Guldborgsund Kommune

Guldborgsund får enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt

Del

Guldborgsund Kommune lægger asfalt til fjerde etape - enkeltstarten - i PostNord Danmark Rundt den 4. august 2018.

Enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt køres i 2018 på Falster. Her er det billeder fra enkeltstarten i 2016. Foto: PostNord Danmark Rundt.
Enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt køres i 2018 på Falster. Her er det billeder fra enkeltstarten i 2016. Foto: PostNord Danmark Rundt.

Den 4. august 2018 vil nogle af verdens bedste cykelryttere blive sendt afsted tæt ved stadion i Nykøbing Falster, når Guldborgsund Kommune lægger asfalt til enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt.

Takket være det mangeårige samarbejde mellem Lolland Falster Cykle Klub (LFCK), Guldborgsund Kommune og Danmarks Cykle Union er det lykkedes – igen – at få Danmarks største cykelløb til området.

Sidst løbet gæstede Sydhavsøerne var i år 2000, hvor den samlede vinder, Rolf Sørensen, grundlagde sejren under enkeltstarten, som gik fra Nysted til Nykøbing Falster.

”Vi har arbejdet virkelig hårdt for at få landet denne kronjuvel blandt idrætsarrangementer i Danmark. Vi får opfyldt vores store drøm om igen at være medvært af PostNord Danmark Rundt. Appelsinen er landet lige i turbanen,” siger formand for LFCK, John Frejlev.

Stort cykelår i Guldborgsund

Allerede til juni er der cykling på topniveau. For her kommer DM i landevejscykling til Guldborgsund. Martin Lohse, der er formand for kommunens kultur-, turisme- og bosætningsudvalg, ser frem til en sommer med cykling i absolut topklasse. Han er sikker på, det kommer alle til gode, når det lykkes at få så store arrangementer til Guldborgsund.

”Som borgere får vi mulighed for at få sportsoplevelser på allerhøjeste niveau, og samtidig kan vi vise vores egn frem for alle dem, der kommer hertil i forbindelse med løbet. Det at få enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt til Guldborgsund viser, at vi sammen med LFCK og andre samarbejdspartnere kan levere varen på alle hylder, og det synes jeg, at vi som lokalsamfund kan være stolte af,” siger Martin Lohse.

Og netop det unikke samarbejde høster roser i Danmarks Cykle Union.

”Vi er særdeles tilfredse med det mangeårige samarbejde med Guldborgsund Kommune og LFCK, hvor der hele tiden sker en udbygning både i antal arrangementer og arrangementernes størrelse. Her er en model for, hvad man kan opnå ved at samarbejde over flere år. 2018 bliver et uhørt stort cykelår i Guldborgsund,” siger cykleunionens formand, Henrik Jess Jensen.

Løbsdirektør Jesper Worre er også glad for samarbejdet med LFCK og Guldborgsund Kommune. Han håber på masser af lokal opbakning på publikumsfronten.

”Enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt er altid afgørende for det samlede klassement, ligesom det oftest er en publikumsmagnet. Vi glæder os meget til etapen på Guldborgsund Kommunes asfalt, og rammerne med Nykøbing Falster som start- og målby. Vi håber, at rigtigt mange borgere fra Lolland og Falster vil finde vej til ruten lørdag den 4. august,” siger han.

FAKTA OM POSTNORD DANMARK RUNDT:

PostNord Danmark Rundt startede i 1984 som etapeløb og har siden udviklet sig til en klassisk landsdækkende sportsbegivenhed. Løbet dækkes massivt af de danske medier. Der køres i alt fem etaper.

Fjerde etape køres i Guldborgsund lørdag den 4. august. Det er en enkeltstart på 19,1 kilometer.

Rute:
Der køres med start og mål i Nykøbing Falster. Starten går på Skovalléen ud for stadion. Herefter køres ad rute 271 ud til Nørre Ørslev, hvor 1. mellemtid registreres efter 6,3 km. Enkeltstarten tager rytterne videre til Sdr. Kirkeby og Sdr. Vedby og 2. mellemtid registreres efter 13,7 km. Finalen går ad Kristiansmindegårdene tilbage til Nykøbing med opløb på Skovalléen lige før stadion og Godsbanevej.

Foreløbig tidsplan:
Første rytter sendes af sted ca. kl. 15.00 fra Skovalléen ud for stadion. Sidste (førerende) rytter starter kl. 17.02. Første rytter er i mål ca. kl. 15.25. Sidste rytter krydser målstregen mål ca. kl. 17.25.

KONTAKT:

For yderligere oplysninger, interview eller andet, kontakt venligst:
Martin Lohse, formand for kultur-, turisme- og bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune: tlf. 25181813

John Frejlev, Formand, Lolland Falster Cykle Klub: tlf. 30433326
Jens Kasler, Eventmanager, Danmarks Cykle Union: tlf. 30329079

FOTO:

De vedlagte billeder er fra enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt 2016. Billederne kan bruges uden vederlag mod kreditering af Danmarks Cykle Union.

Billeder

Enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt køres i 2018 på Falster. Her er det billeder fra enkeltstarten i 2016. Foto: PostNord Danmark Rundt.
Enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt køres i 2018 på Falster. Her er det billeder fra enkeltstarten i 2016. Foto: PostNord Danmark Rundt.
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Nyt tilbud til familier i Guldborgsund: Tandplejen kommer på hjemmebesøg hos de helt små18.2.2019 12:49:34Pressemeddelelse

Forældre får nu tidlig hjælp og vejledning til at sikre god tandhygiejne hos deres mindste. Social, Sundhed og Omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune har netop besluttet at udvide tandplejens indsats. Det betyder, at når barnet er omkring seks måneder og begynder at få tænder, vil tandplejen banke på døren hjemme hos familien med vejledning og gode råd til forældrene. ”Vi har en politisk målsætning om, at alle kommer godt fra start i livet, og derfor skal vi også sætte rigtig tidligt ind med fokus på barnets første 1.000 dage. Det nye tiltag hænger godt sammen med de øvrige forbedringer af børnetandplejen, som vi har gennemført de seneste år,” siger Bo Abildgaard, formand for Social, Sundhed og Omsorgsudvalget i Guldborgsund. Lige nu ligger kommunen under niveau i Region Sjælland i forhold til tandsundhed. Og den statistik skal forbedres, siger udvalgsformanden. I dag bliver børnene indkaldt til første undersøgelse hos tandplejen, når de er tre år. Siden 2016 har kommunens tandbus desu

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum