ALDI Danmark

Julen presser børnefamilierne – især soloforældre

Del

Julen står for døren, og det presser de danske børnefamilier økonomisk, viser Aldis seneste forbrugerundersøgelse ALDImeter. 65 pct. af alle danske børnefamilier føler sig økonomisk pressede af den kommende jul. Og næsten hver fjerde børnefamilie med én forsørger vælger helt advents- og kalendergaver fra. Det er vigtigt at skrue forventningerne på plads på en konstruktiv måde, siger familievejleder Lola Jensen.

PR foto ALDImeter (5)
PR foto ALDImeter (5)

Inflationen stiger fortsat i Danmark, og snart står den dyre juletid for døren. Det presser især børnefamilierne. Forbrugerundersøgelsen ALDImeter, som dagligvarekæden Aldi står bag, viser, at hele 65 pct. af de danske børnefamilier i nogen, høj eller meget høj grad føler sig økonomisk pressede i forhold til fejringen af den kommende jul med alt hvad det indebærer af gaveindkøb, julefester, julefrokoster, adventshygge, osv.

ALDImeter viser også, at børnefamilier med én forsørger er mest tilbøjelige til helt at droppe kalender-/og adventsgaver (23 pct.), oftere søger julehjælp hos

hjælpeorganisationer eller frivilliges julegaveindsamlinger (31 pct.) eller beder familie og gæster om at medbringe mad og drikke til julemiddagen (20 pct.).

Bliv enige om at skrue forventningerne ned

Ifølge familievejleder Lola Jensen er det blevet tid til at justere forventningerne på en konstruktiv måde og tænke smartere:

”Der er ikke noget at sige til, at børnefamilierne føler et økonomisk pres. Julen er i forvejen en dyr størrelse og i særdeleshed nu. Det kan være svært at være det barn, der ikke får, når mange andre får. Og det kan også være svært for de voksne ikke at kunne give, det man måske plejer,” lyder det fra Lola Jensen, der har et råd til børnefamilierne:

”Skru på forventningerne. Og skru både op og ned. Justér ned på det, der handler om dyre gaver og fancy julepynt. Skru op for det, der handler om at hygge sig sammen. Arrangér en dag, hvor hele familien laver julepynt sammen – måske af ting fra haven, parken eller skoven. Hold sammenskuds-jul, hvor alle har en ret med til julebordet, eller opprioritér risengrødsaftenerne. Aftal at I skal holde klimabevidst jul med gaver, der fx er genbrug, hjemmelavede eller har fokus på fælles oplevelser, der ikke koster noget.”

Jul på budget

Mange familier må i år finde de bedste sparetips frem. Men det kan der også komme noget godt ud af, mener Louise Wendelbo, kommunikationschef i ALDI Danmark.

”Mange familier har ikke noget valg, hvis budgettet skal række. Men selv hvis inflationen ikke giver søvnløse nætter, kan vores traditionelle forbrugsmønstre trænge til et kærligt tjek. Det gælder alt fra temperaturen derhjemme og familiens strømforbrug til køb af dagligvarer og julegaver” lyder det fra Louise Wendelbo, der samtidig fremhæver muligheden for julegaver på budget:

”Det kan lade sig gøre at give gode gaver på budget, hvis man lægger ’plejer’ på hylden. Jeg vil gerne slå et slag for ALDIs store udvalg af kvalitetslegetøj til yderst fornuftige priser. Kombinér det med et ’gavekort’ til en fælles hyggestund, så har man en skøn gave til få penge,” foreslår Louise Wendelbo.

I Aldis store udvalg af legetøj finder du masser af gaveidéer til børn i alderen 0-10 år. Her er både børnefavoritter fra film og tv, kendte mærkevarer, spil og et bredt udvalg af FSC-mærket trælegetøj til de mindste. Alt sammen er nøje udvalgt med fokus på høj kvalitet til lave priser.

Legetøjet kan købes i alle Aldi-butikker fra d. 4. november til d. 1. december eller så længe lager haves. Hver fredag i perioden er der et nyt udvalg, så hold øje med ugens tilbudsavis eller få overblik over hele sortimentet her: https://tilbudsavis.aldi.dk/legetoej/

Eksempler på legetøj fra Aldi

  • Køkkenmaskine i FCS-mærket træ, flere varianter: 79 dkk - fås fra fredag d. 4/11
  • Figur fra Hasbro, Spiderman, Ironman eller Disney prinsesse: 69 dkk - fås fra fredag d. 11/11
  • Gurli Gris eller Paw Patrol bamse, flere varianter: 99 dkk - fås fra fredag d. 11/11
  • 2-i-1 børnestol i FSC-mærket træ, kan anvendes som stol eller bord: 199 dkk - fås fra fredag d. 11/11

PR-fotos og produktfotos til fri redaktionel brug

Om ALDImeter

Dagligvarekæden Aldi analyserer danskerne i en omfattende forbrugerundersøgelse flere gange årligt. Målet er at blive klogere på danskernes hverdag og dele viden om, hvad de tænker, hvordan de handler, og hvad der påvirker dem. Denne undersøgelse er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 2.121 CAWI-interview med danskere i alderen 18-65+ år i perioden 2. – 19. august 2022. Data fra ALDImeter er til rådighed på www.aldi.dk/aldimeter.

Kontakter

Billeder

PR foto ALDImeter (5)
PR foto ALDImeter (5)
Download
PR foto ALDImeter (1)
PR foto ALDImeter (1)
Download
PR foto ALDImeter (2)
PR foto ALDImeter (2)
Download
PR foto ALDImeter (3)
PR foto ALDImeter (3)
Download
PR foto ALDImeter (4)
PR foto ALDImeter (4)
Download
Hasbro Spiderman fra ALDI 69 dkk
Hasbro Spiderman fra ALDI 69 dkk
Download
Paw Patrol fra ALDI 99 dkk
Paw Patrol fra ALDI 99 dkk
Download
Gurli Gris bamse fra ALDI 99 dkk
Gurli Gris bamse fra ALDI 99 dkk
Download
FSC-mærket trælegetøj - Playland køkkenmaskine fra ALDI 79 dkk
FSC-mærket trælegetøj - Playland køkkenmaskine fra ALDI 79 dkk
Download
2-i-1 børnestol i FSC-mærket træ fra ALDI 199 dkk (1)
2-i-1 børnestol i FSC-mærket træ fra ALDI 199 dkk (1)
Download
2-i-1 børnestol i FSC-mærket træ fra ALDI 199 dkk (2)
2-i-1 børnestol i FSC-mærket træ fra ALDI 199 dkk (2)
Download

Information om ALDI Danmark

ALDI Danmark
ALDI Danmark
Herstedøstervej 27-29 C
2620 Albertslund

https://www.aldi.dk/

Aldi Danmark åbnede sin første butik i 1977 og var den første discountkæde i Danmark. I dag er der 190 Aldi-butikker over hele landet og ca. 2.800 medarbejdere. Grundtanken i Aldi er at tilbyde et nøje udvalgt sortiment af dagligvarer i god kvalitet til den lavest mulige pris. For at styrke Aldi’s position i Danmark og imødekomme kundens behov i dag og i fremtiden har Aldi Danmark siden 2018 arbejdet målrettet på at modernisere og udvide butiksnettet samt tilpasse varesortimentet med bl.a. flere kendte brands kombineret med stærke private label produkter og et større fokus på bæredygtighed og økologi. Aldi Danmarks fortsatte udvikling og vækst bygger på et solidt fundament i Aldi Nord gruppen, som er repræsenteret i ni europæiske lande og beskæftiger flere end 80.000 ansatte.

Følg pressemeddelelser fra ALDI Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ALDI Danmark

Gourmet-oste til hverdagspris i Aldi14.10.2022 08:38:00 CEST | Pressemeddelelse

Danskerne er vilde med ost til både hverdag og fest. Derfor har dagligvarekæden Aldi netop fået fire lækre gourmet-oste på hylderne til en rigtig skarp pris. Og pris er en væsentlig faktor i en tid, hvor 74 % af danskerne er bekymrede for de stigende forbrugerpriser og oftere kigger efter pris og gode tilbud, når de handler dagligvarer (tal fra ALDImeter[1]). De fire nye oste er en del af dagligvarekædens Gourmet-serie, der forkæler kunderne med premium-produkter til lave priser.

Ny analyse: Prispres får danskerne til at ændre forbrugsvaner20.9.2022 10:27:00 CEST | Pressemeddelelse

Prisstigningerne fortsætter deres himmelflugt. Forbrugerprisindekset stiger igen og har nu ramt 8,9. Nye tal fra dagligvarekæden Aldis forbrugerundersøgelse ALDImeter viser, at bekymringen for de stigende forbrugerpriser nu sætter markante spor i forbrugernes adfærd. 61 procent af danskerne siger, at deres levevis og fremtidsplaner er påvirket. Og hele 62 procent har nu ændret indkøbsvaner. Det er langt flere end i februar 2022.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum