Magnus, Andreas og Jakob vinder DM i Skills 2024

Del

Landets bedste elektriker-, vvs- og klejnsmedelærlinge hedder Magnus, Andreas og Jakob. De kan være med til at inspirere andre til en karriere i det tekniske erhvervsliv, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Andreas Fredberg Petersen hyldet som Danmarks bedste vvs-lærling
Andreas Fredberg Petersen hyldet som Danmarks bedste vvs-lærling

Elektrikerlærlingen Magnus Bremer Hansen, vvs-lærlingen Andreas Fredberg Petersen og klejnsmedelærlingen Jakob Østergaard Nielsen er i dag kåret som vindere af DM i Skills. Det står klart efter tre dages intens konkurrence i Roskilde, hvor de tre kunne stille sig øverst på podiet og lade sig hylde af blandt andre statsminister Mette Frederiksen, der pointerede nødvendigheden af dygtige faglærte for at kunne løse klimakrisen.  

- Det er en kæmpe ære, og en endnu vildere oplevelse. Det har været rigtig fedt at møde de andre deltagere. Og det er tydeligt, at vi har det der fælles sprog, at vi bare lige med det samme kunne fagsproget. Det synes jeg er fedt, siger Magnus Bremer Hansen, elektrikerlærling fra Vanløse.

- Det har været rigtig spændende at være en del af, og jeg havde slet ikke regnet med at vinde. Det her er noget, man nok kun får lov til en enkelt gang livet, så sætter virkelig pris på det, siger Andreas Fredberg Petersen, vvs-lærling fra Vemb.

- Det er så fedt, at der bliver sat et positivt lys på erhvervsuddannelserne til Skills. Jeg oplevede jo selv i folkeskolen, at lærerne ikke kunne forstå mine planer om at blive smed. De sagde, at jeg var for klog til at tage en erhvervsuddannelse. Der skal virkelig gøres noget ved fordommene. Man kan på mange måder være klog og dygtig som håndværker, siger Jakob Østergaard Nielsen, klejnsmedelærling fra Hasselager.

Rollemodeller til inspiration

DM i Skills 2024, der løb af stablen fra 18. – 20. april i Roskilde, skal være med til at sætte fokus på faglig stolthed og inspirere flere unge til at gå en faglært vej. Og det er altafgørende med rollemodeller som årets vindere, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer virksomhederne i det tekniske erhvervsliv:

- Stort tillykke til Magnus, Andreas og Jakob! Jeres faglighed og ambitioner er inspirerende, og det er afgørende at have sådanne rollemodeller på den store scene. Jeres ekspertise kan motivere flere unge til at vælge en faglært uddannelse, og det er der god grund til at være stolt af. Vi har netop sat fokus på dette gennem kampagnen ”Værdi hver dag”, hvor vi fremhæver vigtigheden af flere faglærte i det tekniske erhvervsliv, der kan bidrage til fremtidens grønne løsninger, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

I alt dystede 279 unge lærlinge i 47 forskellige fag ved dette års DM i Skills.

Yderlig info, kontakt:

Magnus Bremer Hansen, elektrikerlærling hos Projekt ApS:
magnusbremerhansen@gmail.com / 22702648

Andreas Fredberg Petersen, vvs-lærling hos Vittrups Smedie & VVS ApS: dresmanfp@gmail.com/afpvvs@gmail.com / 41344172

Jakob Østergaard Nielsen, klejnsmedelærling hos Damgaard Metal A/S: 28785745

Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne: tvo@tekniq.dk / 77424238

Kontakter

Billeder

Magnus Bremer Hansen er landets bedste elektrikerlærling
Magnus Bremer Hansen er landets bedste elektrikerlærling
Download
Jakob Østergaard Nielsen er landets bedste klejnsmedelærling
Jakob Østergaard Nielsen er landets bedste klejnsmedelærling
Download

Links

Om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer det tekniske erhvervsliv, der er drivkraften i den bæredygtige og digitale vækst i Danmark. Virksomhederne beskæftiger cirka 55.000 medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye