Frederikshavn Kommune

Fiskeriministeren besøger Frederikshavn og Strandby

Del

Den 2. marts 2020 kommer fiskeriminister Mogens Jensen en tur til Frederikshavn og Strandby. Her skal han blandt andet tale med borgmester Birgit S. Hansen om kameraovervågning på danske fangstfartøjer

Når landets fiskeriminister sætter kursen mod nord d. 2. marts, skal han på Frederikshavn Rådhus mødes med de seks borgmestre i Nordjysk Fiskerikommune Netværk. Derefter går turen til Strandby Havn, hvor han vil blive mødt af Claus Hjørne Pedersen, formand for Strandby Fiskeriforening, og andre repræsentanter for fiskeriet. Temaet for begge møder er udfordringer og muligheder for dansk fiskeri. Og særligt ét emne vil komme til at fylde på dagen: Kameraovervågning af fiskefartøjer i Kattegat.

- Fiskeriet er et meget vigtigt erhverv i Nordjylland. Omtrent halvdelen af al dansk fiskeri udgår herfra. Og vi har heldigvis mange fiskeforarbejdningsvirksomheder i vores landsdel. Derfor glæder det os, at ministeren besøger os, så vi kan få en dialog, siger Birgit S. Hansen, formand for Nordjysk Fiskerikommune Netværk og borgmester i Frederikshavn Kommune.

Et emne, der vækker vrede
Som det første land i Europa skal Danmark nu indføre elektronisk monitorering, kameraovervågning , af fiskefartøjer. Den elektroniske monitorering skal installeres på fiskefartøjerne gradvist indtil udgangen af 2021. Kravet om kameraovervågning blev en realitet under forhandlingen af 2020-fiskekvoterne i EU. Formålet er ifølge fiskeriminister Mogens Jensen at beskytte blandt andet torskebestanden i de danske farvande. Men overvågningskravet bliver mødt med vrede hos landets fiskere, hvor mange tolker det som et tegn på mistillid.

- Fiskerne ser kravet om kameraovervåning som unødig mistænkeliggørelse af dem. Og det vækker vrede hos dem. Vi står skulder ved skulder med fiskerne i denne sag i Nordjysk Fiskerikommune Netværk. Men vi hilser ministerens besøg og muligheden for at vende situationen med ham velkommen, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Pressen inviteres til at dække besøget
Vi vil gerne invitere pressen til at møde frem på Strandby Havn den 2. marts kl. 10.00 og dække ministerens besøg. Der vil blive mulighed for at få en kommentar af ministeren såvel som repræsentanterne for dansk fiskeri.

I bedes melde jeres ankomst til pressechef Hakan Jakob Kosar, der også kan biddrage med yderligere oplysninger, på: 61 62 60 47 / hkko@frederikshavn.dk. På forhånd mange tak for jeres interesse.

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum