Frederikshavn Kommune

Skagen er Danmarks bedste kystferiedestination

Del

Strand, kyst og natur trækker turister til Frederikshavn Kommune. Turister fra både ind- og udland er blevet spurgt om deres tilfredshed med 40 forskellige danske destinationer. Skagen er topscorer, og er samtidig den destination flest vil anbefale andre

To have, der mødes, hvide sandstrande og klithede, så langt øjet rækker. Grenen er blandt de attraktioner, der gør Skagen til en kystferieby af international standard. Og sammen med gourmetrestauranter, overnatningsforhold i verdensklasse og aktivitetsmuligheder for hele familien, er naturen og kysten forhold, der gør destinationen til den bedste, når man beder besøgende i byen vurdere oplevelserne. Turisterne i Skagen er de mest tilfredse. Det fremgår af en analyse udført for Dansk Kyst- og Natur Turisme, der har spurgt fra Møn til Fanø over Samsø til Blokhus, børnefamilier, endags-besøgende og aktivitets-turister, hvordan deres ophold har været, fra de kom, til de tog afsted igen. Skagen bliver nummer 1. Med en score på fem ud af fem.

Flest anbefaler Skagen 

Uanset om turisterne har boet på hotel, på vandrehjem, besøgt en gourmetrestaurant, shoppet eller besøgt kultur- og andre attraktioner, så er Skagen den destination, som får den bedste anbefaling med fra analysen. Hundrede procent af de adspurgte vil anbefale Skagen til andre:

”Så har vi jo opnået noget af det vi ville med vores turisme strategi, og det glæder mig rigtig meget, at der kommer så gode resultater ud af det. Når vi har turisme som et vækstspor i Frederikshavn Kommune, er det jo ud fra analyser og overvejelser om, at her har vi virkelig et potentiale. Den unikke natur, alle de fantastiske restauranter og spisesteder og vores store gæstfrihed kombineret med strand og hav, for nu bare at nævne en del af det, vi har at byde på, og som turister og besøgende vil have. Og vi leverer varen. Det er et flot skulderklap til turisterhvervet, der udfører det arbejde, som nu belønnes. Man kan kun blive stolt over, at vi tager i mod med overskud og godt værtsskab,” siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Danmarks bedste turistservice

”Jeg er meget imponeret over den dygtighed, som turisterhvervet og medarbejderne i Skagen udviser. Ved analysen i 2015 lå vi på anden pladsen, og nu har vi altså arbejdet os til tops. Ikke nok med at Skagen ligger på den samlede førsteplads, så tager vi også føringen, både når det gælder tilfredshed med naturen, attraktionerne, oplevelserne og spisestederne. Jeg er utrolig stolt over mine kollegaer i turistinformationen. Her indtager Skagen også en 1. plads. Hele 21 procent af de adspurgte har benyttet turistinformationen, og hos Turistforeningen gør vi en række tiltag, som skal understøtte turisterhvervet og de ansatte i, at servicere vores gæster. Det er skønt at se, at gæsterne kvitterer for denne indsats,” siger René Zeeberg, direktør, Turisthus Nord.

Fakta: Frederikshavn kommune har 1,5 millioner kommercielle overnatninger årligt, og turisterhvervet omsætter for mere end 2 milliarder. Der er 2450 årsværk i turismebranchen i Frederikshavn Kommune, det er 8,8% af arbejdsstyrken. Skagen er også et yndet rejsemål for endagsturister, og det anslås, at kommunen besøges af mere end 5 millioner mennesker årligt. 9000 feriegæster - både danske og udenlandske - er spurgt i tilfredshedsundersøgelsen, der er udført af Epinion, og den er finansieret af de 40 deltagende feriesteder og Dansk Kyst- og Naturturisme.

For yderligere oplysninger kontakt:

Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune, +45 2916 3039

René Zeeberg, direktør, Turisthus Nord, +45 5210 0296

Billeder

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum