DSK - De Samvirkende Købmænd

Konsekvent kurs over for butikstyveri

Del

Sådan lyder dagens udspil fra justitsminister Peter Hummelgaard. Udspillet bliver mødt med tilfredshed og stor optimisme fra De Samvirkende Købmænd (DSK), der over en lang periode har fulgt udviklingen og gjort opmærksom på det stigende problem med butikstyverier.

Butikkerne er ramt af det højeste antal butikstyverier i 20 år. Dertil kommer, at to ud af tre butikstyve er gengangere, og hver fjerde butikstyv har 10 eller flere strafferetslige afgørelser med i bagagen. Værdien af det stjålne estimeres af DSK til at udgøre op mod 2 mia. kroner - alene i dagligvarebutikkerne. Det er desværre virkeligheden i de danske butikker. Det er derfor med stor tilfredshed, at købmændene i dag kan læse justitsminister Peter Hummelgaards udspil under overskriften: Konsekvent kurs over for butikstyveri.

Udspillet indeholder bl.a. tiltag som styrket udrejsekontrol med omrejsende kriminelle grupperinger. Højere bødestraf for butikstyveri og hæleri samt klare rammer for butikkernes muligheder for optagelse af lyd og tv-overvågning

”Det er første gang i mange år, at en justitsminister sætter fokus på butikstyverier. Det er vi naturligvis meget tilfredse med, om end det sker på en forfærdelig baggrund efter det højeste antal anmeldelser i 20 år,” siger adm. direktør Jannick Nytoft fra De Samvirkende Købmænd.

”DSK præsenterede allerede i maj 2023 en 10-punktsplan mod butikstyverier for justitsminister Peter Hummelgaard. Ministeren har været lydhør over for problemets omfang, og i dag er der – i større eller mindre grad – lyttet til syv ud af vores 1o forslag. Det er vi naturligvis meget tilfredse med. Vi kommer til at fortsætte kampen for færre butikstyverier, og ministerens engagement ser vi som en milepæl, der forhåbentlig er starten til en langt mere offensiv indsats fra myndighedernes side mod butikstyverier. Der er forbundet med store omkostninger når butikkerne udsættes for butikstyverier. Det gælder både for butiksejeren, medarbejderne og forbrugerne,” slutter Jannick Nytoft.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Om De Samvirkende Købmænd

Vi passer godt på de danske købmænd.

Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.

Medlemskredsen omfatter ca. 1.500 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og REMA Distribution.

I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.

Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye