ansatte. så hvis der er politisk vilje, så er der også en juridisk vej,” siger han.

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Formandskabet skal bruges til at forenkle regler – ellers har vi ikke råd til øget konkurrenceevne og forsvar19.6.2025 13:34:29 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks EU-formandskab skal bruges til at sikre mindre bureaukrati og enklere regler, hvis vi vil styrke Europas konkurrenceevne og finansiere et robust fælles forsvar. SMVdanmark ser formandskabet som en historisk chance for at sætte regelforenkling øverst på EU’s dagsorden – til gavn for de millioner af små og mellemstore virksomheder over hele Europa.

Aktindsigt viser store forskelle i brugen af juniormesterlære: Flere kommuner løfter ikke ansvaret10.6.2025 10:33:25 CEST | Pressemeddelelse

SMVdanmark har søgt aktindsigt i brugen af den nye juniormesterlæreordning hos landets kommuner. Resultatet viser store geografiske forskelle. I nogle kommuner deltager over 10 procent af eleverne, mens andre ikke har én eneste tilmeldt. SMVdanmark opfordrer til, at alle kommuner kommer i gang med at bruge ordningen, som kan gøre en stor forskel for unge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye