Det Kongelige Teater

Joachim Becerra Thomsen og Alexander Larsson hædret med legater

Del

Kreditforeningsdirektør Vagn Terpager og hustru Birgitte Terpagers almennyttige Fond tildeler i år legater til solofløjtenist i Det Kongelige Kapel Joachim Becerra Thomsen og korpsdanser ved Den Kongelige Ballet Alexander Larsen.

Kreditforeningsdirektør Vagn Terpager og hustru Birgitte Terpagers almennyttige Fond støtter yngre musikere og dansere ved Det Kongelige Teater. Fonden uddeler to årlige legater, og legatet blev i fredags uddelt for anden gang. Kunstnerne, der modtager årets legater, er Joachim Becerra Thomsen og Alexander Larsson. De modtager begge 100.000 kr.

Fondens motivation for tildelingen af legatet til Joachim Becerra Thomsen og Alexander Larsson er: 

“Joachim Becerra Thomsen er en fremragende musiker med blik for helheden. Han har altid hele orkestrets velvære i fokus, både som kollega og som formand for Kapellets kunstneriske komité. Legatet kan give ham mulighed for at fordybe sig i den kunstneriske kraft, der ligger i ham, så han kan udfolde sig med hele sit potentiale i Det Kongelige Kapel,” udtaler musikdirektør Martin Brommann.

"Alexander Larsson er en ung mand med et enormt talent. Han er en naturlig kunstner med en gave for dans. Med dette legat får han mulighed for at udforske forskellige stilarter og teknikker og træne med nogle af verdens mest talentfulde lærere,” udtaler konstitueret balletmester Amy Watson.

Om Kreditforeningsdirektør Vagn Terpager og hustru Birgitte Terpagers almennyttige Fond
Fondens formål er at tilgodese uddannelse, gerne i udlandet, af en eller flere unge lovende kunstnere inden for Den Kongelige Ballet og Det Kongelige Kapel, og modtagerne udpeges af bestyrelsen uden forudgående ansøgning. Det Kongelige Teater er repræsenteret i fondens bestyrelse ved balletmester Nikolaj Hübbe (pt. konstitueret balletmester Amy Watson i hans sted) og musikdirektør Martin Brommann. Uddelingen af legatet finder sted hvert år den 13. september, som er ægteparrets bryllupsdag samt Vagn Terpagers fødselsdag.

Kontakter

Billeder

Joachim Becerra Thomsen, formand Hans Henrik Leschly, konstitueret balletmester Amy Watson, musikdirektør Martin Brommann og Alexander Larsson. Foto: Det Kongelige Teater
Joachim Becerra Thomsen, formand Hans Henrik Leschly, konstitueret balletmester Amy Watson, musikdirektør Martin Brommann og Alexander Larsson. Foto: Det Kongelige Teater
Download
Alexander Larsson. Foto: Camilla Winther
Alexander Larsson. Foto: Camilla Winther
Download
Joachim Becerra Thomsen. Foto: Caroline Bittencourt.
Joachim Becerra Thomsen. Foto: Caroline Bittencourt.
Download

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye