TEKNIQ Installationsbranchen

Ny aftale sætter strøm på den grønne omstilling

Del

En ny politisk aftale sænker elvarmeafgiften med 15 øre pr. kWh. Aftalen træder i kraft allerede i maj 2018. Det er ifølge brancheorganisationen TEKNIQ en god nyhed for både boligejerne og virksomhederne – og ikke mindst for den grønne omstilling.

Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ.
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ.

Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF har netop indgået en politisk aftale om at sænke elvarmeafgiften allerede fra maj 2018. Dermed er afgiftssænkelsen blevet fremrykket fra den oprindelige beslutning om erhvervs- og iværksætterinitiativer, som blev indgået i november 2017. Her havde man besluttet at sænke afgiften med virkning fra 2019.

Hos TEKNIQ Installationsbranchen, der repræsenterer el- og vvs-virksomhederne, er man begejstrede over den nye aftale om at fremrykke afgiftssænkelsen.

”En afgiftssænkelse vil sætte yderligere skub i den grønne omstilling. El bliver fremtidens primære energikilde, og initiativet bidrager til at sætte skub i den elektrificering, vi har brug for,” siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ, og uddyber:

”Det er fremsynet at indfase afgiftssænkelsen på elvarme tidligere, hvad TEKNIQ også har opfordret til. Det giver både private og erhvervslivet et yderligere incitament til at omlægge til eldrevne varmepumper.”

Afgiften lempes i forbindelse med den fremrykkede aftale med 15 øre pr. kWh fra 1. maj 2018. Samme lempelse gælder også i 2019.

Ifølge tal fra Skatteministeriet kan parcelhusejere, der har en varmepumpe, se frem til en årlig besparelse på omkring 650 kroner om året.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ, mo.: 60 69 88 91

Billeder

Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ.
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ.
Download

Information om TEKNIQ Installationsbranchen

TEKNIQ Installationsbranchen
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ repræsenterer 2.800 tekniske installationsvirksomheder. Installationsbranchen beskæftiger 44.000 medarbejdere og har en årlig omsætning på 47 milliarder kroner. Medlemsvirksomhederne beskæftiger sig med tekniske installationer, primært inden for det autoriserede område.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Installationsbranchen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Installationsbranchen

Slip boligjobordningen ud af spændetrøjen15.1.2019 13:59:56Pressemeddelelse

Det giver god mening, når skatteministeren inviterer S og DF til at deltage i overvejelser om den fremtidig udformning af boligjobordningen. Det siger brancheorganisationen TEKNIQ. Her opfordrer man til, at politikerne benytter lejligheden til at kigge nærmere på både form og indhold, hvis ordningen for alvor skal styrke den grønne omstilling og samtidig fungere som et effektivt middel i kampen mod det sorte arbejde.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum