Dancann Pharma

Smertelæge Tina Horsted og DanCann Pharma i samarbejde om ambitiøst patientprojekt

Del

Kan patienter med senfølger efter kræft få en bedre tilværelse ved at erstatte deres konventionelle medicin med medicinsk cannabis? Det er smertelæge Tina Horsted fra Horsted Institute ApS i gang med at finde ud af i et ambitiøst observationsstudie, som skal skabe øget opmærksomhed om den potentielt gavnlige effekt af behandling med medicinsk cannabis.

Tina Horsted, Horsted Institute
Tina Horsted, Horsted Institute

Mange af landets praktiserende læger tøver med at udskrive medicinsk cannabis til deres patienter. De føler sig ikke tilstrækkeligt klædt på i forhold til viden om behandling, virkning og bivirkninger, og da medicinsk cannabis ikke er godkendt som lægemiddel, så er det lægen og ikke producenten, der står med ansvaret over for patienten. En af udfordringerne er i den sammenhæng manglende dokumentation af virkningen, og det skal Tina Horsteds projekt være med til at fremskaffe.

- Vi kontaktede et antal patientforeninger, blandt andre foreningen ”Senfølger efter kræft”, for at finde et antal kandidater, som var villige til at indgå i et behandlingsforløb med medicinsk cannabis. Interessen var overvældende og vi har nu sat de første 20 patienter i gang – og starter 10 flere i september. Patienterne er alle plaget af smerter af varierende styrke, og for de flestes vedkommende i forvejen i behandling med smertestillende medicin. Målet med vores studie er at undersøge hvorvidt medicinsk cannabis helt eller delvist kan hjælpe patienterne til en tilværelse, hvor det ikke er stærke smerter, der sætter begrænsninger, udtaler Tina Horsted.

Alle deltagerne i observationsstudiet er udstyret med et Apple Watch, hvorpå de indtaster deres niveau af smerte, kvalme og hovedpine, når de mærker en eller flere af symptomerne i en app udviklet af Shape A/S, som også er partner i projektet. De kan indtaste flere gange om dagen, hvis de lyster, og data registreres så direkte i patientjournalen hos Tina Horsted, som af GDPR-hensyn er den eneste, der har adgang til personfølsomme oplysninger. For alle andre er oplysningerne anonymiserede.

- Det er meget vigtigt at vise, at medicinsk cannabis har en positiv indflydelse på “sekundære effekter” - som regel defineret som “livskvalitet”. Derfor lægger vi også stor vægt på data som søvnmønstre, niveau af aktivitet, niveau af træning og EKG, som alle er datapunkter, som urene sender automatisk uden at patienten skal bekymre sig om at taste noget ind. Vi forventer derfor at kunne vise, at selvom medicinsk cannabis måske ikke har en direkte helende effekt på selve indikationen, så er det i langt de fleste tilfælde med til at lindre patientens smerter, så han/hun sover bedre, bevæger sig mere og generelt får en forhøjet livskvalitet, fortæller Tina Horsted.

Hos samarbejdspartneren DanCann Pharma glæder administrerende direktør Jeppe Krog Rasmussen sig til at følge med i patientprojektet, som løber fra nu og som afsluttes i november, med mulighed for løbende at følge med i positive eller negative tendenser i forløbet.

- I branchen har vi savnet tilsvarende tiltag, som kan hjælpe med at belyse og informere om effekterne ved behandling med medicinsk cannabis. Gennem Projekt Horsted Digital får vi adgang til validerede data, og vi håber selvfølgelig at kunne belyse, at medicinsk cannabis kan hjælpe et stort antal patienter som et alternativ for de mange, som er opgivet af systemet, når det handler om konventionelle behandlingsmetoder, fortæller Jeppe Krog Rasmussen, og uddyber:

- Vi er gået med i samarbejdet med Horsted Institute for patienternes skyld. 80% af de personer i Danmark, som behandles med medicinsk cannabis, skaffer produkterne på det illegale marked, hvor der ingen garanti er for produkt og indhold. Det skal vi i branchen sammen med politikere og NGO’er have ændret på, og et vigtigt skridt på vejen er mere og bedre dokumentation. Og forhåbentlig vil flere praktiserende læger være indstillede på at give medicinsk cannabis en chance baseret herpå. Det er målet, udtaler DanCann Pharma direktøren.

Man antager at 20% af Europas befolkning lider af en eller anden grad af kroniske smerter, så derfor er målet nu på at udbrede viden og læring om medicinsk cannabis som en effektiv lindrer af kroniske smerter. Horsted Institute er i fuld gang med at udvikle en læringsplatform til det danske og internationale marked baseret på Tina Horsteds eksisterende smertekompendium og bygget på firmaet Area9’s AI-drevne adaptive læringsplatform. Platformen kommer til at dykke ned i smertebehandling - både konventionel og med medicinsk cannabis, med hovedvægt på det sidste.

- Platformen er produceret med det formål at bringe lægers viden om behandling med medicinsk cannabis op på så højt niveau som muligt. Med indbyggede masterclasses og personlig rådgivning. Lægerne bliver klædt på til at kunne udskrive medicinsk cannabis til deres patienter under kyndig vejledning, og kan åbne deres egne smerteklinikker både i Danmark og internationalt. Via platformen og de tilknyttede onlineforløb bliver det muligt at uddanne flere læger ad gangen, og interessen viser, at vi måske langt om længe er ved at få gjort op med den udbredte stigmatisering af medicinsk cannabis, som har været udbredt i både offentligheden og i behandlersystemet, slutter Tina Horsted.

For yderligere information:
Tina Horsted, Horsted Institute, tlf.: 2066 0877
Jeppe Krog Rasmussen, administrerende direktør hos DanCann Pharma, tlf.: 2963 6920. 

Om Horsted Institute
Horsted Institute er skabt med en vision om at give kronisk smerte- og cancerramte mennesker, med følgesymptomer i form af søvnforstyrrelser, depression, PTSD, kvalme, manglende appetit og/eller vægttab en bedre hverdag og en højere livskvalitet ved symptomlindrende behandling. Vi tror på at medicinsk cannabis og cannabis-baseret medicin, kan være en af de bedste alternative behandlingsformer.

Tina Horsted har over 30 års erfaring med behandling af patienter. 10 år som almen sygeplejerske og anæstesisygeplejerske, derefter 20 år som læge, overlæge og speciallæge i anæstesiologi, intensivmedicin og smertebehandling. Hun har undervist både læger og sygeplejersker, været mentor for afdelingslæger og holdt foredrag på kurser og lægekongresser i Danmark og udlandet.

Kontakter

Billeder

Tina Horsted, Horsted Institute
Tina Horsted, Horsted Institute
Download
Jeppe Krog Rasmussen, CEO
Jeppe Krog Rasmussen, CEO
Download

Information om Dancann Pharma

Dancann Pharma
Dancann Pharma
Rugvænget 5
6823 Ansager

+45 6916 0393https://www.dancann.com/

DanCann Pharma A/S er en dansk bio-Pharma virksomhed, som blev etableret i 2018 og børsnoteret på Spotlight-børsen i 2020. Virksomhedens fokusområder er forskning, udvikling, produktion og salg af medicinsk cannabis og lægemidler med indhold af cannabinoider. 

Virksomheden har en ambition om at levere et kvalificeret og standardiseret produkt - udarbejdet efter standarder, som er gældende ved fremstilling af konventionel medicin. DanCann Pharma gruppen ejer ligeledes datterselskabet CannGros, som er markedsledende i Danmark med import og distribution af produkterne Bedrocan®, Bedica® og Bediol® til samtlige landets apoteker. 

Følg pressemeddelelser fra Dancann Pharma

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dancann Pharma

DanCann Pharma: En stærk og voksende organisation skal indfri de store kommercielle ambitioner10.11.2022 12:00:00 CET | Pressemeddelelse

Lige nu gennemfører DanCann Pharma A/S en fortegningsemission med henblik på at tilføre yderligere kapital til virksomheden. Emissionen, som løber indtil fredag den 11. november kl. 17, er på forhånd 77% garanteret og skal - hvis fuldt tegnet - tilføre 28,5 millioner kr. til virksomhedens forretningsområder. Såfremt transaktionen tegnes fuldt, vil dette være tilstrækkeligt indtil DanCann Pharma rammer break-even. Det forventer virksomheden vil ske i løbet af 2024.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum