Plastindustrien hilser Miljøministeriets beslutning om fynsk affaldssortering velkommen

Del

Det er godt for genanvendelsen, at hele landet sorterer plastaffald på samme måde, mener Plastindustrien, efter Miljøministeriet har afvist et ønske fra fynske kommuner om dispensation fra reglerne.

10 fynske kommuner får ikke dispensation fra reglerne for affaldssortering, så kommunerne kan indsamle plastaffald sammen med restaffaldet. Det oplyser Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

Plastindustrien, der er brancheforening for de danske plastvirksomheder, hilser beslutningen velkommen. Det siger miljøpolitisk chef i Plastindustrien, Christina Busk.

- Miljøministeriets afgørelse betyder, at alle danske kommuner nu skal sortere plastaffaldet på samme måde, nemlig via kildesortering. Det mener vi, er positivt, da det i vores øjne er med til at øge genanvendelsen. Det er vores medlemsvirksomheder, der skal genanvende den sorterede plast og de ved, hvor vigtigt det er, at plasten har en god kvalitet, så den kan bruges i nye produkter, siger hun.

Som EU-reglerne er i dag, må plastaffald, der har været blandet sammen med restaffald ikke genanvendes til nye fødevareemballager. Men det er her markedet er, da der er høj efterspørgsel på plast, der netop kan bruges til det.

- Hvis vi skal imødekomme de høje kvalitetskrav, er det nødvendigt at vores affaldshåndteringssystem er designet til det og at vi samarbejder på tværs af alle aktører om at opnå den bedste mængde og kvalitet. Vi er derfor meget tilfredse med, at Miljøministeriet og partierne bag Klimaaftalen nu har valgt at prioritere kvalitet i plastsorteringen, siger Christina Busk.

I affaldsbekendtgørelsen der trådte i kraft 1. januar 2022, blev det bestemt at ensrette sorteringen af husholdningsaffald på tværs af landets kommuner. Det betød blandt andet, at plast blev en selvstændig affaldsfraktion. Formålet med det nye affaldssystem var at sikre, at langt mere affald kan genanvendes i stedet for at blive brændt.

Kontakter

Om Plastindustrien

Plastindustrien arbejder for at sikre danske plastvirksomheder optimale rammer for succes ved at klæde dem på til fremtiden, hvor den grønne omstilling er forudsætningen for, at vi passer bedre på vores ressourcer og skaber nye attraktive arbejdspladser. Vores branche tæller over 26.000 jobs, hvilket gør os til en af industriens største underbrancher.

Følg pressemeddelelser fra Plastindustrien

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Plastindustrien

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye