DSK - De Samvirkende Købmænd

Erik Løvbjerg valgt som ny formand for De Samvirkende Købmænd

Del

De Samvirkende Købmænd, DSK, har på et ordinært bestyrelsesmøde torsdag den 14. marts valgt købmand Erik Løvbjerg som ny formand

Erik Løvbjerg, formand for DSK.
Erik Løvbjerg, formand for DSK.

Valget af Erik Løvbjerg som formand sker i forlængelse af, at formanden de seneste 10 år, købmand Lisbeth Dalgaard, måtte stoppe ved udgangen af 2018, da hun blev valgt som formand for Dansk Arbejdsgiverforening.

DSK’s adm. direktør John Wagner glæder sig over, at der står en enig bestyrelse med repræsentanter for alle købmændene bag valget:

”Erik Løvbjerg har tidligere være medlem af DSK’s bestyrelse i 10 år og som uddannet advokat, gårdejer og mange års erfaring i den familieejede købmandskæde Løvbjerg vil han på bedste vis kunne tegne DSK som en slagkraftig brancheorganisation, som passer godt på de danske købmænd”.

Erik Løvbjerg, 63 år, er medejer af Løvbjerg-koncernen med Jesper Due som adm. direktør siden 2014. Han driver tillige sammen med sin 93-årige far, Carsten Løvbjerg, et større landbrug ved Horsens.

”Jeg ser det som en af mine hovedarbejdsopgaver at udvikle det gode samarbejde mellem DSK og købmændenes kæder og grossister på hele fødevareområdet og alle aspekter af de erhvervspolitiske rammevilkår, der kan forbedre og forenkle hverdagen for købmændene”, siger Erik Løvbjerg.

Hans farfar, Christian Løvbjerg, begyndte med en lille købmandsforretning i Torsted ved Horsens i 1926. Hans tre sønner Knud, Hans Jørgen og Carsten åbnede i 1959 Jyllands første supermarked på Torvet i Silkeborg og skabte dermed grundstenen til en kæde.

Som nogle af de første etablerede Løvbjerg i slutningen af 1960'erne små discountbutikker under navnet Prisa. I 1994 indledte Løvbjerg-brødrene og REMA 1000 i Norge et samarbejde, der betød, at alle Prisa-butikkerne og flere af Løvbjerg-butikkerne blev konverteret til REMA 1000-butikker. De største Løvbjerg-butikker forblev i selskabet Løvbjerg Supermarked A/S.

Efter 10 år blev Løvbjerg-familiens andel af REMA 1000 i Danmark solgt til REMA 1000 i Norge, og familien koncentrerede sig herefter udelukkende om de tilbageværende Løvbjerg-butikker. Senest har kæden åbnet butikker i Aabenraa og Fredericia, og kæden består i dag af 15 butikker med en samlet omsætning på godt en milliard kroner.

Medlemskredsen i DSK omfatter ca. 1.400 supermarkeder, discountbutikker, nær- og conveniencebutikker. DSK har et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og Reitan Distribution, der begge støtter valget af Erik Løvbjerg som ny formand.

DSK’s bestyrelse består af: Erik Løvbjerg (formand), købmand Jan Jæger, SPAR Øster Brønderslev, salgsdirektør Mads Nysted, Reitan Distribution A/S, købmand Torben Christensen, MENY Borups Alle, Frederiksberg, købmand Henning Tobiasen, ABC Lavpris, adm. direktør Jesper Due, Løvbjerg Supermarked A/S, adm. direktør Jesper Østergaard, 7-Eleven Danmark A/S, kædedirektør Kenneth Holmen Pedersen, MENY, divisionschef Kenn Espensen, Dagrofa, købmand Klaus Pedersen, REMA 1000, Senior Director Market Development Mette Uglebjerg, Circle K Danmark, CSR og public affairs chef Mogens Werge, Dagrofa.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Erik Løvbjerg, formand for DSK.
Erik Løvbjerg, formand for DSK.
Download

Information om DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK - De Samvirkende Købmænd
DSK - De Samvirkende Købmænd
Islands Brygge 26
2300 København S

3962 1616http://www.dsk.dk/

Vi passer godt på den danske købmand.

Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.

Medlemskredsen omfatter ca. 1.400 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og Reitan Distribution.

I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.

Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum