TEKNIQ Arbejdsgiverne

Mindre bøvl – med en enkelt tidsel

Del

Det er ifølge brancheorganisationen TEKNIQ positivt, at regeringen vil fjerne bøvl og bureaukrati. Til gengæld undrer man sig over planerne om at lade gymnasiale institutioner udbyde erhvervsuddannelser på et tidspunkt, hvor de faglige, tekniske uddannelser er under hårdt, økonomisk pres.

Niels Jørgen Hansen, adm. direktør for TEKNIQ.
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør for TEKNIQ.

Der er ifølge TEKNIQ Installationsbranchen brug for at rydde op i det regelrod og bureaukrati, som blandt andet gør det unødigt besværligt at drive virksomhed i Danmark.

– Derfor hilser vi også regeringens forslag til en afbureaukratiseringsreform velkommen. Den rummer rigtig mange gode initiativer, når det for eksempel gælder en forenkling af tilskudsregler og et opgør med det administrative bøvl. Men samtidig indeholder reformen også en enkelt, velvoksen tidsel, siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ, der repræsenterer de danske el- og vvs-installationsvirksomheder.

Ifølge regeringens udspil skal det fremadrettet være muligt for private og offentlige gymnasiale institutioner at udbyde erhvervsuddannelser og erhvervsgymnasiale uddannelser for at øge disse uddannelsers geografiske udbredelse.

– Helt overordnet har vi meget svært ved at se, at det skulle reducere det administrative bøvl, når helt nye uddannelsesinstitutioner pludselig skal til at udbyde eksempelvis erhvervsuddannelser. Samtidig skal det ske i en tid, hvor erhvervsuddannelserne i forvejen er under økonomisk pres. Når flere kommer til at udbyde uddannelserne, kan vi frygte, at de sparsomme midler må smøres endnu tyndere ud, og det vil gå ud over kvaliteten af undervisningen, siger Niels Jørgen Hansen og uddyber:

– Der er i langt højere grad brug for at tilføre midler til erhvervsskolerne, så der kan investeres i den nyeste teknologi, robotter, digitalt udstyr og en styrkelse af undervisernes tekniske kompetencer. Kun på den måde kan vi sikre tidssvarende uddannelser af høj kvalitet, siger Niels Jørgen Hansen.

Han har svært ved at se, hvordan de gymnasiale uddannelsesinstitutioner kan levere den faglighed, erhvervsuddannelserne bygger på.

– Der er stor forskel på de gymnasiale og de erhvervsfaglige uddannelser, og sådan skal det også være. Og når det gælder om at udbrede erhvervsuddannelserne geografisk, er det en opgave, erhvervsskolerne sagtens kan løfte ved ganske enkelt at udbyde uddannelserne på flere adresser. Det kræver bare, at de nødvendige midler er til stede, siger Niels Jørgen Hansen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ, mobil 40 74 43 60

Billeder

Niels Jørgen Hansen, adm. direktør for TEKNIQ.
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør for TEKNIQ.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ repræsenterer 2.800 tekniske installationsvirksomheder. Installationsbranchen beskæftiger 45.000 medarbejdere og har en årlig omsætning på 50 milliarder kroner. Medlemsvirksomhederne beskæftiger sig med tekniske installationer, primært inden for det autoriserede område.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum