Frederikshavn Kommune

Godt 11 procent af Frederikshavn Kommunes skov er urørt natur

Del

En markant andel af skoven i landets nordligste kommune er i dag vild og urørt. Og kommunen arbejder på at øge mængden af naturskov yderligere

11,5 procent af Frederikshavn Kommunes samlede skoveareal er i dag urørt skov. Andelen af vild skov i landets nordligst beliggende kommune er dermed markant højere end landsgennemsnittet på mellem 0,4 og 2 procent. Mere urørt skov og vild natur kan desuden være på vej i kommunen.

- Vi arbejder med planer om at omlægge mere af vores kommuneareal til vild natur. Det er en vigtig brik i vores strategi for at opnå en øget biodiversitet og for at styrke vores klimaindsats, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Resultatet af en løbende indsats

Den høje andel af vild natur i Frederikshavn Kommune er ingen tilfældighed, men derimod resultatet af en langsigtet strategi. Man lagde fx 11 procent, svarende til 800.000 m2, af kommunens skovareal ud til urørt skov i 2009. Den urørte skov er friholdt fra menneskelige indgreb, og de naturlige processer er her sluppet fri. Det giver blandt andet besøgende mulighed for at opleve en række sjældne dyr og planter. Og med tiden vil skoven her udvikle et urskovspræg med masser af forskellige arter på samme sted.

Større biodiversitet efter 10 år

Den kommunalt ejede urørte skov i Frederikshavn Kommune har netop fejret 10 års jubilæum, og mange dyr, planter og svampe har etableret sig i skovarealet såsom ravne, oddere, isfugle, glenter, ugler og grævlinger m.m. Ud over den vilde og urørte natur er yderligere 23 procent, svarende til 1.600.000 m2, udlagt til såkaldte biodiversitetsarealer med søer, hede, egekrat, mose og græsningsskov. Her er naturen det primære driftsformål, og det eneste indgreb her er naturpleje for at sikre, at disse sårbare naturtyper ikke forsvinder.

For yderligere information og kommentarer – kontakt:

Søren Hoff Brøndum, forstkandidat og naturmedarbejder, Frederikshavn Kommune; 29 65 69 13

Hakan Jakob Kosar, pressechef, Frederikshavn Kommune; 93 84 10 19

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum