Frederikshavn Kommune

Flere akademikere på vej til virksomheder i Frederikshavn Kommune

Del

En ny og ambitiøs samarbejdsaftale skal sikre flere højtuddannede til virksomhederne i Frederikshavn Kommune. Aftalen, der underskrives i dag, er et samarbejde mellem Jobcenter Frederikshavn og Akademikernes A-kasse. De to parter skal søge og formidle kontakt mellem virksomheder og ledige akademikere. Målet er at højne uddannelsesniveauet i hele Nordjylland

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune skal have øjnene op for, at det skaber merværdi for både arbejdsmarked og virksomheder, hvis de ansætter akademikere. En undersøgelse fra Ingeniørforeningen i Danmark har tidligere vist, at når små og mellemstore virksomheder ansætter sin første akademiker, så skabes der i gennemsnit over syv nye arbejdspladser i virksomhederne. Nu går Jobcenter Frederikshavn aktivt ind på området, og vil i samarbejde med Akademikernes A-kasse rekruttere den arbejdskraft virksomhederne i kommunen efterspørger. Sammen kan de skabe et match mellem virksomhedernes ønsker og de ledige akademikeres kompetencer.

”I fælleskab arbejder vi for, at virksomhederne kan få den arbejdskraft, de har brug for. Jeg glæder mig over den form for partnerskab, der har til formål at medvirke til, at virksomhederne får kvalificeret arbejdskraft. Det betyder, at erhvervslivet får forbedrede muligheder for at fortsætte udvikling og vækst”, siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Den fælles rekrutteringsindsats betyder, at Akademikernes A-kasse vil gøre et job i Frederikshavn Kommune attraktivt for ledige akademikere fra hele landet. For et ledigt medlem, betyder det ifølge a-kassen mere, at virksomhederne efterspørger den akademiske arbejdskraft og mindre i hvilken landsdel virksomheden er beliggende.

”Initiativet skal ses på baggrund af det vækstpotentiale, der er i Frederikshavn inden for vækstsporene. Her vil akademikere, som de specialister de er, være en trækkraft, der i samspil med ledelsen og øvrige medarbejdere være vigtige parter i udvikling af virksomhederne. Herunder ikke mindst virksomhedernes beskæftigelse,” siger Flemming Søborg, centerchef, Arbejdsmarked, Frederikshavn Kommune.

Når Akademikernes A-kasse laver en samarbejdsaftale med Frederikshavn Kommune hænger det sammen med, at kommunen er kendt for at have et tæt samarbejde med virksomhederne, et godt samspil med det lokale erhvervsråd og A-kasserne. Jobcenter Frederikshavn vil stille sit kendskab til- og netværk i virksomhederne til rådighed for at afsøge og opfylde efterspørgslen på højtuddannede medarbejdere.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune, +45 2916 3039

Flemming Søborg, arbejdsmarkedschef, Frederikshavn Kommune, +45 2948 3163

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum