Det Kongelige Teater

Kan man udsætte Holberg for det?

Del

”Herrens veje”-stjerne, Morten Hee Andersen, har hovedrolle i ny, moderne udgave af Holbergs ”Maskerade” på Det Kongelige Teater

Kostumerne leder tankerne hen på porcelænsfigurer og overdrevet tegneserie-kunst, parykkerne er lavet af latex og scenografien er farverig, simpel og overraskende. Sådan har man aldrig set Holberg før, og det er også meningen.

I en af hovedrollerne ses Morten Hee Andersen, som lige nu nyder stor succes i rollen som præstesønnen August i DR-serien "Herrens veje". Han spiller sammen med Jens Jørn Spottag og Peter Plaugborg, og resten af castet byder på rutinerede kræfter som Tammi Øst, Lila Nobel og mange flere. Kort sagt, så er der skruet op for alle parametre i Det Kongelige Skuespils største satsning på Store Scene i denne sæson.

Holberg anno 2017

Det hele handler om at gøre Holberg interessant for det moderne publikum, og derfor er Det Kongelige Teaters opsætning af Ludvig Holbergs folkekære klassiker også lagt i hænderne på den tyske stjerneinstruktør Herbert Fritsch. Han er kendt for sine vilde og groteske morskabs-forestillinger i Tyskland, hvor han trækker fulde huse hver gang. Det er netop en af grundende til, at han har fået lov til at forgribe sig på en vigtig del af den danske kulturarv.

Og "Maskerade" passer den humoristiske tysker godt. Stykket er nemlig en vaskeægte, klassisk folkekomedie for fuld udblæsning - og i denne udgave med mere slapstick og grinagtige optrin. Alt sammen er gjort med stor respekt for Holberg, og derfor er sproget heller ikke ændret nævneværdigt. Det er det nye, der møder det gamle, og derfor er denne udgave af "Maskerade" også en forestilling for hele familien.

For pressen er der gode muligheder for flotte fotoreportager og interviews med både instruktør og medvirkende.

Se mere på kglteater.dk, hvor der snart vil være fotos og video fra forestillingen

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum