TEKNIQ Arbejdsgiverne: Stærkt arbejdsmarked med færre ledige og få konkurser

Del

Både antallet af ledige og konkurser falder, viser nye tal fra Danmarks Statistik. TEKNIQ Arbejdsgiverne genkender udviklingen fra det tekniske erhvervsliv og opfordrer til at holde fokus på nødvendige tiltag for at sikre nok kvalificerede medarbejdere i fremtiden.

Maria Elisabeth Kjærsgaard-Jensen, økonom i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Maria Elisabeth Kjærsgaard-Jensen, økonom i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Antallet af konkurser og ledigheden falder, viser dagens nyeste tal fra Danmarks Statistik. Det peger på et stærkt arbejdsmarked, hvor det fortsat er en udfordring at få kvalificerede medarbejdere, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, der organiserer virksomhederne i det tekniske erhvervsliv.  

- Vi ligger fortsat på et historisk lavt ledighedsniveau – særligt når man ser på medarbejderne i det tekniske erhvervsliv. Derfor er det vigtigt at holde fokus på at sikre nok kvalificerede medarbejdere til de mange opgaver, der venter derude, siger Maria Elisabeth Kjærsgård-Jensen, økonom i TEKNIQ Arbejdsgiverne.  

Ekstremt lavt niveau 

Den samlede ledighed på arbejdsmarkedet er i marts faldet med 300 personer, ifølge ledighedsindikatoren fra Danmarks Statistik, men ledighedsprocenten forventes stadig at lande omkring 2,9 procent, hvor den har ligget siden november sidste år. Til sammenligning har ledigheden blandt medarbejderne i el-, vvs- og metalindustrien ligget helt nede omkring 1-2 procent over en længere periode og er kun steget minimalt siden starten af året.  

Samme tendens går igen i forhold til konkurserne, hvor der samlet set var 206 i marts. Til sammenligning var der 219 i februar og 191 i januar. Men zoomer man ind på virksomhederne i det tekniske erhvervsliv, så er antallet af konkurser ekstremt lavt - kun en håndfuld af slagsen i løbet af marts, viser dagens tal.    

- Det generelle billede er, at virksomhederne fortsat står stærkt, og det gælder ikke mindst i de brancher, vi beskæftiger os med. Derudover ved vi, at den grønne omstilling af samfundet vil øge efterspørgslen på kvalificerede medarbejdere de kommende år, samtidig med at store grupper af faglærte går på pension, siger Maria Elisabeth Kjærsgård-Jensen.  

Yderlig info, kontakt:  

Maria Elisabeth Kjærsgård-Jensen, økonom i TEKNIQ Arbejdsgiverne: 77 41 15 75 / mkj@tekniq.dk   

Kontakter

Om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer det tekniske erhvervsliv, der er drivkraften i den bæredygtige og digitale vækst i Danmark. Virksomhederne beskæftiger cirka 55.000 medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye