DI: Fredericia er blevet lidt mere erhvervsvenlig

Del

Virksomhederne i Fredericia oplever, at kommunen det seneste år er blevet lidt mere erhvervsvenlig. Det viser DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Fredericia opnår en plads som nr. 33 og går dermed 5 pladser frem i forhold til resultatet i 2022, hvor kommunen blev nr. 38.

Der er fremgang for Fredericia Kommune inden for flere kategorier i undersøgelsen. Det gælder f.eks. samarbejdet mellem jobcentret og de lokale virksomheder. Her placerer virksomhederne kommunen som nr. 34, som er en meget klar fremgang i forhold til placeringen som nr. 67 i 2022. Også kommunens indsats for at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft bliver vurderet højere af virksomhederne i år end i 2022.

- I DI Trekantområdet er vi meget tilfredse med at se, at Fredericia Kommune går frem i vores undersøgelse. Mange virksomheder i Trekantområdet mangler arbejdskraft i disse år. Så vi er glade for at se, at virksomhederne i Fredericia er blevet betydeligt mere tilfredse med jobcentrets arbejde i Fredericia. Det samme gælder i forhold til kommunens indsats for at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft, siger formand for DI Trekantområdet Pia Jakobsgaard-Iversen, markedsdirektør i Rambøll.

I undersøgelsen bliver kommunerne målt på en række forskellige kategorier, som har stor betydning for de lokale virksomheder.

Kritik af sagsbehandling

Virksomhederne i Fredericia er ikke kun positive overfor kommunen i undersøgelsen. F.eks. er virksomhederne mere kritiske i år når det gælder den kommunale sagsbehandling. Det gælder særligt i forhold til sagsbehandlingen i forbindelse med byggesager. Her placerer virksomhederne Fredericia Kommune helt nede på en 84. plads.

Også sagsbehandlingen af sygedagpengesager får kritik af virksomhederne i undersøgelsen. Her falder Fredericia fra en plads som nr. 53 i 2022 til en plads helt nede som nr. 82 i 2023.

- Sagsbehandlingstider betyder virkeligt meget for mange virksomheder. Den dårlige placering i undersøgelsen bliver understreget af, at vi kan se, at sagsbehandlingstiden for byggesager i Fredericia er steget fra ca. 60 dage i 2022 til ca. 108 dage i 2023. Det er en voldsom stigning, som virksomhederne i undersøgelsen jo også reagerer på. Undersøgelsen peger også ret klart på at virksomhederne oplever problemer i forhold til sagsbehandlingen på sygedagpengeområdet, siger Pia Jakobsgaard-Iversen.

Til gengæld vurderer virksomhederne, at sagsbehandlingen af miljøsager er blevet mere kompetent og effektiv i forhold til sidste år. Her går kommunen frem fra nr. 35 til nr. 29 i 2023.

Endelig går Fredericia tilbage i forhold til virksomhedernes opfattelse af kommunens udbudsproces over for private leverandører. Det handler bl.a. om udbudsmateriale, tidsfrister og dialog mellem kommune og virksomhed. Her falder Fredericia fra en plads som nr. 37 i 2022 til nr. 61 i 2023.

Virksomhederne er også blevet bedt om at pege på hvilke områder, som kommunen især bør prioritere. Her mener virksomhederne, at kommunen især bør prioritere indsatsen for at skaffe arbejdskraft, og på bedre infrastruktur og kollektiv transport.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2023

• DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2023, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 14. år i træk DI udarbejder en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

• 7.950 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.

• Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.

• Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.

• 92 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De seks mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

For yderligere information kontakt chefkonsulent i DI, Morten Karlsbjerg, tlf. 2917 9440 eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912

Følg pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye