Kvisten

Kvistens Taskforce bryder tavsheden om seksuelle overgreb

Del

Kvistens Taskforce af tidligere brugere inviterer alle interesserede til en aften, der handler om at leve med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen.

Ole Basballe Jensen - Foto: Morten Dueholm.
Ole Basballe Jensen - Foto: Morten Dueholm.

Du er velkommen uanset, om du selv har været udsat for overgreb, er pårørende til en, der har været seksuelt misbrugt, eller du blot er nysgerrig efter at vide mere om emnet.

Det sker:

Torsdag 21. april 2022 kl. 19.00 – 21.30 i Foredragssalen på Biblioteket, Kongensgade 43 i Nykøbing F.

Kvistens Taskforce af tidligere brugere inviterer dig til en aften, hvor vi TØR

  • bryde tavsheden om seksuelle overgreb.
  • aflive myter og nedbryde tabuer om seksuelt misbrugte.
  • tale om senfølger efter seksuelle overgreb

Ole Basballe Jensen og Jens Mortensen fra Kvistens Taskforce er parate til at svare på tilhørernes spørgsmål, og det er dialogen, der er i centrum for aftenens program. De to har selv oplevet seksuelle overgreb, de har erfaring med senfølger, og de ved, at der er håb om at få det bedre!

Ole Basballe Jensen fortæller:

- Hvis seksuelle overgreb i barndommen forbliver hemmeligheder, er det umuligt at bearbejde senfølgerne og de voldsomme konsekvenser, som de medfører. Der er mange myter og tabuer omkring seksuelle overgreb på børn. De bidrager bestemt ikke til, at det bliver lettere at tale om det, og vi er nødt til at tale om det. Det er den eneste måde, vi kan forandre verden. Kvisten har hjulpet mig mere, end jeg nogensinde kan sætte ord på, og organisationen har også åbnet mine øjne for, at der er brug for, at vi taler højt om konsekvenser af seksuelle overgreb. De fleste, der er ramt af senfølger, går meget stille med dørene. Frygten for at være forkert og anderledes fylder så meget. Og så er der brug for, at nogen går ud og siger: ”Husk du var kun et barn!”

Senfølger efter seksuelle overgreb kan spænde vidt, lige fra PTSD, angst og depression, forskellige former for misbrug og afhængighed, svært ved at være i og bevare nære relationer og mange andre komplekse psykiske, sociale, mentale og fysiske problemer.

Til oplægget fortæller frivilligkoordinator Peter Jørgensen og frivillig psykoterapeut Allis Rasmussen om Kvistens tilbud om behandling med individuel terapi eller gruppeterapi, rådgivning til pårørende, telefonrådgivning, mande- og kvindetræf mm. til voksne, der har været udsat for seksuelle overgreb, inden de blev 18 år.

Kvisten er en landsdækkende social NGO, der bygger på frivilligt arbejde. Alle frivillige behandlere har en godkendt uddannelse som enten psykoterapeut eller aut. psykolog med specialisering i psykoterapi.

Arrangementet er gratis.

Nøgleord

Kontakter

Inge RamsingKommunikationskonsulent

Uddannet journalist 1991, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Medlem af Dansk Journalistforbund.

Tlf:93636865inge@kvistene.dk

Billeder

Ole Basballe Jensen - Foto: Morten Dueholm.
Ole Basballe Jensen - Foto: Morten Dueholm.
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Kvisten

Kvisten
Kvisten
Baldersvej 10
8850 Bjerringbro

88 44 81 40http://Baldersvej 10

Om Kvistens Taskforce

Kvistens Taskforce består af frivillige tidligere brugere – både mænd og kvinder – fra hele landet. De spiller en vigtig rolle i Kvistens opsporing og information om muligheder for at få hjælp til voksne, der har oplevet seksuelle overgreb, inden de fyldte 18 år.

Kvistens Taskforce arbejder for aftabuisere senfølger efter seksuelle overgreb, bryde tavsheden om seksuelle overgreb og aflive de myter, der klæber til mænd og kvinder, der har oplevet overgreb. Myter som kan være med til at stigmatisere og fastholde ofrene i en udsat situation. 

Følg pressemeddelelser fra Kvisten

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvisten

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum