Lolland Kommune

Idrætten lever og har det godt på Lolland

Del

Det er konklusionen i en analyse af idrætsforeningernes rammer og vilkår i Danmark fra Danmarks Idrætsforbund (DIF). DIF har spurgt sine medlemmer i foreningerne og har analyseret kommunernes økonomi, og det placerer Lolland Kommune på en samlet fjerdeplads i Region Sjælland. Det er et spring opad på fire pladser siden 2013, hvor DIF sidste gang lavede undersøgelsen.

Morgenroere fra Maribo Roklub i Maribo Søndersø
Morgenroere fra Maribo Roklub i Maribo Søndersø

Kommunerne er blevet bedømt indenfor fire hovedområder – faciliteter, frivillighed, idrætspolitik og økonomi. Her scorer Lolland Kommune især højt indenfor frivillighed og faciliteter med en 3. og 4. plads i Region Sjælland. På landsplan ligger Lolland Kommune samlet nr. 34 - en fremgang på 29 pladser siden 2013.

Analysen fra DIF bekræfter borgmester Holger Schou Rasmussen i, at idrætsforeningerne i Lolland Kommune har taget godt imod den prioritering af idrætsområdet, som et stort flertal i byrådet de seneste år har stået bag:

”Det er en rigtig positiv undersøgelse, for det gode resultat viser ikke kun, at idrætten har det godt. Undersøgelsen viser også, at vi bruger pengene klogt, når vi bygger en ny svømmehal i Nakskov, gokartbane ved Rødby eller renoverer atletikstadionet i Maribo”, siger Holger Schou Rasmussen.

”De flotte tal viser også, at idrætsforeningerne og borgerne tager investeringerne til sig, og at byrådet et rigtig langt stykke formår at matche ressourcerne med borgernes ønsker og behov. Og det er vigtigt, for idræt handler ikke kun om idræt, sure løbesko og kapsejlads. Idrætten spiller ind og har indflydelse på rigtig mange andre politikområder, hvad enten det er sundheds-, social-, bosætningspolitik eller noget helt fjerde. Idræts- og fritidsområdet er rigtig vigtigt for, at vi lykkes i Lolland Kommune.”

Det største spring op af listen – 62 pladser – har Lolland Kommune taget på området ”idrætspolitik”. Det er et spring, som formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Heino Knudsen ser som et resultat af ikke kun ressourcerne, der er investeret i idrætsanlæg. Det er også resultatet af den politiske fokus, der er på et godt og tæt samarbejde med idrætsforeningerne og deres mange medlemmer:

 ”Siden 2015, hvor kultur- og fritidspolitikken blev vedtaget, har vi i samarbejde med foreninger og aktører arbejdet intensivt for at kultur- og fritidsområdet skulle spille en fremtrædende rolle i kommunen og i borgernes hverdag. Det er rigtig dejligt at se, at den prioritering og det samarbejde bærer frugt. Mere end 200 borgere var med til konkret at skrive politikken, og det viser at inddragelse skaber resultater”, siger Heino Knudsen, der også glæder sig over kommunens 9. plads på landsplan indenfor frivillighed:

”En af visionerne i kultur- og fritidspolitikken er netop, at vi i Lolland Kommune vil være kendt for at gøre en særlig indsats for frivilligheden. Undersøgelsen her tyder på, at vi er godt på vej, og jeg er stolt af alle de frivillige, og deres lyst til at gøre en forskel for lokalsamfundet, for uden dem er idrætsfaciliteterne jo bare tomme skaller. De frivillige styrker fællesskaberne på Lolland, og det skal vi som politikere gøre alt for at støtte op om”, siger Heino Knudsen.

Om analysen

93 kommuner har deltaget i DIF’s undersøgelse ”Idrætsforeninger i Danmark – rammer og vilkår i Danmark 2017” (5 økommuner er ikke med på grund af deres størrelse).

Undersøgelsen bygger på dataudtræk fra kommunernes økonomi og på en spørgeskemaundersøgelse udsendt til samtlige DIF- og DGI-foreninger. 2780 foreninger har på landsplan deltaget i spørgeskemaundersøgelsen. Hele analysen kan ses her.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Heino KnudsenFormand for Fritids- og Kulturudvalget

51 14 54 96

Billeder

Morgenroere fra Maribo Roklub i Maribo Søndersø
Morgenroere fra Maribo Roklub i Maribo Søndersø
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturpris 2018?19.6.2018 06:05pressemeddelelse

For tredje gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger med særlige arkitektoniske kvaliteter og i år også til haveanlæg og grønne fællesområder. Har du et forslag til en vinder, skal du indsende det senest 19. august 2018. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i slutningen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum