Energistyrelsen

Kom til konference om lokal inddragelse og opbakning til opsætning af vedvarende energi på land

Del

Skal en firedobling af el-produktionen fra vedvarende energi på land inden 2030 lykkes, er det afgørende, at der er lokal opbakning til vedvarende energi i lokalområdet. Derfor inviterer VE-rejseholdet til konference om lokal inddragelse og opbakning til vedvarende energi i det åbne land. Konferencen vil danne ramme for drøftelser om den nyeste viden og erfaringer på området på tværs af kommuner, branche og institutioner.

Hvornår
Tirsdag den 11. juni kl. 09:30-15:30 inviterer VE-rejseholdet til konference om lokal inddragelse og opbakning til projekter med vedvarende energi i det åbne land.

Program
Moderator Laila Kildesgaard vil føre os sikkert igennem dagens program, som byder på oplæg og debat om nyeste viden og erfaringer på tværs af kommuner, branche, interesseorganisationer, videninstitutioner og lokalsamfund.

Gennem faglige oplæg, breakout-sessioner og paneldebatter vil vi udforske den nyeste forskning på området og diskutere, hvordan den viden kan integreres i planlægningen for nye projekter.

Konferencen vil blandt andet sætte fokus på dialogen på tværs af de involverede kerneaktører i planlægningen af projekter med vedvarende energi på land.

Vi vil også se nærmere på, hvad der sker lokalt, når størrelsen på anlæggene og kompleksiteten i projekterne vokser i takt med, at behovet for grøn strøm bliver større.

Konferencen henvender sig til både kommunale medarbejdere, opstillere, rådgivere, forskere og interesseorganisationer. Der er et begrænset antal pladser til konferencen, hvorfor der indledningsvist er mulighed for at tilmelde max to medarbejdere pr. organisation.

Hvor
Konferencen foregår på Hotel Milling Park (Viaduktvej 28, 5500 Middelfart), som ligger 5 minutters gang fra Middelfart Station. Det er gratis at deltage i konferencen. Der tages forbehold for eventuelle ændringer i programmet, som du finder link til nederst på denne side.

VE-rejseholdet glæder sig til at byde velkommen til en dag med god dialog og vidensudveksling.

Tilmelding
Fristen for tilmelding er tirsdag den 21. maj 2024. Tilmeld dig her:

Enalyzer spørgeskema - Gennemført: 25%

 
Infoboks om arrangementet:
Der vil blive taget fotos og levende billeder under konferencen den 11. juni 2024. Dette materiale kan indeholde navn og billede, og kan blive brugt til præsentationsmateriale, publikationer og kommunikation om VE-rejseholdet på for eksempel LinkedIn eller på vores hjemmeside (herunder blandt andet ens.dk og på veprojekter.dk). Ved tilmelding vil du blive bedt om at oplyse, hvorvidt du vil give samtykke til, at VE-rejseholdet må anvende eventuelle billeder af dig til ovenstående formål.

Infoboks om VE-rejseholdet:

VE-rejseholdet er en tværfaglig indsats med deltagelse fra Energistyrelsen, Miljøstyrelsen og Plan- og Landdistriktsstyrelsen. Rejseholdet kan vejlede og sparre med kommunerne om centrale problemstillinger og faglige forhold relateret til planlægningen for og udbygningen af vedvarende energi.

Læs mere om VE-rejseholdet:

VE-rejseholdet | Energistyrelsen - Vedvarende Energianlæg (veprojekter.dk)

Kontakter

Energistyrelsens pressetelefon (modtager ikke SMS'er)

Tlf:33 95 08 00

Vedhæftede filer

Energistyrelsen

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Danmarkshistoriens første tilladelser til at efterforske CO₂-lagring på land er tildelt20.6.2024 12:01:58 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks undergrund er særligt velegnet til CO₂-lagring, som kan medvirke til at forhindre den globale opvarmning. Energistyrelsen har anbefalet klima-, energi- og forsyningsministeren at tildele tre tilladelser til efterforskning af CO2-lagring i undergrunden på land. Hvis nærmere undersøgelser viser, at undergrunden som ventet er velegnet til sikker lagring af CO2, kan rettighedshaverne senere søge om tilladelse til at påbegynde lagring.

Ny dansk-vietnamesisk rapport viser, at det er økonomisk fordelagtigt at landets CO2-udledninger topper i 203019.6.2024 11:53:04 CEST | Nyhed

Ny analyse viser, at det ikke kun er teknisk muligt for Vietnam at indfri sit mål om klimaneutralitet i 2050 - det er også det mest økonomisk rentable af de analyserede scenarier. Vietnams CO2-udledning skal dog toppe i 2030, hvis ikke omstillingen skal blive unødigt dyr. Derfor er der behov for at accelerere den grønne omstilling af energisektoren massivt nu.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye