Kvisten

Skærpede straffe for seksuelle overgreb er en vigtig anerkendelse af ofre

Del

Lovforslag om skærpede straffe skal følges op af hjælp til både ofre og krænkere

Kvisten hilser regeringens forslag til en skærpelse af straffen for andre seksuelle overgreb mod børn og unge end samleje velkommen. Det sender et uhyre vigtigt signal fra samfundet til ofrene og deres omgivelser om, at det, som barnet eller den unge har været udsat for, er forkert! At også det, som man i dag taler ned som ’pilleri’, både er forkert, skadeligt og uacceptabelt!

Men, straf kan ikke stå alene. Derfor glæder det os, at der med regeringens udspil er lagt op til, at der skal afsættes 'midler til en styrket indsats til personer med seksuelle tanker om børn'. Det er nødvendigt at styrke behandling til både offer og krænker, ellers bliver skærpede straffe blot symbolpolitik med et ensidigt fokus på ønsket om at straffe: Vi får tilfredsstillet vores retfærdighedssans, men har vi hjulpet ofret videre, og har vi forebygget, at krænkeren gentager sine handlinger?

Vi er nødt til at se ’uhyret’ i øjnene: Uanset, om det er pædofili eller et behov for magt og kontrol, der ligger til grund for de seksuelle overgreb, er det nødvendigt også at behandle krænkeren i stedet for bare at spærre ham eller hende inde.

I Kvisten ved vi - om nogen - at andre former for seksuelle overgreb kan være mindst lige så traumatiserende som det fuldbyrdede samleje - dvs. voldtægt - og give langvarige psykiske og fysiske skader. For eksempel er orale overgreb mindst lige så uhyrlige, grænseoverskridende og skadelige.

I Kvisten møder og behandler vi voksne, der som børn og unge var udsat for seksuelle overgreb. Vi ser netop de langvarige skader – senfølger – af seksuelle overgreb, og det er bestemt ikke altid, at der overhovedet har fundet et samleje sted. Det er krystalklart, at seksuelle overgreb i alle afskygninger er voldsomt krænkende og traumatiserende for barnet og den unge.

Børnene og de unge skal have massiv støtte, når overgrebet opdages, men vi skal som samfund også gøre os klart, at traumer og chok fra seksuelle overgreb ofte dukker op igen i voksenalderen. Minderne om overgrebet bliver aktiverede igen, når barnet som voksen skal indgå i intime og nære relationer i parforhold og som forældre, og det kan føre til en lang række problemer.

I Kvisten ser vi frem til skærpede straffe, og at de forenes med et langt større politisk fokus på at hjælpe ofre for seksuelle overgreb, både når de er børn og unge, og når de bliver voksne.

Nøgleord

Kontakter

Karen J. Klint, formand for Kvistens bestyrelse, telefon: 40 28 98 64 – mail: karenjklint@gmail.com

Billeder

Formand for Kvistens bestyrelse, Karen J. Klint. Foto: Jane Gisselmann.
Formand for Kvistens bestyrelse, Karen J. Klint. Foto: Jane Gisselmann.
Download
Seksuelle overgreb af enhver afskygning begået mod et barn eller en ung har alvorlige og traumatiserende senfølger. Foto: Jane Gisselmann.
Seksuelle overgreb af enhver afskygning begået mod et barn eller en ung har alvorlige og traumatiserende senfølger. Foto: Jane Gisselmann.
Download

Links

Information om Kvisten

Kvisten
Kvisten
Baldersvej 10
8850 Bjerringbro

88 44 81 40http://Baldersvej 10

Kvisten er en frivillig social organisation, som hjælper voksne kvinder og mænd over 18 år, der har været udsat for seksuelle overgreb som barn og ung. 60-80 procent af ofre for seksuelle overgreb i barndom og ungdom oplever alvorlige senfølger i form af komplekse sociale problemer, misbrug og psykiske lidelser.

Hjælpen er tæt på i hele Danmark:

  • Gratis individuel eller gruppeterapi og telefonrådgivning
  • Rådgivning og støtte til pårørende
  • Informationsmøder og sparring til fagfolk i f.eks. jobcentre, psykiatri og misbrugsbehandling som alle møder ofrene i deres arbejde.
  • Gratis, anonyme og uforpligtende mande- og kvindetræf i flere byer.

Psykoterapien varetages af frivillige med en godkendt uddannelse som enten psykoterapeut eller psykolog med specialisering i psykoterapi.

Kvisten løfter en væsentlig samfundsopgave med at give psykoterapeutisk behandling til ofre for seksuelle overgreb. Hos Kvisten får de bearbejdet de oplevelser og dybe traumer, som stammer fra overgrebene, og de genvinder fodfæstet i tilværelsen og opnår større livskvalitet.

Kvisten modtog Tine Bryld Prisen i 2015.

Følg pressemeddelelser fra Kvisten

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvisten

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum