DI Trekantområdet

Lokale virksomheder: Fredericia Kommune er mere erhvervsvenlig end nogensinde før

Del

Det er blevet lettere at drive virksomhed i Fredericia. Det svarer de lokale virksomheder i DI’s årlige undersøgelse af den service og de forhold, som kommunen byder dem. Faktisk har Fredericia aldrig før været en bedre erhvervskommune, end den er i dag.

De lokale virksomheder har aldrig været mere tilfredse med servicen i Fredericia Kommune. I DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsklima lander Fredericia på en 30. plads ud af alle landets kommuner. Det er en fremgang på syv pladser siden sidste år og den bedste placering, kommunen nogensinde har fået i DI’s måling. Naboen på Fyn er fortsat blandt landets mest erhvervsvenlige kommuner, svarer virksomhederne. Middelfart fastholder en placering blandt de allerbedste og er i år den syvendebedste erhvervskommune i Danmark.

- Fredericia er godt på vej til at blive en rigtig god erhvervskommune. Særligt kvitterer virksomhederne for, at det er blevet lettere at skaffe de medarbejdere, som de skal bruge. Det kan selvfølgelig skyldes de mange nye borgere, som flytter til vores område, men jeg ved også, at kommunen gør en stor indsats for at tiltrække medarbejdere til området, og at de samarbejder med de øvrige trekant-kommuner om at formidle job på tværs af kommunegrænserne, siger formand for DI Trekantområdet Helle F. Andersen.

Erhvervsklimaundersøgelsen afslører også, at Fredericia Kommune er én af landets bedste kommuner til at sikre gode erhvervsgrunde og til at gøre plads til, at man både kan bo og drive erhverv i Fredericia. Også når det gælder niveauet for skatter og afgifter, er virksomhederne blevet mere tilfredse. Her har kommunen bl.a. nedsat dækningsafgiften på virksomhedernes bygninger.

I Middelfart Kommune er virksomhederne fortsat meget tilfredse med kommunens service. År efter år scorer kommunen højt i tilfredsheden blandt kommunens virksomheder. Specielt sætter virksomhederne pris på den gode dialog med kommunens embedsfolk og politikere.

Virksomhederne er også tilfredse med kommunens evne til at tiltrække nye virksomheder og beboere til Middelfart, ligesom kommunens udbud af erhvervsgrunde igen i år får ros fra virksomhederne.

- Konkurrencen blandt landets kommuner om at have det bedste erhvervsklima er benhård. Lige som Middelfart prøver de fleste kommuner hele tiden at forbedre vilkårene for virksomhederne, så man kommer ikke sovende til den gode placering år efter år. Virksomhederne føler sig ganske enkelt taget godt imod og hørt i Middelfart. Så enkelt kan det faktisk gøres, siger Helle F. Andersen.

Når det gælder de trafikale forhold som veje og kollektiv transport, er virksomhederne dog blevet mindre tilfredse.

- Middelfart ligger midt i et trafikalt knudepunkt, så der er ingen tvivl om, at de stærkt stigende trafikmængder på motorvejene spiller ind på trafikbelastningen i det hele taget, siger Helle F. Andersen.

FACTS OM LE 2017:

 - DI’s undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2017 er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er ottende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

- 7.600 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel og service har svaret på undersøgelsen i 2017. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur og kommunernes image mv.

- Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

- 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner, Læsø og Fanø, deltager ikke.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent i DI, Johan H. Pedersen, jhp@di.dk tlf.: 4084 3207 eller pressekoordinator Jeanette Løv Rasmussen, jlra@di.dk tlf.: 2347 7178.

Billeder

Links

Information om DI Trekantområdet

DI Trekantområdet
DI TrekantområdetFor yderligere information om DI Trekantområdet:

Chefkonsulent Karsten Almosetoft
Mail: kaa@di.dk
Tlf. 3377 3987
Mobil: 2088 3987

Sekretær Karen Blum
Mail: kab@di.dk
Tlf. 3377 3677

Følg pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Helle F. Andersen genvalgt som formand for DI Trekantområdet28.5.2018 15:19pressemeddelelse

Adm. direktør Helle F. Andersen, Exxit59 A/S er blevet genvalgt som formand for DI’s lokale bestyrelse i Trekantområdet. Helle F. Andersen tager dermed hul på sin anden hele periode som formand. Der var ligeledes genvalg til de to næstformænd Mejeridirektør Jørgen Greve, Arla Foods Amba og CEO Søren Maarssø, Tresu A/S. Følgende blev nyvalgt til bestyrelsen: Operations Director Jan Ditlevsen, ITW Construction Products A/S, Vice President Bjarne Søndergaard, Alfa Laval Kolding A/S, og HR direktør Thomas Bundgaard, Siemens Gamesa Renewable Energy A/S.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum