Dansk Metal

Prioritér kvalitet over samlebåndsuddannelser

Del

Det er positivt, at regeringen lægger op til en reform af tilskudssystemet til ungdomsuddannelserne, som skal sikre, at alle unge får taget den rette uddannelse.

Regeringen har i dag offentliggjort et nyt ungeudspil, der blandt indeholder en reform af tilskudsmodelen på ungdomsuddannelserne. Dansk Metal mener, at det er et vigtigt og nødvendigt skridt at få kigget grundigt på, om man kan fordele midlerne klogere, så kvalitet og attraktive uddannelsesmiljøer i højere grad kommer i højsædet.

Forbundssekretær Kasper Palm udtaler om udspillet:

”Det vigtigste er, at de unge får en kvalitetsuddannelse, som de kan komme videre med, hvad enten det er på arbejdsmarkedet eller i videre studier. Det skal man holde sig for øje, før der går for meget institutionspolitik i den”.

Men det er vanskeligt at indrette et tilskudssystem, så det belønner kvalitet.

Kasper Palm fortsætter:

”Det er ekstremt svært at lave en økonomisk model, der understøtter kvalitet på en enkel og gennemsigtig måde. Hvordan måler man kvalitet? Er det på beskæftigelse? Eller er det på, at uddannelsesmiljøerne har de rigtige faciliteter? Eller er det på uddannelsernes evne til at løfte eleverne? Det er der behov for at diskutere grundigt igennem, og derfor er jeg glad for, at regeringen foreslår at nedsætte en ekspertgruppe, der skal se på området. Her er det bare vigtigt, at arbejdsmarkedets parter også bliver inddraget".

Der er flere interessante elementer i udspillet, fx et henvisningstaksameter, som vil belønne gymnasier for at lede elever over til erhvervsuddannelserne.

”Jeg tror, at der er mange, der per automatik vælger en gymnasieuddannelse uden at tænke over, om det er rette for dem. Gymnasierne har imidlertid ikke været i stand til – eller haft incitament til – at vejlede eleverne videre, hvis de ikke er endt på rette hylde. Hvis vi kan presse gymnasierne til at hjælpe eleverne fremfor at holde på dem for enhver pris, så vil det være positivt”, siger Kasper Palm.

Yderligere info og kommentarer:

Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal, telefon 26187047
Andreas Laurfelt Knudsen, pressechef i Dansk Metal, telefon 23712886

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum