Kvisten

Kvisten på Sjælland søger flere terapeuter til at hjælpe seksuelt misbrugte

Del

Den frivillige sociale organisation Kvisten er i fuld gang med at etablere sig på Sjælland og er kommet godt fra start med økonomisk støtte fra TrygFonden Region Sjælland.

Afdelingsleder Lone Heiberg, Kvisten Syd og Øst
Afdelingsleder Lone Heiberg, Kvisten Syd og Øst

Kvist­en imødekommer et stort udækket behov for terapi til voksne, der har brug for at bearbejde traumatiske oplevelser efter seksuelle overgreb som barn og ung.

Med projektmidler til to år på knap 1,096 mio. kr. fra TrygFondens regionale råd Sjælland har Kvisten nu et solidt afsæt for arbejdet med at udvikle og udbrede indsatsen for seksuelt misbrugte på Sjælland. Derfor søger Kvisten nu uddannede psykoterapeuter og psykologer med psykoterapeutisk specialisering, der vil give terapi på frivillig basis til denne udsatte gruppe borgere.

Kvisten er i dag repræsenteret i 45 kommuner, og vi vil med projektmidlerne plante flaget i endnu flere sjællandske kommuner. Kvistens mål er at rekruttere 10 nye frivillige uden for hovedstadsregionen, så langt flere seksuelt misbrugte kan få psykoterapeutisk behandling uden at skulle rejse langt efter det, hvilket ofte i sig selv er en barriere for senfølgeramte.

Senfølger efter seksuelle overgreb er både den enkelte og samfundets ulykke. De seksuelt misbrugte er ofte traumatiserede og får svære fysiske og psykiske lidelser som angst, depression og posttraumatisk stress syndrom (PTSD). De slås med komplekse sociale vanskeligheder og mange har en lang ’karriere’ med misbrug og som patient og bruger i psykiatrien bag sig. I Kvisten finder de nyt håb.

Det vigtige arbejde med at tilbyde gratis terapi varetages af frivillige, som ønsker at hjælpe en gruppe borgere, der ellers ofte falder uden for ”kasserne” i de etablerede systemer. Til gengæld får terapeuterne, som ofte arbejder alene, et stort fagligt fællesskab med omkring 95 kolleger i Kvisten, efteruddannelse på området og obligatorisk supervision.

Kvistens indsats for voksne med senfølger efter seksuelle overgreb er gratis for den enkelte, bortset fra et årligt kontingent på 600 kr. Kvistens tilbud spænder fra psykoterapi individuelt eller i hhv. mande- og kvindegrupper og telefonrådgivning.

Undersøgelser viser, at

  • Antallet af voksne over 18 år, der har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen, svarer til alle borgere i Odense Kommune (209.968) jf. ”Sex i Danmark” 2019.
  • 60-80 pct. af dem får såkaldte ’senfølger’ af deres oplevelser, som kræver behandling.
  • Ofrene er i gennemsnit godt 22 år, før de første gang fortæller om, at de har været udsat for seksuelle overgreb.

Nøgleord

Kontakter

- Kvisten Syd og Øst, afdelingsleder Lone Heiberg, tlf. 61 67 93 57 – lone@kvistene.dk

Billeder

Afdelingsleder Lone Heiberg, Kvisten Syd og Øst
Afdelingsleder Lone Heiberg, Kvisten Syd og Øst
Download
Senfølger efter seksuelt misbrug i barndommen.
Senfølger efter seksuelt misbrug i barndommen.
Download

Links

Information om Kvisten

Kvisten
Kvisten
Baldersvej 10
8850 Bjerringbro

88 44 81 40http://kvistene.dk

Kvisten er en frivillig social organisation, som hjælper voksne kvinder og mænd over 18 år, der har været udsat for seksuelle overgreb som barn og ung. Tre ud af fire ofre for seksuelle overgreb oplever alvorlige senfølger i form af komplekse sociale problemer, misbrug og psykiske lidelser.

Hjælpen er tæt på i hele Danmark:

  • Gratis individuel eller gruppeterapi og telefonrådgivning
  • Rådgivning og støtte til pårørende
  • Informationsmøder og sparring til fagfolk i f.eks. jobcentre, psykiatri og misbrugsbehandling som alle møder ofrene i deres arbejde.

Terapien varetages af frivillige uddannede og godkendte psykoterapeuter og psykologer.

Kvisten løfter en væsentlig samfundsopgave med at give psykoterapeutisk behandling til ofre for seksuelle overgreb. Hos Kvisten får de bearbejdet de oplevelser og dybe traumer, som stammer fra overgrebene, og de genvinder fodfæstet i tilværelsen og opnår større livskvalitet.

Kvisten modtog Tine Bryld Prisen i 2015.

Følg pressemeddelelser fra Kvisten

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvisten

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum