Plastindustrien

Plastindustrien opretter ny organisation med fokus på genanvendelse

Del

Plastindustriens Genanvendelsessektion har set dagens lys. Ti danske virksomheder er gået sammen for at sikre bedre faglige og erhvervsmæssige vilkår for plastgenanvendelse i Danmark. Genanvendelsessektionens medlemmer står for over 90% af den danske produktion af genanvendt plast. Den bliver derfor en vigtig medspiller i opgaven med at øge genanvendelsesgraden af plast i Danmark markant.

Plastprodukter kværnet og renset til genanvendelse.
Plastprodukter kværnet og renset til genanvendelse.

Der bliver som aldrig før talt om genanvendelse af plast og cirkulær økonomi, men nu skal den store opmærksomhed veksles til konkret handling.

Det mener i hvert fald ti danske genanvendelsesvirksomheder, som nu er gået sammen med at danne en ny organisation under Plastindustrien kaldet Genanvendelsessektionen.

Med i styregruppen for den nye sektion er Franz Cuculiza, der er adm. direktør i Nordens største plastgenanvendelsesvirksomhed Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager:

Vi har taget initiativ til at oprette en ny sektion, fordi der er et stort behov i det danske samfund for at få en bedre forståelse for, hvordan vi kan udnytte plasten meget bedre - ved genbrug og genanvendelse - end vi gør i dag. En så stor opgave kan et enkelt firma ikke løfte alene, og derfor var det naturligt at gå sammen i regi af Plastindustrien. Nu kan vi som branche dele ud af vores erfaring og viden til de andre dele af værdikæden, som ønsker at være med til at øge genanvendelsesgraden af plast i Danmark.

Franz Cuculiza fortsætter:

Genanvendelsessektionens primære funktioner bliver at medvirke til, at plastaffald i langt højere grad bliver behandlet som en værdifuld råvare og ikke ’bare’ som affald. Plastens unikke egenskaber gør materialet meget egnet til genanvendelse, og det budskab skal vi have ud til specifikke brancher med et stort plastforbrug. Helt konkret vil vi hjælpe disse brancher ved bl.a. at lave guidelines i håndtering, sortering og opbevaring af brugt plast, så den brugte plast er bedre egnet til genanvendelse.

Det bliver Plastindustriens miljøpolitiske chef, Christina Busk, som skal varetage sekretærfunktionen for Plastindustriens Genanvendelsessektion. Kontakt Christina Busk (cb@plast.dk / 2949 4564) såfremt du har spørgsmål eller kommentarer f.eks. vedr. medlemskab.

Formål for Plastindustriens Genanvendelsessektion:

Genavendelsessektionens formål er at arbejde for at fremme faglige og erhvervsmæssige forhold indenfor genanvendelsesområdet i Danmark.

Det gør sektionen ved:

 • At styrke samarbejdet mellem medlemsvirksomhederne indenfor genanvendelse af plast.
 • At skabe optimale rammebetingelser for drift og vækst af plastgenanvendelsesindustrien i Danmark samt at afsøge barrierer for vækst og identificere forretningspotentialer.
 • At repræsentere medlemsvirksomhederne og branchen overfor myndigheder omkring genanvendelse.
 • At bedrive informationsvirksomhed, og her under, formidle ny viden, eksempelvis fra europæiske søsterorganisationer.
 • At tage initiativ til eller medvirke til at uddanne og informere offentligheden og andre interessenter omkring genanvendelse af plast.

Medlemmer af Plastindustriens Genanvendelsessektion: 

 • Aage Vestergaard Larsen A/S
 • RC PLAST
 • GENplast
 • Re-Match
 • Trioplast
 • EPS-Recycle
 • Plastix
 • Dansk Affaldsminimering
 • A.V. Pehrsson
 • Letbæk Plast

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Plastprodukter kværnet og renset til genanvendelse.
Plastprodukter kværnet og renset til genanvendelse.
Download
Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien
Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien
Download
Franz Cuculiiza, adm. direktør, Aage Vestergaard Larsen A/S
Franz Cuculiiza, adm. direktør, Aage Vestergaard Larsen A/S
Download

Links

Information om Plastindustrien

Plastindustrien
Plastindustrien
Vesterbrogade 1 E 3
1620 København

33308630http://www.plast.dk

Plastindustrien arbejder for at sikre danske plastvirksomheder optimale rammer for succes og for at tage ansvar for den verden, vi er en del af. Vores branche tæller over 26.000 jobs, hvilket gør os til en af industriens største underbrancher.

Følg pressemeddelelser fra Plastindustrien

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Plastindustrien

Plastindustrien: Drop politisk kappestrid om højere plastposeafgifter3.11.2019 07:33:32 CETPressemeddelelse

Brancheorganisationen Plastindustrien mener, at kappestriden om at hæve plastposeafgiften mest muligt under de nuværende finanslovsforhandlinger bør afblæses. Allerede i januar i år nåede Folketinget frem til en række initiativer, som skal reducere forbruget af plastposer. Derudover foreslår Plastindustrien, at politikerne målretter de eksisterende afgiftsindtægter til en uafhængig fond, der skal øge plastgenanvendelsen og forebygge plast i naturen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum