Energistyrelsen

Nu er det muligt frivilligt at tilbagebetale sin varmecheck

Del
Fra den 30. marts er det muligt frivilligt at indbetale sin varmecheck. Det følger af et aktstykke, som den 23. marts blev vedtaget i Folketingets Finansudvalg.

D. 23. marts tiltrådte Finansudvalget i Folketinget et aktstykke, der gør det muligt for borgere frivilligt at tilbagebetale den varmecheck, som blev udbetalt i august 2022.  

I forbindelse med udbetalingen af varmechecken, som blev udbetalt automatisk på baggrund af oplysninger fra BBR-registeret, har der bl.a. været eksempler på, at varmechecken er blevet udbetalt til husstande, som i BBR var registreret med gasfyr, men ikke længere opvarmer deres hus med gas.

Disse husstande er ifølge loven berettiget til at modtage varmechecken og skal ikke betale den tilbage til statskassen. Der er ikke nogen, der har modtaget varmechecken på 6.000 kroner, der er forpligtet til at betale tilbage.

Enkelte borgere, der har modtaget varmechecken, har udtrykt ønske om mulighed for frivilligt at tilbagebetale det modtagne beløb. Det ønske imødekommes nu, hvor Energistyrelsen har fået hjemmel til at modtage indbetalingerne.

Sådan tilbagebetaler du varmechecken

Hvis du ønsker at tilbagebetale din varmecheck, skal du sende en anmodning til frivilligindbetaling@ens.dk.

Du kan se hvilke oplysninger, du skal sende under ’Ofte stillede spørgsmål’ på varmecheck.dk. 

Herefter vil Energistyrelsen fremsende en faktura, som du kan vælge at betale. Der kan gå op til 20 dage, før du modtager fakturaen via e-mail. Hvis du vælger ikke at betale fakturaen, bliver den annulleret efter 30 dage, og du modtager ikke en rykker. Hvis du vælger at betale fakturaen, er betalingen bindende, og du kan ikke få pengene tilbagebetalt.

Energistyrelsen knytter ikke indbetalingen til en konkret udbetalt varmecheck. Indtægten vil tilfalde statskassen.

Fakta om varmecheck

Energistyrelsens undersøgelse om udbetaling af varmecheck estimerer at:

  • Ca. 1,6 pct. har fået udbetalt varmecheck på baggrund af fejl i data om opvarmning.
  • Mellem 0 og 1 pct. har fået udbetalt en varmecheck på baggrund af skønnet 2020-indkomst (f.eks. pga. uafsluttet årsopgørelse). En del heraf kan have haft en faktisk husstandsindkomst over 650.000 kr. i 2020.

Modtagere af varmechecken, der har modtaget denne pga. fejl i data, er fortsat berettiget til varmecheck ifølge loven. Det skyldes, at retten til varmecheck hviler på oplysninger i datakilderne og ikke på faktiske forhold. Der er dermed heller ikke tale om fejludbetalinger i lovens forstand.

Indtil den 9. maj er det muligt at søge om at få udbetalt en varmecheck på varmecheck.dk for de husstande, der ikke fik udbetalt varmecheck i forbindelse med den automatiske udbetaling i 2022 grundet ikke-selvforskyldte datafejl. De husstande, der kan dokumentere, at de lever op til kriterierne i loven og søger inden for tidsfristen den 9. maj, vil være berettiget til at få udbetalt varmecheck.

Find mere information om den supplerende ansøgningsrunde på varmecheck.dk

Kontakt

For spørgsmål om varmecheck kontakt varmecheck@ens.dk og tlf. 51 67 43 13

Kontakter

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Ny rapport viser vejen for Kinas grønne energiomstilling13.11.2024 06:59:13 CET | Pressemeddelelse

Som verdens største CO2-udleder spiller Kina en afgørende rolle i at få nedbragt de globale udledninger. Landets massive udbygning af sol og vind er den rette vej at gå, men energieffektivitet og markedsmekanismer skal forbedres, hvis målet om CO2-neutralitet skal nås. Det viser en ny kinesisk rapport, som danske eksperter har bidraget væsentligt til, og som bruges aktivt i udviklingen af kinesisk energipolitik.

Energistyrelsen godkender overdragelse af ejerandele i to olie- og gastilladelser i Nordsøen1.11.2024 10:19:00 CET | Nyhed

Petrogas Denmark ApS, Petrogas E&P UK Limited (Petrogas) og Danoil Exploration A/S (Danoil) overtager det fulde ejerskab af to eksisterende tilladelser til olie- og gasefterforskning og -indvinding i Nordsøen. Det sker, efter de hidtidige medejere, Dana Petroleum Netherlands B.V. og Nordsøfonden, har valgt at trække sig ud. Det har Energistyrelsen godkendt i henhold til undergrundsloven.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye