SCADA International

SCADA International vinder første hybride projekt med VSB Group i Finland

Del

VSB Uusiutuva Energia Suomi Oy, den finske afdeling af tyske VSB Group, har indgået et samarbejde med SCADA International om en kontrolløsning til et nyt projekt i Finland. SCADA Internationals OneView® Energy Control Unit bliver leveret som en del af løsningen.

Foto: SCADA International
Foto: SCADA International

SILKEBORG, DANMARK — 4. november 2021 — VSB Group har valgt SCADA International som leverandør af et kontrolsystem til deres første industrielle hybridprojekt. Valget faldt på SCADA Internationals kontrolløsning til energiparker med kombinerede vedvarende energikilder, som kaldes OneView® Energy Control Unit.

VSB Group er en førende full-service virksomhed indenfor genanvendelig energi med projekter i mange forskellige lande verden over. Dette projekt er SCADA Internationals tredje kontrolløsning leveret til VSB Group og det første projekt, som etableres i Finland.

Den hybride energipark ved navn Juurakko ligger på den finske vestkyst i de nordlige Ostrobothnia regioner. Projektet har en samlet kapacitet på 53 MW og består af et 13 MW solcelleanlæg og syv Nordex N163/5.X vindmøller, som hver har en kapacitet på 5,7 MW.

SCADA International glæder sig over det nye projekt og ser frem til at blive en del af flere hybridprojekter i fremtiden: ”Vi er glade for det fortsatte samarbejde med VSB Group og at vi nu også skal arbejde sammen med deres finske afdeling, VSB Uusiutuva Energia Suomi Oy,” siger CEO i SCADA International, Thomas Bagger.

Regulering er nøglen til et succesfuldt projekt

Kontrolsystemet fra SCADA International skal sikre, at den energi, der bliver produceret i hybridparken, ikke overstiger 40 MW i det punkt, hvor energien overdrages til elnettet. Dette gøres ved at regulere den samlede energiproduktion ved elnettets tilslutningspunkt. OneView® Energy Control Unit indeholder en funktion, der muliggør styrbar nedregulering af produktionen, og derigennem kan den samlede energiproduktion kontrolleres.

Kontrolsystemet fra SCADA International tager også højde for den fluktuerende produktion, som skyldes den varierende vindhastighed og solstyrke. Ved at styre produktionen ved elnettets tilslutningspunkt kan man udnytte den fluktuerende energiproduktion fra de enkelte energikilder bedst muligt. Det øger den samlede produktion og giver et større energiafkast sammenlignet med projekter, der ikke har en hybrid kontrolløsning.

Med flere hybride projekter kommer et krav om mere fleksible kontrolløsninger

Kontrolsystemet OneView® Energy Control Unit fra SCADA International er den certificerede pendant til systemet OneView® Hybrid Control Unit, som ligeledes muliggør kontrol af flere forskellige energikilder i et samlet system.

Styringssystemet fungerer ideelt til regulering af hybridparker, fordi det kan forbinde og kontrollere forskelligartede energikilder – f.eks. multi-brand vindmøller og solcelleanlæg – ved elnettets tilslutningspunkt og derigennem styre anlæggene i ét system. Også installationstyper som f.eks. batteri-anlæg til lagring kan kobles til systemet, hvilket åbner op for flere forskellige setupper og kombinationer.

“Jeg tror, at vi i fremtiden kommer til at se mange flere hybridprojekter, der kombinerer sol-og vindenergi. Derfor er jeg glad for at vi er i stand til at levere fleksible kontrolløsninger der kan bruges til mange forskellige projekter,” forklarer CEO i SCADA International, Thomas Bagger.

                                                                ###

Kontakter

Billeder

Foto: SCADA International
Foto: SCADA International
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om SCADA International

SCADA International
A. C. Illums Vej 4
8600 Silkeborg

60580661https://scada-international.com/

Om SCADA International

SCADA International gør det muligt for den vedvarende energisektor at optimere produktion og reducere omkostninger. Det sker gennem intelligente software- og hardwareløsninger, der registrerer livedata fra forskellige mølletyper og omdanner dem til beslutningsunderstøttende information.

Med hovedkontor i Danmark beskæftiger SCADA International mere end 100 vind- og SCADA-specialister på kontorer i Tyskland, Polen, Ukraine, Storbritannien og USA. Virksomheden er certificeret i henhold til ISO 9001, ISO 14001 and ISO 45001.

Følg pressemeddelelser fra SCADA International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SCADA International

SCADA International ønsker at sænke omkostningerne til grøn energi med deres nye Solar PV Data Tag-List22.3.2022 08:04:00 CET | Pressemeddelelse

SCADA International lancerer en ny Solar PV Data Tag-List som led i deres mål om at skabe en standardising på tværs af data og kommunikationssystemer indenfor vedvarende energi. Listen kommer som en udvidelse af den eksisterende Global Wind Data Tag-List, som den Silkeborg-baserede softwarevirksomhed i flere år har stillet til rådighed til aktører i energibranchen verden over. Den nye liste er et stort skridt på vejen til at skabe bedre forudsætninger for en grønnere fremtid, siger CEO i SCADA International, Thomas Bagger.