Frederikshavn Kommune

Maskinmesterelever og sygeplejestuderende skal løse problemer i sundhedssektoren

Del

Der kan måske umiddelbart virke til at være langt mellem skruenøglen og saltvanddroppet. Men alligevel tror man på, at kommende sygeplejersker og maskinmestre i fælleskab kan løse problemer så som vildfarende dropslanger og dårlig mundhygiejne hos patienter

Mandag d. 28 oktober 2019 vil 70 studerende fra sygeplejeuddannelsen på University College Nordjylland i Hjørring og maskinmesteruddannelsen MARTEC i Frederikshavn samle sig om skriveborde og værkstedsbænke. De skal her i fællesskab nå frem til bud på konkrete løsninger på aktuelle problemer i sundhedssektoren. Løsningsforslagene vil, hvis de er stærke nok, have mulighed for at blive realiseret til faktiske tiltag på sygehuse, på plejecentre og andre steder, hvor sundhedspersonalet møder patienterne. Begivenheden finder sted i MARTEC’s lokaler og er døbt Innovationscamp. Håbet er, at der ud over gangbare løsningsforslag vil være et stort fagligt udbytte for begge grupper af studerende. De vil få indblik i nye fagområder, blive udfordret til at tænke ad nye veje og ikke mindst få en potentielt styrket innovationsevne.

- Det er så godt, at studerende på forskellige uddannelser mødes om at løse opgaver og være innovative. Det er nemlig styrken i Danmark, at vi kan arbejde sammen på tværs. Og i de studerendes fremtidige arbejdsliv vil de erfare, at flere faggrupper arbejder sammen for at løse opgaver på et arbejdsmarked som vores, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Tre vigtige problemstillinger
Maskinmester- og sygeplejerskeaspiranter bliver mandag stillet over for tre grundlæggende problemstillinger med stor aktualitet og relevans for plejepersonale og ikke mindst patienter.

Mobilitet: Når en patient er indlagt vil denne ofte få indsat fx en dropslange, et kateter og måleudstyr m.m. Patienten vil desuden ofte få et tilbud om genoptræning, vil skulle flyttes til en anden seng og generelt have et behov for at forlade sengelejet. Her opstår der en risiko for at slanger og lignende rykker sig løs til skade for patienten. Medicinering: Det er essentielt, at patienter får den rette medicin i den rette dosis på det rette tidspunkt. I en travl sundhedssektor kan og vil der til tider blive udfordringer i forhold til at leve op til det krav. Mundhygiejne: En dårlig mundhygiejne hos patienter har i sundhedssektoren vist sig at udgøre en stor risiko i forhold til infektioner m.v.

De studerende skal sammen komme med bud på praktiske løsninger på de nævnte problemstillinger. Sidst på dagen vil de i fællesskab præsentere deres løsningsforslag for et dommerpanel bestående af beslutningstagere fra kommunen, sundhedssektoren, virksomhedsrådgivningen og en central sundhedsteknologiske produktionsvirksomhed. Det bedste løsningsforslag kåres, men samtlige gode bud vil blive videreevalueret.

Pressen bydes indenfor
MARTEC, UCN, Life Science Innovation North Denmark - LSI, og Frederikshavn Kommune vil gerne invitere pressen til at dække Innovationscamp.

Der vil være rig mulighed for at lave reportage på dagen, når de studerende arbejder med løsningsforslag. Vi kan være behjælpelige med at arrangere interviews med deltagerne såvel som dommerne. Og vi kan biddrage med mere fakta.

For yderligere information - kontakt:

Kommunikations- og marketingsmedarbejder på MARTEC René Ribberholt Kæseler: 30 12 33 58 / rek@martec.dk

Kommunikationschef i Frederikshavn Kommune Hakan Jakob Kosar: 61 62 60 47 / hkko@frederikshavn.dk

Program og info

08.00 indledes dagen med en velkomst af borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen

08.30 - 16.30 arbejder de studerende med deres løsningsforslag og fremlæggelse

18.00 – 19.00 kåres vinderen

Adresse: MARTEC, Hånbækvej 54, 9900 Frederikshavn

 

Nøgleord

Kontakter

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum