PwC

Handlekraftige ejerledere bag værktøjsproducent vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 på Fyn

Del

Torben Viby og Carsten Golles Laursen fra AM Tooling A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 på Fyn. De to ejerledere har på få år femdoblet virksomhedens omsætning og samtidig formået at gøre AM Tooling til en attraktiv arbejdsplads med fokus på talent, bæredygtighed og diversitet. Prisen fik de overrakt ved en velbesøgt regionskåring i PwC’s lokaler i Munkebjerg Business Park i Odense.

Torben Viby og Carsten Golles Laursen fra AM Tooling A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 på Fyn.
Torben Viby og Carsten Golles Laursen fra AM Tooling A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 på Fyn.

Torben Viby og Carsten Golles Laursen er ejerlederne bag Odense-virksomheden AM Tooling, der netop har vundet prisen som Årets Ejerleder 2022 på Fyn. AM Tooling er en virksomhed, som er specialiseret i at fremstille alle former for værktøj og beskæftiger ca. 75 medarbejdere. De vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 på Fyn for at være to ejerledere, som gennem handlekraft og ambitiøse visioner på få år har femdoblet omsætningen og skabt en virksomhed med en stærk og moderne kultur. 

Torben og Carsten er to modige ejerledere, som over årene har truffet nogle svære, men vigtige strategiske beslutninger, som har muliggjort AM Toolings succes. Det har været en særlig prioritering for de to ejerledere at kunne fastholde og tiltrække medarbejdere i den store vækstrejse, og det er de flot lykkes med,” fortæller Claus Damhave, partner i PwC i Odense, og tilføjer:

”Fremsynethed, mod og ambitioner er egenskaber, som karakteriserer de to ejerledere godt. Torben og Carstens finansielle og vækstmæssige fokus sammenholdt med deres evne til at skabe en sund arbejdsplads, som medarbejderne er glade for at være en del af, giver dem gode forudsætninger for at fortsætte den anerkendelsesværdige udvikling i fremtiden.” 

Fastholdelse af de håndværksmæssige kompetencer
AM Tooling blev etableret af to odenseanske værktøjsmagere, Hardy Mackenhauer og Bent Andresen, for 50 år siden. Torben Viby og Carsten Golles Laursen er 3. generationsejerledere og også uddannet værktøjsmagere, ligesom de to ejerledere før Torben Viby og Carsten Golles Laursen var det.

”I tråd med AM Toolings lange og unikke historie har Torben Viby og Carsten Golles Laursen holdt fast i de håndværksmæssige kompetencer og uddannelse af unge håndværkere. Uddannelse af medarbejdere og uddelegering af ansvar er to områder, der har høj prioritering for ejerlederne, og noget som har været med til at sikre en høj medarbejdertilfredshed i AM Tooling,” fortæller Lars Holm, centerdirektør i Nykredit i Odense.

Hos Dansk Erhverv er man heller ikke i tvivl om, at Torben Viby og Carsten Golles Laursen er de rette vinder af Årets Ejerleder 2022 på Fyn:

”Torben Viby og Carsten Golles Laursen er indbegrebet af et godt ejerleder-DNA. De er to ambitiøse og synlige ejerledere, der går forrest, og som ikke er bange for træffe svære beslutninger og følge en strategi. Torben Viby og Carsten Golles Laursen fortjener anerkendelse for den flotte udvikling, de har skabt i AM Tooling,” sigerGitte Lillelund Bech, direktør for markeder i Dansk Erhverv.

Fakta om AM Tooling A/S (Odense)
AM Tooling er specialist i at producere alle former og størrelser for værktøj. Torben Viby og Carsten Golles Laursen driver i dag AM Tooling. I 2005 overtog de to ejerledere en mindre del af virksomheden, mens de i 2014 overtog alle aktierne med 50 % hver. Torben og Carsten er to ejerledere med visioner og fremsynethed. Torben og Carsten deler gerne ud af deres ansvar, særligt til de unge medarbejdere. De to ejerledere ønsker diversitet i deres virksomhed ift. både køn og etnicitet. De har en kvindelig værktøjsmager ansat og er åbne for at ansætte medarbejdere med anden herkomst end dansk. I øjeblikket har Torben og Carsten to ansatte i fleksjob og har haft flere syriske flygtninge ansat. 

De stærke konkurrenter:

Ulf Bech Christensen fra PentaBase A/S (Odense)
Ulf Bech Christensen etablerede PentaBase tilbage i 2007. Det, som Ulf og medarbejderne i PentaBase brænder for, er at forske og diagnosticere indenfor PCR-teknik for cancerpatienter. Målsætningen er at lave en forbedret procedure for cancerdiagnostik og gøre proceduren for diagnosticering af cancer mere personlig og mere målrettet. Ulf er som ejerleder visionær og innovativ. Han har formået at skabe en international skalérbar virksomhed helt fra bunden. Ulf har et stærkt tilhørsforhold til Odense, og selvom det ikke var oplagt at etablere sig i Odense grundet mangel på forskere i byen i 2007, endte den ambitiøse ejerleder alligevel med at blive i Odense med en vision om at skabe en klynge af forskere i Odense.

Sune Uhrenholt fra Uhrenholt A/S (Middelfart)
Uhrenholt er en global fødevarevirksomhed, der primært sælger og leverer mejeriprodukter og frosne grøntsager til kunder inden for industri, foodservice og detailbranchen. Uhrenholt har hovedsæde i Middelfart, men har aktiviteter i mere end 120 lande verden over. I 2007 overtog Sune forretningen fra sin far. Ejerlederen har i dag skabt en stor succes ved at forudse, hvor markederne bevæger sig hen. Han er risikovillig og har haft modet til at handle og eksekvere. Sune er en ejerleder, der vægter åbenhed og kommunikation højt. Derudover har ejerlederen i hverdagen fokus på at skabe de bedste rammer for sine medarbejdere, ligesom han lægger vægt på at være en synlig leder. 

Vinder af Årets Helt på Fyn 2022
Vinderen af Årets Helt på Fyn 2022 går til Carl Aage Jensen fra C.C. Jensen. Carl Aage Jensen har gjort en stor forskel både lokalt i Svendborg, men også nationalt. Han støtter op om alt fra sport og kultur til erhvervsliv og maritime aktiviteter. Han er derudover også initiativtager bag Hospice Sydfyn og har en stor andel i etableringen af en ny multiarena i Svendborg. Udover Carl Aage Jensen har opbygget en stor succesfuld virksomhed, er han nede på jorden, ydmyg og gavmild. Derfor er han vinderen af Årets Helt på Fyn 2022.

Kontakt
For yderligere information kontakt PR Manager Malene Billund fra PwC på mobil 5133 2378 eller pressekonsulent Peter Klaaborg fra Nykredit på mobil 2056 0706 eller pressekonsulent Jesper Ingemann fra Dansk Erhverv på 2265 0941. 

Fakta om Årets Ejerleder 2022
Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 19. gang. Årets tema er talent og tillid.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 17. november 2022 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af regionsvinderen fra 2021 samt repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og en erhvervsprofil. 

Tidligere landsvindere
Peter Vang Christensen fra Plantorama A/S (2021), 2020 (særår uden vinder pga COVID-19), Michael Holm fra Systematic (2019) Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Nøgleord

Billeder

Torben Viby og Carsten Golles Laursen fra AM Tooling A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 på Fyn.
Torben Viby og Carsten Golles Laursen fra AM Tooling A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 på Fyn.
Download
Torben Viby og Carsten Golles Laursen fra AM Tooling A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 på Fyn.
Torben Viby og Carsten Golles Laursen fra AM Tooling A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 på Fyn.
Download
Vinderen af Årets Helt på Fyn 2022 går til Carl Aage Jensen fra C.C. Jensen.
Vinderen af Årets Helt på Fyn 2022 går til Carl Aage Jensen fra C.C. Jensen.
Download
Vinderen af Årets Helt på Fyn 2022 går til Carl Aage Jensen fra C.C. Jensen.
Vinderen af Årets Helt på Fyn 2022 går til Carl Aage Jensen fra C.C. Jensen.
Download

Information om PwC

PwC
PwC
Strandvejen 44
2900 Hellerup

51332378https://www.pwc.dk/

Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi ca. 300.000 PwC'ere i 156 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen … 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

Flere står til at ramme topskattegrænsen: Spar mere op og reducer dine topskattebetalinger5.12.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Antallet af forventede topskatteydere stiger både i 2022 og 2023, og fra næste år står en halv million danskere står til at betale topskat. Hvis du ligger tæt på topskattegrænsen, kan du mindske dit topskattegrundlag eller endda komme under topskattegrænsen ved at spare mere op i pension, og det kan være en god idé, hvis du gerne vil sikre dig ekstra økonomisk tryghed som pensionist, lyder rådet fra PwC.

Flere står til at ramme topskattegrænsen: Spar mere op og reducer dine topskattebetalinger5.12.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Antallet af forventede topskatteydere stiger både i 2022 og 2023, og fra næste år står en halv million danskere står til at betale topskat. Hvis du ligger tæt på topskattegrænsen, kan du mindske dit topskattegrundlag eller endda komme under topskattegrænsen ved at spare mere op i pension, og det kan være en god idé, hvis du gerne vil sikre dig ekstra økonomisk tryghed som pensionist, lyder rådet fra PwC.

Flere står til at ramme topskattegrænsen: Spar mere op og reducer dine topskattebetalinger5.12.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Antallet af forventede topskatteydere stiger både i 2022 og 2023, og fra næste år står en halv million danskere står til at betale topskat. Hvis du ligger tæt på topskattegrænsen, kan du mindske dit topskattegrundlag eller endda komme under topskattegrænsen ved at spare mere op i pension, og det kan være en god idé, hvis du gerne vil sikre dig ekstra økonomisk tryghed som pensionist, lyder rådet fra PwC.

Flere står til at ramme topskattegrænsen: Spar mere op og reducer dine topskattebetalinger5.12.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Antallet af forventede topskatteydere stiger både i 2022 og 2023, og fra næste år står en halv million danskere står til at betale topskat. Hvis du ligger tæt på topskattegrænsen, kan du mindske dit topskattegrundlag eller endda komme under topskattegrænsen ved at spare mere op i pension, og det kan være en god idé, hvis du gerne vil sikre dig ekstra økonomisk tryghed som pensionist, lyder rådet fra PwC.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum