Dancann Pharma

Flot vækst hos DanCann Pharma

Del

I april indviede den sydvestjyske lægemiddelproducent sine nye produktionsfaciliteter BIOTECH-PHARM1 i Ansager og der er allerede masser af aktivitet i virksomhedens unikke kultiveringsmiljø. Væksthastigheden hos cannabisplanterne er høj, mens forbruget af gødning og næringsstoffer er overraskende lavt.

Siden BIOTECH-PHARM1 blev sat i drift, har Morten Martinsen brugt de fleste af sine vågne timer på at udvælge og selektere de planter indenfor udvalgte genetiker, der responderer bedst i kultiveringsmiljøet.

- Vi er nu klar til at tage stiklinger fra vores moderplantegenetikker, som sættes i blomst i vores blomstringsrum. Fra vi sætter dem i blomst, forventer vi, at der går ca. otte uger før vi kan høste første batch og få sendt første biomasse til analyse. Denne proces kommer til at køre kontinuerligt med igangsætning hver uge – altså udtagelse af stiklinger fra moderplantegenetik, blomstring og høst i et forløb på ca. otte uger, fortæller den biologuddannede driftsansvarlige, som var med til at etablere DanCann Pharma i 2018 sammen med Jeppe Krog Rasmussen. Og indtil videre ser det rigtig fornuftigt ud:

- Vi har været yderst imponerede over væksthastigheden blandt genetikerne - og ikke mindst forbruget af gødning og næringsstoffer. Her ligger vi lige på omkring en sjettedel af, hvad der normalt bruges i industrien, hvis man skal opnå tilsvarende resultater. Forbruget af gødning og næringsstoffer er naturligvis et område, som vi meget gerne vil spare på, både i henhold til vores omverden og den egentlige forretning, hvor det her - i bæredygtighedens navn - faktisk går op i en højere enhed, pointerer Morten Martinsen.

Cannabisplanter indeholder langt over 100 aktive substanser – også kaldt ”cannabinoider” – hvor det primært er THC og CBD, der traditionelt benyttes i industrien i dag. De moderplantegenetikker, som Morten Martinsen og DanCann Pharma har udvalgt, har alle en særskilt og unik cannabinoid profil, som selskabet i stor stil prøver at differentiere fra industriens og konkurrenternes fokusområder. Og faktisk har DanCann Pharma i tests identificeret og fremelsket indholdssubstanser, som kan have en effekt på patienterne ved særlige sygdomme. På biolog-sprog kaldes dette for ”novel cannabinoids” og er en fællesbetegnelse for unikke cannabinoidsubstanser, som endnu ikke er tilstrækkeligt udforsket. Et område med spændende perspektiver, som dog ligger et stykke ude i fremtiden.

- Fra nu og frem til uge 51 i år forventer vi, at vi kan rulle 13 træningsbatches igennem vores facilitet. Samtlige batches vil blive testet og analyseret, og vi vil på den baggrund kunne dokumentere resultaterne. Succeskriterierne for den første træningsbatch er, at der ikke forekommer pesticider, og når vi så har gennemført processen flere gange, kan vi begynde at sammenligne de enkelte batchresultater. Og så er det vigtigt at holde variationen af resultaterne på et absolut minimum. Det kommende halvårs batches er en meget vigtig del af vores R&D proces, som ultimativt skal ende i en godkendelse af DanCann Pharma som producent, forklarer Morten Martinsen.

Ambitionsniveauet er højt hos DanCann Pharma. Virksomheden ønsker at skabe et reelt og legalt medicinsk alternativ for alle de patienter, som ikke har fået den ønskede effekt af deres tidligere medicin. At levere et kvalificeret, standardiseret og rent produkt - udarbejdet efter standarder, som er gældende ved fremstilling af konventionel medicin. Og på den baggrund – og med opbakning fra investorerne i den børsnoterede virksomhed – er der ikke gået på kompromis med faciliteterne og udstyret i den nyindrettede fabrik.

- BIOTECH-PHARM1 er bygget med udgangspunkt i bedste praksis fra medicinalindustrien i kombination med avanceret miljøkontrolleret kultiveringsteknologi og vertikal kultivering. Det betyder, at planterne kultiveres i kasser i flere etager uden brug af jord eller andet medie, men med et specialudviklet system, der tilfører de nødvendige gødnings- og næringsstoffer. Det er desuden muligt at simulere alle kombinationer af temperatur og fugtighed, og derved give planterne optimale trivselsbetingelser. Vi er lykkedes med at etablere ultimative kultiveringsforhold for cannabis og har skabt State-of-the-Art faciliteter, som ingen andre i branchen kan matche, fortæller Morten Martinsen.

For nylig valgte et politisk flertal på Christiansborg at forlænge den danske forsøgsordning for medicinsk cannabis med fire år for patientdelen, samtidig med at ordningen blev gjort permanent for producenterne. Det giver ro på bagsmækken hos den fremadstormende pharma-virksomhed, som kæmper benhårdt og utålmodigt for at få både produktions- og produktgodkendelser på plads.

- Medicinsk cannabis er et område, hvor der er fuld fart på forskning, udvikling og dokumentation. Vi kunne godt tænke os, at sagsbehandlingen hos myndighederne kunne være meget hurtigere, for rigtig mange – ikke mindst patienterne – tripper utålmodigt, mens man venter på godkendte produkter. Vi burde speede processerne op med fokus på den store gruppe af mennesker, som har brug for hjælp, og som i dag må ty til alternative metoder og produkter, som måske endda skal skaffes illegalt med alle de udfordringer i forhold til indhold, kvalitet og pris, som følger med. Det skal vi kunne gøre bedre, slutter Morten Martinsen.

For yderligere information:
Morten Martinsen, driftsansvarlig hos DanCann Pharma, tlf. 6914 0651

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Morten Martinsen, COO
Morten Martinsen, COO
Download

Information om Dancann Pharma

Dancann Pharma
Dancann Pharma
Rugvænget 5
6823 Ansager

+45 6916 0393https://www.dancann.com/

DanCann Pharma A/S blev grundlagt i 2018 og er en dansk farmaceutisk bioteknologivirksomhed. DanCann Pharma er et vertikalt integreret, licenseret produktions- og distributionsselskab med base i Danmark. Virksomheden fokuserer på at udvikle, fremstille og markedsføre nye terapeutiske cannabinoider i en bred vifte af sygdomsområder.

DanCann Pharma A/S (SS: DANCAN) er noteret på Spotlight Stock Market i København.

Følg pressemeddelelser fra Dancann Pharma

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dancann Pharma

DanCann Pharma: En stærk og voksende organisation skal indfri de store kommercielle ambitioner10.11.2022 12:00:00 CET | Pressemeddelelse

Lige nu gennemfører DanCann Pharma A/S en fortegningsemission med henblik på at tilføre yderligere kapital til virksomheden. Emissionen, som løber indtil fredag den 11. november kl. 17, er på forhånd 77% garanteret og skal - hvis fuldt tegnet - tilføre 28,5 millioner kr. til virksomhedens forretningsområder. Såfremt transaktionen tegnes fuldt, vil dette være tilstrækkeligt indtil DanCann Pharma rammer break-even. Det forventer virksomheden vil ske i løbet af 2024.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum