Frederikshavn Kommune

Idékonkurrence: Hvordan skal Frederikshavns gågade se ud?

Del

Frederikshavn Kommune er i gang med en større områdefornyelse af Frederikshavn midtby. Som en del af denne områdefornyelse udskriver kommunen en åben idékonkurrence om at komme med det bedste forslag til to centrale knudepunkter i midtbyen

Fra gågade til samlingsgade. Det er et af ønskerne til Frederikshavns nye gågade, og nu inviterer Frederikshavn Kommune til en åben idékonkurrence for at få bud på udformning af to af byens fremtidige knudepunkter. Gågadeprojektet er en del af en større områdefornyelse af Frederikshavn midtby, som er en 5-årig indsats, der har til formål at igangsætte en positiv udvikling af området, der omfatter Rådhusparken, gågaden og en stiforbindelse på tværs af Frederikshavn midtby. I 2020 skal Frederikshavns gågade fra Kirkepladsen til Fisketorvet graves op og kloakrørene skiftes. I den forbindelse ønsker Frederikshavn Kommune at renovere og genindrette gaden, der er 30 år gammel, fortæller Marie Staal, arkitekt, Park & Vej, Frederikshavn Kommune:

”Vi ønsker spændende bud på nye og velfungerende byrum, der skal danne ramme om byens liv. Dialog med borgerne har vist, at gågaden er langt mere end en handelsgade. Byens borgere bruger gågaden som et socialt rum, hvor det i høj grad er liv og byens puls, man kommer efter. Vi ønsker en ny gågade, der også er en samlingsgade, og hvor der er fokus på at skabe gode opholds- og mødesteder for byens borgere og besøgende”, siger Marie Staal.

Ambitionen er at skabe en gågade, som inviterer til at gå på opdagelse og gøre ophold i byen, og som er samlingssted for liv hele året - på alle tidspunkter af døgnet.

”Vi lægger vægt på, at gågaden i Frederikshavn er en gade, som udvikles i takt med, at nye behov opstår, og hvor der er gode muligheder til at udvikle byens handelsliv”, siger Lars Dannervig, medlem af Dommerkomitéen og repræsentant for handels- og virksomhedsforeningen FREDERIKs bestyrelse.

FAKTA
Der er i forbindelse med gågadeprojektet nedsat et Gadeforum med repræsentation af flere interessenter: Handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK, Turistforeningen, Handicaprådet, Ungebyrådet og Frederikshavn Byfond. Formålet er at give Teknisk Udvalg et nuanceret beslutningsgrundlag i forbindelse med etablering af ny gågade.

Områdefornyelsesprojektet i Frederikshavn midtby er støttet af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Det samlede budget er 30 mio. kr., hvoraf statens andel er 10 mio. kr.

Åben idékonkurrence

Dommerkomité:

Mikael Jentsch, kommunaldirektør, Frederikshavn Kommune

Marie Staal, arkitekt MAA, Frederikshavn Kommune

Lars Dannervig, restauratør, repræsentant for Gadeforum

Peer Buch, detailhandler, repræsentant for Gadeforum

Anette Jacobsen, detailhandler, repræsentant for Gadeforum

Susanne Smed, arkitekt MAA, repræsentant for Frederikshavn Byfond

Spørgsmål stilles til konkurrencens sekretær Charlotte Kaae Larsen, chlr@frederikshavn.dk, senest 24. september 2018

Forslag sendes digitalt til Charlotte Kaae Larsen, chlr@frederikshavn.dk senest 22. oktober 2018 kl. 12.00

Præmie: Dommerkomitéen råder over en præmiesum på dkk 100.000. Førstepræmien vil være på minimum dkk 50.000. Det resterende beløb fordeles efter dommerkomitéens skøn.

Find konkurrencemateriale på: https://frederikshavn.dk/idekonkurrence

For yderligere oplysninger kontakt:

Marie Staal, arkitekt MAA, Center for Park & Vej, Frederikshavn Kommune

Mobil: 2367 5715

Links

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum