Kvisten

Kvisten stræber efter det blå stempel

Del

Donation fra Offerfonden skal bane vej for kvalitetssikring af behandlingstilbud til voksne med senfølger efter seksuelle overgreb

Projektkoordinator Freja Tusnelda Thomsen
Projektkoordinator Freja Tusnelda Thomsen

Vi ved det godt selv – både brugere, frivillige og ansatte i den sociale organisation Kvisten: Vi har allerede i dag et højt fagligt niveau i vores behandlingstilbud til voksne med senfølger efter seksuelle overgreb. Alligevel mødes vi ofte med fordomme om, at den gratis psykoterapi, som Kvistens 90 frivillige uddannede psykoterapeuter og psykologer tilbyder ofre for seksuelt misbrug, ”nok ikke virker”. Det skyldes sandsynligvis, at der i dag ikke eksisterer krav til kvaliteten i frivillige rådgivningstilbud i Danmark.

Kvisten har nu fået godt 1,8 mio. kr. fra Rådet for Offerfonden til i 2020-2022 at videreudvikle Kvistens eksisterende tilbud om psykoterapeutiske forløb. På den måde får flere ofre for seksuelle overgreb i opvæksten adgang til specialiseret behandling af høj kvalitet. Det vil vi blandt andet gøre ved at:

  1. implementere et decideret uddannelsesforløb i ”Kvisten Akademi” for organisationens frivillige,
  2. kvalitetssikre Kvistens psykoterapeutiske forløb gennem akkreditering fra RådgivningsDanmark og
  3. indsamle ny viden om målgruppens karakteristika og udfordringer.

Indsatsen skal samtidig bane vej for at udvide samarbejdet med flere kommunale aktører. Kvisten stræber efter at være deres foretrukne leverandør af viden, rådgivning og behandling af borgere, hvor seksuelt misbrug i barndommen tynger i livsbagagen. Med akkreditering får både ofrene selv og vores samarbejdsparter vished om, at Kvistens psykoterapeutiske behandlings- og rådgivningsforløb lever op til kvalitetsstandarder inden for rådgivningsbranchen.

I praksis indebærer projektet, at vi videreudvikler vores - i forvejen obligatoriske - kurser i seksualitet og traumebehandling til et decideret uddannelsesforløb. Det skal alle frivillige psykoterapeuter og psykologer i Kvisten gennemgå for at tilbyde psykoterapi til vores brugere.

Projektkoordinator i Kvisten, Freja Tusnelda Thomsen, fortæller:

- Et andet ben i indsatsen for at opnå ”det blå kvalitetsstempel” er, at vi dokumenterer vores viden om voksne med senfølger efter seksuelt misbrug. Vi vil dele vores viden med omverdenen ved at udarbejde systematiske brugerundersøgelser. De skal afdække de karakteristika, der kendetegner de ofre for seksuelle overgreb, som henvender sig for at få hjælp i Kvisten. Jo mere viden vi har om målgruppen, desto bedre kan vi hjælpe voksne med senfølger. Samtidig bliver vi endnu bedre rådgivere for de fagpersoner i kommuner, psykiatrien, sociale tilbud og kriminalforsorgen, der kontakter Kvisten for at få faglig sparring.

I projektperioden frem til udgangen af 2022 vil de første 200 voksne med senfølger få behandling af frivillige, der har uddannelse fra Kvistens Akademi.

I 2019 havde Kvisten det samme antal voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i behandling, som de tre offentlige Center for Seksuelt Misbrug havde tilsammen.

Nøgleord

Kontakter

• Projektkoordinator Freja Tusnelda Thomsen, tlf. 61 33 72 57 – mail: freja@kvistene.dk

Billeder

Projektkoordinator Freja Tusnelda Thomsen
Projektkoordinator Freja Tusnelda Thomsen
Download

Links

Information om Kvisten

Kvisten
Kvisten
Baldersvej 10
8850 Bjerringbro

88 44 81 40http://kvistene.dk

Kvisten er en frivillig social organisation, som hjælper voksne kvinder og mænd over 18 år, der har været udsat for seksuelle overgreb som barn og ung. Tre ud af fire ofre for seksuelle overgreb oplever alvorlige senfølger i form af komplekse sociale problemer, misbrug og psykiske lidelser.

Hjælpen er tæt på i hele Danmark:

  • Gratis individuel eller gruppeterapi og telefonrådgivning
  • Rådgivning og støtte til pårørende
  • Informationsmøder og sparring til fagfolk i f.eks. jobcentre, psykiatri og misbrugsbehandling som alle møder ofrene i deres arbejde.

Terapien varetages af frivillige uddannede og godkendte psykoterapeuter og psykologer.

Kvisten løfter en væsentlig samfundsopgave med at give psykoterapeutisk behandling til ofre for seksuelle overgreb. Hos Kvisten får de bearbejdet de oplevelser og dybe traumer, som stammer fra overgrebene, og de genvinder fodfæstet i tilværelsen og opnår større livskvalitet.

Kvisten modtog Tine Bryld Prisen i 2015.

Følg pressemeddelelser fra Kvisten

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvisten

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum