SCADA International

SCADA International oplever stor succes i Polen med deres nye kontrolløsning til solcelleanlæg

Del
SCADA Internationals nye kontrolløsning til mindre solcelleanlæg har gjort sig særligt bemærket blandt polske producenter. Kontrolløsningen OneView® Solar Park Controller blev lanceret i begyndelsen af året og er nu allerede leveret til 24 projekter i Polen med flere ordrer undervejs.

SILKEBORG, DANMARK — 11. juli 2022 — SCADA Internationals nye OneView® Solar Park Controller er i høj kurs på det polske solcellemarked. Den nye kontrolløsning er målrettet mindre solcelleanlæg på 1-5 MW størrelse, der skal kobles på elnettet. Netop etablering af adgang til elnettet er blevet et væsentligt emne i takt med den aktuelle stigning af nye solcelleanlæg i Polen. Med flere solcelleanlæg i landskabet bliver behovet for regulering af elektriciteten ligeledes større.

Den nye kontrolløsning fra SCADA International består af en automatisk kontrolfunktion til styring af elektriciteten fra solcelleparken samt en web klient, hvorigennem kunden nemt kan indsamle data, monitorere og styre enhederne i anlægget. Løsningen er således i tråd med det, som SCADA International er kendt for:

“Vi så et potentiale i solcellemarkedet, og især i Polen, så derfor valgte vi at igangsætte udviklingen af en ny kontrolløsning designet specifikt til mindre solcelleparker. Det var vigtigt for os, at den nye kontrolløsning var bygget på det samme håndværk og ekspertise som vores eksisterende kontrolløsninger, men som ligeledes er nem og hurtig at konfigurere og installere, så den passer til de behov, der er brug for ved mindre solcelleanlæg,” siger Krzysztof Komendzinski,  Sales Director Eastern Europe i SCADA International.

 

Udviklingen i solcellemarkedet driver behovet for fleksible kontrolløsninger

Den stigende efterspørgsel indenfor kontrolløsninger kommer af det voksende marked indenfor solcelleanlæg i Polen. I 2021 var solcellekapaciteten i Polen på sammenlagt 7,7 GW, og i 2022 forventes det tal at nå hele 10 GW.

En af de polske virksomheder, som rider med på den positive bølge, er EPC-virksomheden Solartech. Solcelleproducenten er en af Polens førende og i forbindelse med udviklingen af deres nye 13 MW portefølje af 1 MW anlæg, har Solartech valgt SCADA Internationals OneView® Solar Park Controller som kontrolløsning. I forbindelse med samarbejdet siger Bartłomiej Zysiński, CEO i Solartech:

“For at vi kan bibeholde vores markedsposition og tilfredse kunder, er vi nødt til at have en erfaren samarbejdspartner, som kan levere løsninger af høj kvalitet. Det har vi fundet hos SCADA International, og vi er meget glade for at have dem med ombord på disse projekter. Vi havde brug for kontrol- og reguleringssystemer til de nye anlæg, samt muligheden for at koble dem til vores eksisterende energiparker og -anlæg, og det kunne vi med SCADA Internationals integrerede løsninger.”

Hidtil er den nye kontrolløsning solgt ind til flere end 20 projekter i Polen, mens 10 nye projekter ligger i støbeskeen for de næste par måneder. Den nytilkommende interesse fra solcelleindustrien er ikke uventet for SCADA International. Krzysztof Komendzinski forklarer hvorfor:

“Vi har over flere år opbygget et godt kendskab og kundenetværk indenfor vindindustrien. Når flere af disse kunder bevæger sig ind på solcellemarkedet, er det naturligt for dem at række ud til os i forbindelse med deres behov indenfor SCADA og kontrol. Vi er eksperter i dataindsamling og regulering af flere forskellige vedvarende energikilder, og derfor har vi de rette kompetencer for kunder, der kigger ind i hybride projekter, hvor både solcelleanlæg, vindparker, vandkraftværker og energilagring kan indgå.”

###

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om SCADA International

SCADA International
A. C. Illums Vej 4
8600 Silkeborg

60580661https://scada-international.com/

Om SCADA International

SCADA International gør det muligt for den vedvarende energisektor at optimere produktion og reducere omkostninger. Det sker gennem intelligente software- og hardwareløsninger, der registrerer livedata fra forskellige mølletyper og omdanner dem til beslutningsunderstøttende information.

Med hovedkontor i Danmark beskæftiger SCADA International mere end 120 vind- og SCADA-specialister på kontorer i Tyskland, Polen, Ukraine, Rumænien, Storbritannien og USA. Virksomheden er certificeret i henhold til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001.

Følg pressemeddelelser fra SCADA International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SCADA International

SCADA International ønsker at sænke omkostningerne til grøn energi med deres nye Solar PV Data Tag-List22.3.2022 08:04:00 CET | Pressemeddelelse

SCADA International lancerer en ny Solar PV Data Tag-List som led i deres mål om at skabe en standardising på tværs af data og kommunikationssystemer indenfor vedvarende energi. Listen kommer som en udvidelse af den eksisterende Global Wind Data Tag-List, som den Silkeborg-baserede softwarevirksomhed i flere år har stillet til rådighed til aktører i energibranchen verden over. Den nye liste er et stort skridt på vejen til at skabe bedre forudsætninger for en grønnere fremtid, siger CEO i SCADA International, Thomas Bagger.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye