SCADA International

Magnesium Capital og Morgan Stanley Investment Management investerer i danskbaserede SCADA International

Del
I samarbejde med Morgan Stanley Investment Management har den britiske kapitalfond, Magnesium Capital LLP, købt majoriteten af aktierne i SCADA Holding A/S, moderselskabet for SCADA International, som leverer intelligente software- og hardwareløsninger til den vedvarende energisektor.

SILKEBORG, DANMARK — 19. januar 2023 — I årets første uge godkendte Erhvervsstyrelsen salget af SCADA International til kapitalfonden Magnesium Capital LLP (”Magnesium”) og Morgan Stanley Investment Management, hvilket betyder, at virksomheden med hovedsæde i Silkeborg nu er på britiske hænder. Salget, som blev godkendt 5. januar, blev annonceret tilbage i april 2022.

“Vi glæder os meget til det nye samarbejde med Magnesium og Morgan Stanley Investment Management. Partnerskabet giver os nye muligheder og flere ressourcer til fortsat at investere i R&D og vores softwareløsninger, men gør os også i stand til at øge vores produktionskapacitet, så vi kan imødekomme udviklingen på markedet. Det skaber ligeledes grobund for at kigge på mulighederne for spændende, strategiske opkøb,” siger Thomas Bagger, administrerende direktør hos SCADA International.    

Med salget står SCADA International nu overfor markante vækstmuligheder, hvilket i særdeleshed skyldes den stigende efterspørgsel på markedet, der kommer som følge af det øgede fokus på den grønne omstilling:

“I tæt samarbejde med Magnesium er jeg sikker på, at vi kan nå vores mål og accelerere vores forretning. Det bliver en spændende rejse, og vi ser meget frem til dette nye kapitel for SCADA International,” tilføjer Thomas Bagger.

Managing Partner hos Magnesium, Ian Jones, udtaler: “Vi ser SCADA International som en central spiller i den danske vedvarende energisektor. Samtidig er deres løsninger og services med til at muliggøre den grønne omstilling på globalt plan. Virksomheden bidrager til udviklingen af mere grøn energi, hvilket harmonerer med vores investeringsstrategi hos Magnesium. Vi ser utroligt meget frem til at arbejde sammen med Thomas og hans team i de kommende år og se forretningen fortsætte sin fremgang.”

Vikram Raju, Managing Director and Partner for Climate Impact and Emerging Markets for AIP Private Markets at Morgan Stanley, tilføjer:

“Vi er glade for det nye samarbejde og for at få muligheden for at bidrage til den grønne omstilling ved at styrke SCADA Internationals fremtidige udvikling. Danmark er et grønt foregangsland, og vi ser et stort potentiale i innovative danske virksomheder som SCADA International, der netop er sat i verden for at sikre en fremtid med vedvarende energi.”

Som led i salget har SCADA Internationals ledelse valgt at reinvestere sin aktieandel og forbliver dermed en del af ejerkredsen. Executive Capital, som har været aktionær siden 2010, har solgt alle sine aktier i forbindelse med den nye aftale.

###

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om SCADA International

SCADA International
A. C. Illums Vej 4
8600 Silkeborg

60580661https://scada-international.com/

Om SCADA International

SCADA International gør det muligt for den vedvarende energisektor at optimere produktion og reducere omkostninger. Det sker gennem intelligente software- og hardwareløsninger, der registrerer livedata fra forskellige vedvarende energikilder og omdanner dem til beslutningsunderstøttende information. SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) systemer spiller en central rolle i vedvarende energiparker, og vores løsninger er nødvendige for at sikre driften af tusindvis af vind- og solparker samt vandværker verden over.

Fleksibilitet og interoperabilitet på tværs af teknologier er kernen i vores løsninger, og vores eksperter har igennem årene tilegnet sig unikke kompetencer indenfor udviklingen af drivere, hvilket gør kunderne i stand til at kommunikere direkte med forskellige mølletyper, uafhængig af møllefabrikant. Vores fleksible løsninger indenfor park kontrol gør det muligt for vores kunder at regulere den vedvarende energi på tværs af producerende enheder og energilagringssystemer, som fx Power-to-X-systemer.

Med hovedkontor i Danmark beskæftiger SCADA International mere end 150 vind- og SCADA-specialister på kontorer i Tyskland, Polen, Spanien, Ukraine, Rumænien, Storbritannien og USA. Virksomheden er certificeret i henhold til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001.

 

Om Magnesium Capital

Magnesium Capital er et London-baseret private equity-selskab, som investerer i hurtigt-voksende tech-virksomheder, der er med til transformere energisektoren. Virksomhedens investeringsstrategi er dynamisk og folkene bag vælger partnerskaber, hvor de ser et potentiale i ledelsesgruppen. Målet er at supportere både økonomisk og strategisk i virksomheder, der vil accelerere deres vækst og bidrage til den grønne omstilling.

www.magnesiumcapital.com

 

Om Morgan Stanley Investment Management

Morgan Stanley Investment Management har med dets tilknyttede investeringsrådgivere mere end 1200 investeringsfolk verden over og 1,3 billion US dollars i aktiver under forvaltning eller tilsyn pr. 31. december 2022. Morgan Stanley Investment Management tilsigter at skabe gennemgribende og langsigtede investeringsresultater gennem en lang række af services og investering- og managementløsninger til en alsidig kundegruppe, som dækker både regeringer, organisationer, virksomheder og privatpersoner i hele verden.

www.morganstanley.com/im.

Følg pressemeddelelser fra SCADA International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SCADA International

SCADA International ønsker at sænke omkostningerne til grøn energi med deres nye Solar PV Data Tag-List22.3.2022 08:04:00 CET | Pressemeddelelse

SCADA International lancerer en ny Solar PV Data Tag-List som led i deres mål om at skabe en standardising på tværs af data og kommunikationssystemer indenfor vedvarende energi. Listen kommer som en udvidelse af den eksisterende Global Wind Data Tag-List, som den Silkeborg-baserede softwarevirksomhed i flere år har stillet til rådighed til aktører i energibranchen verden over. Den nye liste er et stort skridt på vejen til at skabe bedre forudsætninger for en grønnere fremtid, siger CEO i SCADA International, Thomas Bagger.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye