Plastindustrien: Gentag ikke fejlen fra sugerørslovgivningen

Del

Hos brancheforeningen Plastindustrien, advarer man mod, at en ny europæisk emballagelovgivning fokuserer ensidigt på bestemte materialer frem for det samlede ressourceforbrug.

Der forhandles i disse dage om en ny europæisk emballageforordning, der kan få stor betydning for forbrugerne.

Hos brancheforeningen Plastindustrien, advarer man mod, at den nye lovgivning fokuserer ensidigt på bestemte materialer frem for at se på det samlede ressourceforbrug.

Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien siger:

- Vi er glade for, at der nu kommer en ensartet lovgivning i hele Europa på det her område. Det er positivt, at der kommer mere fokus på, at det kan betale sig at genbruge nogle emballager, bruge mere genanvendt plast og designe emballagerne til genanvendelse. Det er også noget, som vi har arbejdet for med vores designguide for emballager.

Det er imidlertid problematisk, hvis lovgivningen alene stiller særlige krav til ét materiale, for eksempel plast. Så risikerer man blot at flytte problemet over til et nyt materiale, siger Christina Busk.

- Loven om sugerør er et godt eksempel, som jeg tror, de fleste kender. Her gik man væk fra sugerør i plast, men alternativet var ikke bedre. Den fejl må vi ikke gentage. Vi skal vælge den emballage og det materiale, der er bedst til det enkelte produkt. Nogle gange er det plast, andre gange er det andre materialer. Og i nogle tilfælde bør man overveje, om man helt kan undvære en emballage. Vi skal ikke gå fra ét engangsmateriale til et andet engangsmateriale – det hjælper ikke noget på den globale ressourcedagsorden.

Plastindustriens designguide for emballage

Plastindustrien har netop lanceret en ny designguide, der skal sikre at endnu mere plastemballage fra begyndelsen er designet, så det er nemt at genbruge eller genanvende. Designguiden er lavet i regi af Netværk for cirkulær plastemballage, og giver gode råd til både dem, der skal designe og anvende emballager og dem der producerer dem.

Kontakter

Links

Om Plastindustrien

Plastindustrien er brancheforening for danske plastvirksomheder og tæller over 26.000 jobs inden for produktion af plast, maskiner og råvarerleverandører.

Følg pressemeddelelser fra Plastindustrien

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Plastindustrien

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye