Det Kongelige Teater

Et folkesagn i Operaen

Del

Den Kongelige Ballets gigantiske, anmelderroste "Et folkesagn" vender tilbage til Operaen. 

Mads Blangstrup, James Clark, Alexander Bozinoff, Astrid Elbo foto: Per Morten Abrahamsen
Mads Blangstrup, James Clark, Alexander Bozinoff, Astrid Elbo foto: Per Morten Abrahamsen

Balletten Et Folkesagn bringer dansk natur og magi ind på Operaens store scene. Denne eventyrlige ballet, skabt af August Bournonville i 1854, er en hjørnesten i dansk ballet og fortæller et helt klassisk eventyr -men med et twist.

"Folkesagnet er en af de ikoniske balletter, Den Kongelige Ballet er berømt for," siger midlertidigt konstitueret balletmester Amy Watson. "Sammen med den romantiske Sylfiden, og den festlige Napoli udgør den hjertet i vores storslåede Bournonville-tradition. Disse værker er ikke bare balletter, men levende kulturarv, der forbinder os med fortiden og samtidig puster nyt liv i den klassiske danske balletkunst."

Bournonvilles balletter er kendt for deres harmoni og fred, men under overfladen i Et Folkesagn lurer en anden kraft. Her syder og bobler det af spænding, og naturens mystiske kræfter kribler og krabler i baggrunden.

Historien om Junker Ove, der er fanget mellem to verdener – en mystisk, dæmonisk underverden og den lysere, menneskelige verden – udfolder sig på klassisk guldaldermanér. Med elverpiger, troldehøje og en kamp for ægte kærlighed tager Et Folkesagn publikum med på en rejse gennem den danske natur og folketro.

Nikolaj Hübbe og Sorella Englund har sammen med scenograf Mia Stensgaard genfortolket Bournonvilles klassiker. Sammen har de skabt en forestilling, der med hundredevis af kostumer og en overdådig scenografi, spænder fra hammershøisk skønhed til en intens, troldenat fyldt med magi. Med alt fra elverpiger til hovedløse kæmper bliver Et Folkesagn en uforglemmelig oplevelse for hele familien.

Forestillingen har premiere i Operaen den 21. september kl. 20 og spiller frem til 2. november.

Anbefalet fra 8 år.

Kontakter

Billeder

Mads Blangstrup, James Clark, Alexander Bozinoff og Astrid Elbo foto: Per Morten Abrahamsen
Mads Blangstrup, James Clark, Alexander Bozinoff og Astrid Elbo foto: Per Morten Abrahamsen
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye