Kvisten

KØGE: Kvisten Taskforce bryder tavsheden om seksuelle overgreb

Del

RETTET: Kvistens Taskforce af tidligere brugere inviterer alle interesserede til en aften, der handler om at leve med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen.

Jens Mortensen er medlem af Kvistens Taskforce. Foto: Morten Dueholm
Jens Mortensen er medlem af Kvistens Taskforce. Foto: Morten Dueholm

Kvistens Taskforce af tidligere brugere inviterer alle interesserede til en aften, der handler om at leve med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen. Du er velkommen uanset, om du selv har været udsat for overgreb, er pårørende til en, der har været seksuelt misbrugt, eller du blot er nysgerrig efter at vide mere om emnet.

Det sker:

Onsdag 31. august 2022 kl. 19.00 – 21.00 Rådhusstræde 10 C, 1. sal, 4600 Køge (Center for Genoptræning og Rehabilitering).

Kvistens Taskforce af tidligere brugere inviterer dig til en aften, hvor vi TØR

  • bryde tavsheden om seksuelle overgreb.
  • aflive myter og nedbryde tabuer om seksuelt misbrugte.
  • tale om senfølger efter seksuelle overgreb

Jens Mortensen og Tine Jeilsø fra Kvistens Taskforce er parat til at svare på tilhørernes spørgsmål, og det er dialogen, der er i centrum for aftenens program. Han har selv oplevet seksuelle overgreb, har erfaring med senfølger, og de ved, at der er håb om at få det bedre!

Jens Mortensen fortæller:

- Hvis seksuelle overgreb i barndommen forbliver hemmeligheder, er det umuligt at bearbejde senfølgerne og de voldsomme konsekvenser, som de medfører. Der er mange myter og tabuer omkring seksuelle overgreb på børn. De bidrager bestemt ikke til, at det bliver lettere at tale om det, og vi er nødt til at tale om det. Det er den eneste måde, vi kan forandre verden. Fællesskaber, som Kvisten har hjulpet mig mere, end jeg nogensinde kan sætte ord på, og det at have nogle at spejle sig i giver muligheden for at se videre, klarere og udvikle sig. De fleste, der er ramt af senfølger, går meget stille med dørene. Frygten for at være forkert og anderledes fylder så meget. Og så er der brug for, at nogen går ud og siger: ”Husk, det var aldrig din skyld!”

Senfølger efter seksuelle overgreb kan spænde vidt, lige fra PTSD, angst og depression, forskellige former for misbrug og afhængighed, svært ved at være i og bevare nære relationer og mange andre komplekse psykiske, sociale, mentale og fysiske problemer.

Til oplægget fortæller frivilligkoordinator Peter Jørgensen om Kvistens tilbud om psykoterapi og rådgivning til voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen.

Kvisten er en landsdækkende social NGO, der bygger på frivilligt arbejde. Alle frivillige behandlere har en godkendt uddannelse som enten psykoterapeut eller aut. psykolog med specialisering i psykoterapi.

Arrangementet er gratis.

Nøgleord

Kontakter

Inge RamsingKommunikationskonsulent

Uddannet journalist 1991, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Medlem af Dansk Journalistforbund.

Tlf:93636865inge@kvistene.dk

Billeder

Jens Mortensen er medlem af Kvistens Taskforce. Foto: Morten Dueholm
Jens Mortensen er medlem af Kvistens Taskforce. Foto: Morten Dueholm
Download
Peter Jørgensen er psykoterapeut og Kvistens frivilligkoordinator på Sjælland. Foto: Morten Dueholm.
Peter Jørgensen er psykoterapeut og Kvistens frivilligkoordinator på Sjælland. Foto: Morten Dueholm.
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Kvisten

Kvisten
Kvisten
Baldersvej 12
8850 Bjerringbro

88 44 81 40https://kvistene.dk/

“Det er hemmeligheden, vi bliver syge af!”

Kvistens Taskforce består af frivillige tidligere brugere – både mænd og kvinder – fra hele landet. De spiller en vigtig rolle i opsporing og information om muligheder for at få hjælp til voksne, der har oplevet seksuelle overgreb, inden de fyldte 18 år.

Tidligere brugere – ambassadører for Kvisten. 

En brugergruppe har siden 2015 været Kvistens frivillige ambassadører i Kvistens Taskforce. I 2022 består Taskforce af 12 frivillige. Alle har de været udsat for et eller flere seksuelle overgreb i deres barndom og ungdom, og har oplevet senfølger af overgrebene.

Opspore, sprede viden og aflive myter

Kvistens Taskforce arbejder for aftabuisere senfølger efter seksuelle overgreb, bryde tavsheden om seksuelle overgreb og aflive de myter, der klæber til mænd og kvinder, der har oplevet overgreb. Myter som kan være med til at stigmatisere og fastholde ofrene i en udsat situation.

Følg pressemeddelelser fra Kvisten

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvisten

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum