Kvisten

Kvistens Taskforce bryder tavsheden om seksuelle overgreb

Del

Kvistens Taskforce af tidligere brugere inviterer alle interesserede til en aften, der handler om at leve med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen.

Oplæg med Kvistens Taskforce. Foto: Morten Dueholm.
Oplæg med Kvistens Taskforce. Foto: Morten Dueholm.

Du er velkommen uanset, om du selv har været udsat for overgreb, er pårørende til en, der har været seksuelt misbrugt, eller du blot er nysgerrig efter at vide mere om emnet.

Det sker:

Torsdag 20. januar 2022 kl. 19.00 – 21.30 i Hus No7 - store sal, Nørregade 7 i Herning.

Kvistens Taskforce af tidligere brugere inviterer dig til en aften, hvor vi TØR

  • bryde tavsheden om seksuelle overgreb.
  • aflive myter og nedbryde tabuer om seksuelt misbrugte.
  • tale om senfølger efter seksuelle overgreb

Chenette Schou Tideman, Ole B. Jensen og Simon Clausen er parate til at svare på tilhørernes spørgsmål, og det er dialogen, der er i centrum for aftenens program. De tre har selv oplevet seksuelle overgreb, de har erfaring med senfølger, og de ved, at der er håb om at få det bedre!

Chenette Schou Tideman fortæller:

- Stigmatisering, tavshed og mørke hemmeligheder kan forfølge en i mange år efter overgreb. Jeg valgte at blive en del af Kvistens Taskforce, fordi ingen skal gå igennem livet alene med seksuelle overgreb i bagagen. Hos Kvisten er der mulighed for at få hjælp og støtte. Hjælp til at bryde tavsheden, mørket og hemmelighederne. Derfor håber jeg, at mange vil deltage denne aften, så de kan stille alle de spørgsmål, som de har på hjerte, og vi kan fortælle om det, Kvisten kan tilbyde.

Senfølger efter seksuelle overgreb kan spænde vidt, lige fra PTSD, angst og depression, forskellige former for misbrug og afhængighed, svært ved at være i og bevare nære relationer og mange andre komplekse psykiske, sociale, mentale og fysiske problemer.

Samtidig fortæller Henrik Buskov, psykoterapeut og rådgiver i Kvisten, om Kvistens tilbud om behandling med individuel terapi eller gruppeterapi, rådgivning til pårørende, telefonrådgivning, mande- og kvindetræf mm. til voksne, der har været udsat for seksuelle overgreb, inden de blev 18 år.

Kvisten er en landsdækkende social NGO, der bygger på frivilligt arbejde. Alle frivillige behandlere har en godkendt uddannelse som enten psykoterapeut eller aut. psykolog med specialisering i psykoterapi.

Arrangementet er gratis.

Med forbehold for evt. aflysning pga. fortsatte corona-restriktioner i kulturinstitutioner - følg med på Kvistens Facebook!

Nøgleord

Kontakter

Inge RamsingKommunikationskonsulent

Uddannet journalist 1991, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Medlem af Dansk Journalistforbund.

Tlf:93636865inge@kvistene.dk

Billeder

Oplæg med Kvistens Taskforce. Foto: Morten Dueholm.
Oplæg med Kvistens Taskforce. Foto: Morten Dueholm.
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Kvisten

Kvisten
Kvisten
Baldersvej 10
8850 Bjerringbro

88 44 81 40http://Baldersvej 10

Kvisten er en frivillig social organisation, som hjælper voksne kvinder og mænd over 18 år, der har været udsat for seksuelle overgreb som barn og ung. 60-80 procent af ofre for seksuelle overgreb i barndom og ungdom oplever alvorlige senfølger i form af komplekse sociale problemer, misbrug og psykiske lidelser.

Hjælpen er tæt på i hele Danmark:

  • Gratis individuel eller gruppeterapi og telefonrådgivning
  • Rådgivning og støtte til pårørende
  • Informationsmøder og sparring til fagfolk i f.eks. jobcentre, psykiatri og misbrugsbehandling som alle møder ofrene i deres arbejde.
  • Gratis, anonyme og uforpligtende mande- og kvindetræf i flere byer.

Psykoterapien varetages af frivillige med en godkendt uddannelse som enten psykoterapeut eller psykolog med specialisering i psykoterapi.

Kvisten løfter en væsentlig samfundsopgave med at give psykoterapeutisk behandling til ofre for seksuelle overgreb. Hos Kvisten får de bearbejdet de oplevelser og dybe traumer, som stammer fra overgrebene, og de genvinder fodfæstet i tilværelsen og opnår større livskvalitet.

Kvisten modtog Tine Bryld Prisen i 2015.

Følg pressemeddelelser fra Kvisten

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvisten

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum