Lolland Kommune

Få støtte til grønne tiltag

Del

Lolland Kommune har fået en Grøn Pulje. Her kan man søge støtte til grønne og bæredygtige projekter, der kan komme mange til gavn og har en positiv effekt på Lolland Kommunes grønne omstilling, natur, bosætning eller turismeudvikling. Der er særligt fokus på initiativer, der ligger tæt på nye energianlæg – herunder især anlægget i Hoby.   

Grøn Pulje i Lolland Kommune er en pulje, der er oprettet for at give borgere, virksomheder, organisationer og andre mulighed for at søge støtte til grønne og almennyttige ideer og initiativer i de områder, hvor der enten er eller kommer til at være et vedvarende energianlæg. Det kan være f.eks. vindmøller, solceller eller vandkraftværker.

Pengene kommer fra de virksomheder og organisationer, der opstiller vedvarende energianlæg i Lolland Kommune. Puljen er lige nu på 1,7 mio. kroner, der kommer fra tilslutningen af solcelleanlægget i Hoby, men puljen kan vokse i takt med, at flere anlæg tages i brug.

Hvem kan søge?

Alle kan søge midler fra Grøn Pulje. Det kan f.eks. være en lokal virksomhed, en grundejerforening, en forening eller en privatperson. Borgmester Holger Schou Rasmussen fortæller:

”Den nye pulje giver mulighed for, at vi f.eks. kan tilgodese naboer, der bor tæt på de nye anlæg. Måske går man rundt med en god ide til noget, der kan gøre området smukkere eller dæmme op for nogle af de gener, der kan være, når man bor dør om dør med et stort vindmølle- eller solcelleanlæg. Så har man nu muligheden for at søge de midler, der skal til, for at man kan sætte nogle nye indsatser og initiativer i værk”. 

Lolland Kommune og kommunens egne institutioner kan ikke søge om midler fra puljen.


Hvilke projekter kan få støtte?

Man kan søge om midler til en bred vifte af ideer og tiltag. Projekter, der kommer fra naboer eller er rettet mod områder tæt på de vedvarende energianlæg, vil blive prioriteret højt. Særligt i området omkring Hoby. Herudover er der fokus på at støtte grønne og bæredygtige indsatser, der kan have en positiv effekt på områdets natur, bosætning, bæredygtighed, grøn omstilling eller turismeudvikling.

”Det er en bred pulje, hvor man kan søge støtte til mange forskellige formål. Vi ser blandt andet på, om det er almennyttige ideer, der kan komme mange til gavn, og om projektet er velbeskrevet og realistisk at gennemføre. Der er mange muligheder, og jeg vil derfor opfordre alle, der har en god ide til at undersøge, om det er noget, der måske kan blive godkendt”, afslutter Holger Schou Rasmussen.

Projekterne skal have et budget på minimum 100.000 kroner.

Støtten fra Grøn Pulje kan f.eks. indgå som supplement og medfinansiering til indsatser, der i forvejen har fået støtte fra andre puljer, organisationer, fonde, virksomheder m.m.

Projekterne må ikke generere ekstra udgifter til Lolland Kommune i den efterfølgende drift.


Mere information? Kom til webinar

Der er to ansøgningsrunder i 2024. Den første i februar, den anden til sommer. 

Find info om ansøgningsproces, regler og frister her: www.lolland.dk/groenpulje

Samme sted kan du også tilmelde dig et webinar torsdag den 25. januar fra klokken 16.00-17.00, hvor du kan få mere information og svar på dine spørgsmål. 


Fakta om puljen

”Grøn Pulje” er en ny udgave af det, der tidligere hed ”Grøn Ordning”. Grøn Ordning blev administreret af Energistyrelsen, men med den nye pulje er administrationen lagt ud i de enkelte kommuner, hvor man kender de lokale forhold.

Puljen er oprettet i henhold til Lov om fremme af vedvarende energi (også kaldet VE-loven). Den pålægger dem, der opstiller vedvarende energianlæg at indbetale et beløb pr. megawatt til den kommune, hvor anlægget opstilles. Beløbet varierer, alt efter anlæggets størrelse og karakter.

Det er Økonomi- og Erhvervsudvalget, der tager stilling til, hvilke projekter, der kan opnå støtte.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

Tlf:23 24 91 80

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune iværksætter handleplan for byggesager18.4.2024 12:19:40 CEST | Pressemeddelelse

Klima-, Teknik- og Miljøudvalget bestilte i september 2023 en analyse af byggesagsbehandlingen i Lolland Kommune. Nu viser en brugertilfredshedsundersøgelse, at der blandt de fleste adspurgte er tilfredshed med sagsbehandlingen. Men der er også områder, hvor sagsbehandlingen kan gøres endnu bedre. Det viser den analyse, som Deloitte har foretaget for kommunen. Derfor har Klima-, Teknik- og Miljøudvalget nu vedtaget en handleplan.

Lolland Kommune inviterer til job- og bosætningsmesse7.2.2024 06:15:00 CET | Pressemeddelelse

Onsdag den 28. februar kl. 9-12 gentager Lolland Kommune sidste års succes med en kæmpe jobmesse i Maribo Hallerne. Her vil en lang række lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner stå klar til en snak med jobsøgende og andre interesserede om deres job- og uddannelsestilbud. Samtidig får nye og kommende tilflyttere fra nær og fjern lejlighed til at høre om bolig- og fritidsmulighederne på Lolland. I år er messen nemlig udvidet med en ekstra hal til ejendomsmæglere, foreninger og andre lokale nøgleaktører inden for bosætning.

Dom i Højesteret: Lolland Kommune skal betale for kriminelle, udviklingshæmmede fra Grønland16.1.2024 16:22:54 CET | Pressemeddelelse

Højesteret har tirsdag den 16. januar afsagt dom i en sag, der betyder, at Lolland Kommune skal betale et millionbeløb til Sermersooq Kommune og fremover dække udgifterne til en udviklingshæmmet, kriminel borger fra Grønland. En dom, der principielt kan få stor betydning for både grønlandske borgere og danske kommuner. Lolland Kommune opfordrer til en markant ændring af reglerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye