Asento Media ApS

Praktiske skolefag skal være i fokus for de studerende

Del

Tilbage i 2019 blev det obligatorisk for de nye 10. klasses studerende, at der skal flere praktiske fag på skoleskemaet. Det blev gjort i et håb om at få flere på erhvervsuddannelser efterfølgende, da ansøgningerne til netop disse uddannelser har været faldende i længere tid.

Flere praktiske fag på menuen 

De fleste har yndlingsfag og så er der de timer, der bare ikke kan gå hurtigt nok. De klassiske fag som engelsk, dansk og matematik vil selvfølgelig stadig forblive på skemaet, da det er en essentiel grundlæggende forståelse, som de studerende må have. Men der bliver tilføjet yderligere og fokusset er skiftet til mere praktisk undervisning, hvor eleverne fysisk får lov til at deltage og prøve tingene i praktisk. Men det er ikke kun 10. klasserne, der skal have en mere praktisk tilgang til undervisningen. Helt fra 7. klasse bliver fag som håndværk og design, madkundskab, billedkunst og musik en del af skoleskemaet. Og fag som fysik kemi og biologi skal også være mere praktiske end før. Der skal altså tages fat i bægerglas til kemi timen, så eleverne selv kan undersøge, hvad der sker, når man tilføjer væsker til andet. 

Aftalerne med kommunerne forpligter 

De nye aftaler med kommunerne er netop lavet med henblik på at styrke praksissen i undervisningen og sørge for, at interessen for erhvervsuddannelser skulle stige. Det betyder derfor at eleverne i 7. og 8. klassen skal have minimum 3 timer med et praktisk eller musisk fag ugentligt. Før i tiden var det fag, der hørte de yngre klasser til – men hvorfor egentlig stoppe med det? Er det en interesse, der skal fortsætte, som eleverne bliver ældre, så bør det også fortsætte højere op i klassen, mener regeringen. 

Mangler faglært arbejdskraft 

For fakta er desværre, at der mangler faglært arbejdskraft – og det har der gjort længe. Så det nye initiativ skal øge de unges interesse og give dem lysten til at fortsætte på erhvervsuddannelser. Det er blandt andet uddannelser som tømrer, kontorassistenter, frisører og lignende, at færre og færre uddanner sig som. Der skal altså være mere fokus på det kreative i folkeskolerne, så eleverne har tid til at udfordre og udforske, hvilke muligheder der er. For det kan som ung være svært at forestille sig i et kreativt fag, hvis man førhen ikke har fået lov at udvikle sig på sådanne områder. Det forsøger folkeskolerne at lave om på. 

Billeder

Information om Asento Media ApS

Asento Media ApS
Asento Media ApS
Njalsgade 21G
2300 København S

+45 28 30 76 92https://asentomedia.dk/

Vi er et medie bureau med kontor i Kolding og København. Siden vores stiftelse i 2015 har vi brugt hver eneste dag på hjælpe virksomheder med at opnå resultater med digital marketing. Vi arbejder med mange grene af digital marketing, og har bl.a. specialister indenfor SEO, Google Ads, Facebook Ads, LinkedIn Ads og Email Marketing.

Vores kunder er alt fra små start-ups til store koncerner og offentlige institutioner. Fælles for dem alle er dog, at de er ambitiøse og vil vinde.

Følg pressemeddelelser fra Asento Media ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Asento Media ApS

4 ways Covid-19 has had an influence on Interior Design trends21.6.2022 15:34:57 CEST | Press release

Whether we like it or not, the pandemic has had a major effect on our lives. Actually not just our lives but also on general trends all over the world. One of the industries that, due Covid-19, has experienced a huge change in trends is interior design. Due to the pandemic we have had to make changes to our homes, because suddenly it was not just our homes. It also had to be our workplace, classroom for our children, our gym and a place where we could relax later after a full day with everyone at home.

Coronapademien satte en stopper for danskernes brylluper16.6.2022 07:07:58 CEST | Pressemeddelelse

Da COVID-19 først satte sine spor i Danmark, var der ingen, der havde en anelse om, hvordan og hvor meget det ville påvirke. Det var, og er, en tid, der vendte op på manges liv. Det var både privat såvel som arbejdsmæssigt - og alle verden over var påvirket i mere eller mindre grad. Men der var nogle brancher, der var hårdere påvirket end andre og hvor forretningen helt gik i stå for en tid.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum