Madkulturen

Lav gratis sommermad på Islands Brygge med hjælp fra nogle af Danmarks dygtigste kokke

Del

I weekenden uge 31 og ugen efter kan du deltage i en gratis sommeroplevelse med maden i fokus. Kig forbi Islands Brygge ved Kulturhuset. Her kan du i Det rullende Sommerkøkken lave lækker, klimavenlig sommermad, guidet af nogle af byens bedste kokke. Mød fx Kamilla Seidler fra Lola på fredag og tv-kok Gorm Wisweh fredag d. 13. august

Det rullende Sommerkøkken er en gratis madoplevelse, hvor alle kan være med. Gæsterne tilbereder selv et nemt og klimavenligt måltid af friske lokale råvarer under vejledning af lokale kokke, hvis hjerte banker for bæredygtig hverdagsmad.

Gæsterne vælger, hvilke råvarer de vil bruge – og kokkene giver deres bedste tips og tricks til, hvordan de let kan tilberedes til lækre sommermåltider.

Gastronomiske fyrtårne viser vejen

Fredag den 6. august kan man bl.a. lave mad med stjernekok og restaurantchef Kamilla Seidler, der styrer køkkenet på Lola. Hun vil bl.a. give tips til en lækker sommerdressing, der giver grøntsagerne et nyt pift:

”Jeg vil gerne vise, at madlavning kan være en sjov og positiv oplevelse. Især når man har travlt, kan det være svært at være kreativ i køkkenet. Men velsmagende, bæredygtig mad kan sagtens tilberedes nemt og hurtigt. Jeg glæder mig rigtig meget til at lave grønne sommerretter sammen med de besøgende og give dem en masse inspiration med hjem,” lyder det fra Kamilla Seidler.

I weekenden d. 7. og 8. august afvikles madoplevelserne i samarbejde med Mette Dahlgaard, gastronomisk chef i urban garden-restauranten Gemyse:

”Min deltagelse i Det rullende Sommerkøkken bliver en forrygende afslutning på min sommerferie. Jeg vil så gerne dele min kærlighed til det grønne køkken med deltagerne. Målet er selvfølgelig at inspirere og på en uformel måde vise, hvordan man kan lave fantastisk mad med lokale grøntsager i hovedrollen,” siger Mette Dahlgaard.

Mette Dahlgaard vil bl.a. vise, hvordan man let laver sprøde polenta-toasts med stegte majs.

Derudover vil kokkene Adam Aamann og Gorm Wisweh guide gæsterne i Det rullende Sommerkøkken i uge 32.

Inspiration til den klimavenlige mad

En bæredygtig madkultur er afgørende for, at vi som mennesker kan passe på kloden og på vores egen sundhed. Derfor skal vi i endnu højere grad have færdighederne til at lave klimavenlig mad, der smager godt, mener fødevareminister Rasmus Prehn.

”Det er kendt viden, at den mad vi spiser, spiller en væsentlig rolle i klimakrisen. Men hvis vi skal spise mere af det, der er sundt for os og klimaet, skal det virkelig også smage godt. Så jeg håber især, at det kan inspirere dem, der måske synes, at det kan være svært at finde ud af, hvordan man laver mad med flere grøntsager og mindre kød,” udtaler Rasmus Prehn om initiativet.

Madlavning på den bæredygtige måde

Det rullende Sommerkøkken er hen over sommeren trillet gennem Aalborg, Aarhus og Odense, og nu er turen kommet til København. Bag initiativet står Madkulturen, en selvejende institution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Formålet med madaktiviteterne er, at de skal bidrage til at give danskerne mere erfaring med, hvordan de selv kan tilberede lækker, bæredygtig sommermad.

”Vores undersøgelser viser, at rigtig mange gerne vil spise mere klimavenligt, men grøntsager og især bælgfrugter er en udfordring. Det kræver tips til tilsmagning og tilberedning at få det grønne til at fylde endnu mere i vores hverdagsmad. Initiativet er derfor en unik mulighed for at kokke, der brænder for bæredygtighed, kan give deres bud på, hvordan danskerne kan hjælpes til at spise mere klimavenligt, siger Judith Kyst, direktør i Madkulturen, og tilføjer:

”Samtidig ved vi, at det netop er, når vi får lov til at afprøve teknikkerne under kyndig vejledning, at vi efterfølgende tør kaste os ud i det derhjemme.”

Og det er netop, hvad der er mulighed for i København i den kommende tid.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Madkulturen

Madkulturen
Madkulturen
Maglegårdsvej 12
4000 Roskilde

http://www.madkulturen.dk

Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering. ​ ​

Følg pressemeddelelser fra Madkulturen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Madkulturen

Kendte kokke i samlet kamp: Madkundskab kan mere end madlavning13.9.2021 14:06:10 CEST | Pressemeddelelse

Tirsdag den 14. september er Madkundskabens Dag 2021. Det er også den dag, hvor kendte ansigter fra TV stiller op og demonstrerer madkundskabs potentiale og vigtigheden af at sætte det praktiske fag på dagsordenen og skoleskemaet. Michelin-kokken Thomas Herman og konditor Mette Blomsterberg, kendt fra Den store bagedyst, stiller op i Enghaveparken på dagen og fejrer madkundskab med et tætpakket program til udvalgte skoleklasser fra hele landet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum