Kvisten

Kvisten efterlyser frivillige til at hjælpe seksuelt misbrugte

Del

Ny frivilligkoordinator forstærker Kvistens indsats med støtte fra TrygFondens regionale råd Syddanmark

Med projektmidler på 500.000 kr. fra 1. november 2020 til 30. juni 2022 fra TrygFondens regionale råd Syddanmark har Kvisten ansat psykoterapeut Anke Herlev fra Holsted mellem Vejen og Esbjerg som frivillig koordinator. Hun skal styrke indsatsen for at rekruttere flere nye frivillige behandlere med en godkendt uddannelse som enten psykoterapeut eller psykolog med psykoterapeutisk specialisering. Samtidig skal Anke Herlev styrke netværket af de frivillige i Kvisten i Syddanmark, hvor vi i øjeblikket har 10 behandlere.

Ansættelsen af Anke Herlev betyder samtidig, at afdelingsleder Lone Heiberg nu kan koncentrere kræfterne om Kvistens indsats i Østdanmark.

Anke Herlev fortæller:

- Med baggrund i mit eget liv har jeg altid haft interesse for mennesker, menneskers forskellighed, vilkår og måder at overkomme traumer og svigt på. Med mine uddannelser som pædagog, supervisor og psykoterapeut m.v. forfølger jeg min nysgerrighed og drive til at gøre en forskel for mennesker, som har følger af svigt og traumer inde på livet. I mange år har jeg beskæftiget mig med familie-, misbrugs- og traumebehandling af mennesker, der har brug for at finde deres ståsted i livet på trods af svigt og traumer i bagagen. I Kvisten glæder jeg mig til at støtte op om alle behandlere og fagfolk, der har drive og lyst til at hjælpe voksne med senfølger efter seksuelle overgreb.

Kendetegnende for mange af de mænd og kvinder, der søger hjælp i Kvisten, er, at de ofte fortæller om gentagne og lange samtale- og behandlingsforløb, hvor fokus har været på deres symptomer og komplekse vanskeligheder som depression, angst, PTSD, selvmordstanker og -forsøg, misbrug og problemer med relationer med kæreste, familie og arbejde. Det er først i mødet med Kvisten, hvor alle behandlere har indsigt og viden om behandling af årsagen til symptomerne – traumer efter seksuelle overgreb - at de for alvor begynder at få det bedre og genvinder fodfæste i hverdagen.

Et stort fagligt fællesskab for frivillige terapeuter

Dette vigtige arbejde varetages af frivillige, uddannede psykoterapeuter og psykologer med specialisering i psykoterapi, der ønsker at hjælpe en gruppe borgere, som ellers ofte falder uden for ”kasserne” i de etablerede systemer. Til gengæld får behandlerne, som ofte arbejder alene i egen praksis, et stort fagligt fællesskab i Kvisten med pt. omkring 85 kolleger spredt rundt i hele landet. Samtidig får de gratis og obligatorisk efter- og videreuddannelse i senfølger efter seksuelle overgreb, behandling af traumer og seksualitet. Kvistens frivillige modtager også obligatorisk supervision for at sikre en konstant høj faglig kvalitet i behandlingen.

Nøgleord

Kontakter

Kvistens frivillig koordinator i Syddanmark: Anke Herlev, tlf. 93 63 50 57 – anke@kvistene.dk

Billeder

Kvistens frivilligkoordinator i Syddanmark, Anke Herlev (privatfoto).
Kvistens frivilligkoordinator i Syddanmark, Anke Herlev (privatfoto).
Download
Kvisten søger frivillige uddannede psykoterapeuter og psykologer med specialisering i psykoterapi. Foto: Jane Gisselmann
Kvisten søger frivillige uddannede psykoterapeuter og psykologer med specialisering i psykoterapi. Foto: Jane Gisselmann
Download

Links

Information om Kvisten

Kvisten
Kvisten
Baldersvej 10
8850 Bjerringbro

88 44 81 40http://Baldersvej 10

Kvisten er en frivillig social organisation, som hjælper voksne kvinder og mænd over 18 år, der har været udsat for seksuelle overgreb som barn og ung. 60-80 procent af ofre for seksuelle overgreb i barndom og ungdom oplever alvorlige senfølger i form af komplekse sociale problemer, misbrug og psykiske lidelser.

Hjælpen er tæt på i hele Danmark:

  • Gratis individuel eller gruppeterapi og telefonrådgivning
  • Rådgivning og støtte til pårørende
  • Informationsmøder og sparring til fagfolk i f.eks. jobcentre, psykiatri og misbrugsbehandling som alle møder ofrene i deres arbejde.
  • Gratis, anonyme og uforpligtende mande- og kvindetræf i flere byer.

Psykoterapien varetages af frivillige med en godkendt uddannelse som enten psykoterapeut eller psykolog med specialisering i psykoterapi.

Kvisten løfter en væsentlig samfundsopgave med at give psykoterapeutisk behandling til ofre for seksuelle overgreb. Hos Kvisten får de bearbejdet de oplevelser og dybe traumer, som stammer fra overgrebene, og de genvinder fodfæstet i tilværelsen og opnår større livskvalitet.

Kvisten modtog Tine Bryld Prisen i 2015.

Følg pressemeddelelser fra Kvisten

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvisten

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum