Lolland Kommune

Lolland Kommune iværksætter handleplan for byggesager

Del

Klima-, Teknik- og Miljøudvalget bestilte i september 2023 en analyse af byggesagsbehandlingen i Lolland Kommune. Nu viser en brugertilfredshedsundersøgelse, at der blandt de fleste adspurgte er tilfredshed med sagsbehandlingen. Men der er også områder, hvor sagsbehandlingen kan gøres endnu bedre. Det viser den analyse, som Deloitte har foretaget for kommunen. Derfor har Klima-, Teknik- og Miljøudvalget nu vedtaget en handleplan.  

”I udvalget er vi først og fremmest glade for, at resultatet af brugerundersøgelsen vidner om tilfredshed med byggesagsbehandlingen i Lolland Kommune. Der er selvfølgelig altid noget, der kan gøres bedre, og derfor er det godt, at vi nu har en målrettet handleplan for, hvordan vi styrker indsatserne," siger formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget Tine Vinther Clausen og fortsætter:

”Handleplanen er blevet til takket være et solidt forarbejde, og den indeholder en række konkrete tiltag, som vi allerede nu kan gå i gang med, og som hurtigt kommer både borgerne, virksomhederne og medarbejderne i administrationen til gavn. Vi ser frem til at følge udviklingen og til næste år at få en status på initiativerne."

Sideløbende med handleplanen er administrationen allerede gået i gang med en række øvrige tiltag for at styrke byggesagsbehandlingen. Blandt andet er der taget initiativ til en uformel dialog med DI Lolland-Falster om byggesagsbehandling og byggeansøgninger, og der bliver arbejdet med forskellige muligheder for automatiseringsprocesser og forenkling af interne sagsbehandlingsprocedurer.  

Om analysen

Den 360 graders analyse af byggesagsbehandlingen i Lolland Kommune med tilhørende handleplan er foretaget af Deloitte.

Analysen og handleplanen bygger blandt andet på interviews med byggesagsteamet og erfaringer fra jyske kommuner (Tønder, Vejen og Vesthimmerland), som har væsentligt lavere byggesagsbehandlingstider og samtidig er nogenlunde sammenlignelige med Lolland Kommune i forhold til geografiske forhold.

Analysen viser 30 potentielle handlinger, som kan gennemføres for at skabe forbedringer på byggesagsområdet, og de anbefaler Lolland Kommune at prioritere følgende indsatser højest i det fremadrettede optimeringsarbejde:

• Tidlig udsendelse af interne høringer

• Hurtigere sagsbehandling af simple byggesager (fast-track)

• Øget brug af forhåndsdialog

• Bred kommunal repræsentation ved forhåndsdialoger

• Frister for mangelbreve

• Øget brug af telefonisk kontakt til ansøgere

• Ventetid i forbindelse med at oprette og åbne dokumenter i byggesagsstyringssystemet BSS

• Mulighed for at sende fakturaer via Geograf/BSS

Om brugerundersøgelsen

A&B Analyse har ultimo 2023 foretaget en brugertilfredshedsundersøgelse på byggesagsbehandling for Lolland Kommune. Administrationen har i den forbindelse videregivet 100 byggesager tilfældigt udvalgt blandt følgende 4 sagskategorier:

• Erhvervsbyggeri

• Landbrug (aktivt registreret landbrug)

• Enfamilieshuse (herunder parcelhuse i landzone og sommerhuse)

• Sekundært byggeri (garager, carporte, udhuse og lignende)

100 personer/virksomheder blev telefonisk kontaktet, hvoraf der var 47 som ønskede at deltage i undersøgelsen. 33 ønskede ikke at deltage, 19 forblev ubesvaret efter 3 opkald fordelt over forskellige dage og tidspunkter og 1 var ukvalificeret/ikke brugbar.

Undersøgelsen viser, at ud af de interviewede personer/virksomheder, er 87,2% tilfredse eller meget tilfredse med kommunens byggesagsbehandling.

Se analysen, handleplanen og brugerundersøgelsen, som er vedhæftet som bilag i referatet fra Klima-, Teknik- og Miljøudvalgets møde tirsdag den 15. april 2024 (punkt 7) (lolland.dk)

Nøgleord

Kontakter

Tine Vinther ClausenFormand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget

Tlf:20 36 49 20

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune inviterer til job- og bosætningsmesse7.2.2024 06:15:00 CET | Pressemeddelelse

Onsdag den 28. februar kl. 9-12 gentager Lolland Kommune sidste års succes med en kæmpe jobmesse i Maribo Hallerne. Her vil en lang række lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner stå klar til en snak med jobsøgende og andre interesserede om deres job- og uddannelsestilbud. Samtidig får nye og kommende tilflyttere fra nær og fjern lejlighed til at høre om bolig- og fritidsmulighederne på Lolland. I år er messen nemlig udvidet med en ekstra hal til ejendomsmæglere, foreninger og andre lokale nøgleaktører inden for bosætning.

Dom i Højesteret: Lolland Kommune skal betale for kriminelle, udviklingshæmmede fra Grønland16.1.2024 16:22:54 CET | Pressemeddelelse

Højesteret har tirsdag den 16. januar afsagt dom i en sag, der betyder, at Lolland Kommune skal betale et millionbeløb til Sermersooq Kommune og fremover dække udgifterne til en udviklingshæmmet, kriminel borger fra Grønland. En dom, der principielt kan få stor betydning for både grønlandske borgere og danske kommuner. Lolland Kommune opfordrer til en markant ændring af reglerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye