Kirkens Korshær

Så mange er fattige i landets kommuner

Del

Når danske borgere rammer kontanthjælpsloftet, så er det kommunerne, der står med udfordringerne. Kirkens Korshær og Kontanthjælps-Alliancen informerer derfor sammen landets kandidater til kommunalvalget om, hvor mange borgere, der er ramt af de såkaldte fattigdomsydelser i hver enkelt kommune. De får også konkrete idéer til, hvad kommunerne og de selv kan gøre.

Landet samlet set. KIlde: Analyse & Tal
Landet samlet set. KIlde: Analyse & Tal

Når danske borgere rammer kontanthjælpsloftet, så er det kommunerne, der står med udfordringerne. De skal nemlig forsøge at skærme mod de negative konsekvenser som de såkaldte fattigdomsydelser (kontanthjælpsloft, 225-timers regel, integrationsydelse m.fl.) fører med sig.

Kirkens Korshær ser fattigdom i Danmark hver dag. Og for chefen for Kirkens Korshær, Helle Christiansen, er det vigtigt for kommunalpolitikere at vide, at fattigdom findes overalt i Danmark.

- Vi ser dem hver dag. Udsatte mennesker, der er plaget af fattigdom, hjemløshed, ensomhed, misbrug og psykisk sygdom. Det er mennesker, der ligger ned. Vi kan give dem fællesskab, omsorg, nærvær og støtte, siger hun og tilføjer, at organisationen har socialt arbejde i 29 byer over hele landet.

Idéer til konkrete initiativer

Brevene indeholder tal for hvor mange, der er ramt af lave ydelser og sanktioner i den enkelte kommune, og hvor kommunen evt. skiller sig negativt ud. Samtidig er der også forskellige idéer til, hvad kommunalpolitikerne kan tage af initiativer. Det gælder blandt andet bedre tilbud og sagsbehandling, gældsrådgivning og samarbejde med civilsamfundet.

Signe Goldmann fra Kontanthjælps-Alliancen forklarer:

- Jeg tror, det er et vigtigt tema for mange, og at de er bekymrede over fattigdommen. Vi vil gerne gøre opmærksom på, hvor mange det handler om i ens kommune, hvad reglerne præcist går ud på, og hvad kommunen kan stille op. Vi håber, at det vil få flere til at rejse debatten om de her vilkår.

Alle tal og breve til landets kommuner kan findes på hjemmesiden https://kalliancenblog.wordpress.com/ Her kan man også blive klogere på, hvad kontanthjælpsloftet egentlig er, hvornår 225-timersreglen rammer og størrelsen på integrationsydelsen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Landet samlet set. KIlde: Analyse & Tal
Landet samlet set. KIlde: Analyse & Tal
Download

Links

Information om Kirkens Korshær

Kirkens Korshær
Kirkens Korshær
Nikolaj Plads 15
1067 København K

33121600http://www.kirkenskorshaer.dk

Bag dette initiativ står Kontanthjælps-Alliancen i samarbejde med Kirkens Korshær.

Tallene fra kommunerne er indhentet af Analyse & Tal.

Initiativet er støttet med midler fra FOA og 15. September Fonden

Følg pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum